A Blade In The Dark


• EC Entertainment •
 
 
 
 

I N F O

 

 
  


UTGIVNINGSÅR:

• 2003


REGION:

• 0 (PAL)


RATIO:

• 1,85:1 (Anamorfisk / 16:9)


SPELTID:

• 109 min.


LJUD:

Mono 1.0 (Engelska)


EXTRAS:

• Trailer


PUBLICERAD:

• 8 April 2005 - 14:07:44 


 

Ö V R I G T

 
 
RELATERADE ARTIKLAR:
• RECENSION:
I. A Blade In The Dark


 


 
 

-"Heeey...! How are you doing?"
-"Not too good...!"

EC Entertainment, som trots ett par missar (Hey - Alla gör vi väl sådana?) ändå har skapat sig ett gott rykte i DVD-träsket, har släppt ännu en titel som bara förbättrar detta rykte - Lamberto Bavas helschyssta (Och underskattade.) Giallo som flörtar med både Argento och Fulci - I synnerhet deras då färska rullar "Tenebrae" och "The New York Ripper". Filmen i fråga heter, som ni nog redan vet, "A Blade In The Dark" a.k.a. "La Casa Con La Scala Nel Buio".

Men Bava ville göra det lite annorlunda och gjorde en mini-serie i fyra delar för italiensk T.V. Tyvärr ansågs den vara för gory för T.V. (Det är den!), vilket ledde till att den inte kunde visas. Så filmen klipptes om till en långfilm. Det syns inte. Just för att T.V.-mediets begränsningar inte finns här. "A Blade In The Dark" har allt man kan förvänta sig av en Giallo som egentligen är ämnad för att rulla på vita dukar - Spänning, en tajt story med en ensam anti-hjälte som måste försöker lösa en gåta och så en tillfredsställande mängd Splatter.

Bioversionen var ca. 96 minuter och cirkulerade ett bra tag som den officiella "Director´s Cut" och här är nu den oklippta versionen på 109 minuter. Här finns ingen extra Gore utan extra minuterna består av karaktärisering, dialog och scener som ännu mer effektivt bygger upp atmosfären - Speciellt när Bruno snokar runt i huset och försöker ta reda vad som försiggår.

I rollerna syns ett par Eurohorror-kändisar, bl.a. Andrea Occhipinti (Från bl.a. "The New York Ripper".) i huvudrollen och Michele Soavi i en liten, men viktig biroll. Precis som Giovanni Frezza - Pojkvaskern som många avskyr av helt fel orsaker. (Försök hitta en recension på "The House By The Cemetery" som inte nämner grabbens dubbning och retar sig något kopiöst på just detta.)

"A Blade In The Dark" har recenserats här tidigare, och fick 82 / 100%. Den långa versionen må tappa en gnutta i tempo, men den landar ändå på 84 / 100%. Den är aningen bättre helt enkelt - Mer spänning och mer atmos.

DVD:n som sådan är kanske inget att bli upphetsad över. Bilden är riktigt skaplig i anamorfisk 1,85:1 och filmen ser relativt färsk ut tack vare den magiska re-mastering processen. Ljudet är ingen hit. Då den är klar och tydlig är den bara i Mono - Och den engelska dubbningen är ganska så taskig.

Som extramaterial finns bara en tre minuters trailer som är rätt så fullpackad med Spoilers.

Men ECs utgåva är definitivt värd pengarna om man tyckte om filmen. Den finns att få tag på för en mycket, mycket billig peng. (Under hundralappen.)

   

PRESENTATION :


  

VIDEO :


 
  

AUDIO :


  

EXTRAS :


 
  

PRISVÄRDE :


   
 
 

KÄLLA (FILM) : 81%
KÄLLA (MEDIA) : 76%

 
 

UPPLÖSNING : 58%
DEFINITION : 75%
ÖVERFÖRING : 56%
KOMPRIMERING : 77%

 
 

DYNAMIK : 53%
OMFÅNG : 42%
BALANS : 77%
KVALITET : 50%

 
 
Några av EC:s releaser är "bättre än inget". Och detta är en av dem.