Contamination


• Anchor Bay Entertainment •
 
 
 
 

I N F O

 

 
  


UTGIVNINGSÅR:

• 2004


REGION:

• 2 (PAL)


RATIO:

• 1,85:1 (Anamorfisk / 16:9)


SPELTID:

• 86 min.


LJUD:

6.1 (Engelska)
EX 5.1 (Engelska)
Surround 2.0 (Engelska)


EXTRAS:

• Featurette
• Making Of
• Bildgallerier
• Trailer
• “Graphic Novel” (DVD-ROM)


PUBLICERAD:

• 11 December 2008 - 11:53:12 


 

Ö V R I G T

 
 
RELATERADE ARTIKLAR:
• RECENSION:
I. Contamination


 


 
 

När det kommer till terrestriellt baserade rullar med ett starkt genomslemmande Alien-tema, så finns det inte många filmer som smäller högre än Luigi Cozzis vansinniga "Contamination". Den har lyckats på alla punkter - Den har blivit kultförklarad flera gånger om, den en gång varit en stolt Video Nasty, den har existerat i femhundra olika versioner, den har varit eftertraktad på bootlegs och, främst av allt, Anchor Bay Entertainment fattade vad det var för en rulle och producerade en DVD-version som heter duga. Blue Underground tog över distributionen efter dem och har då följaktligen sett till att den fortfarande finns lättillgänglig på marknaden. Men turligt nog valde de att kombinera Anchor Bay U.K.s och Anchor Bay U.S.s utgåvor.

Man får inte få dåligt samvete när man blir förvånad än en gång - "Contamination" ser overkligt vass ut. Filmen har förvisso aldrig sett dyr eller flashig ut, men nu ser man i alla fall rätt och slätt hur tuff den är. Allting är maximalt tufft med filmen - Kameraarbetet, Goblin-soundtracket, Ian McCullochs karaktär, den vilda storyn, Alien-äggen, torso-explosionerna och själva monstret. Jag vet inte hur de fick ett par hundratusen dollar att räcka till allt. Men alla idéer kom tydligen inte med.

Det mesta och lite till om bl.a. detta får man veta i de två featurettes som ligger på skivan - "Alien Arrives on Earth" (18 min.) är en nyproducerad dokumentär om filmen och den andra, "Luigi Cozzi On The Creation Of Contamination", är en "Making Of" från då när filmen gjordes. Båda två kompletterar varandra väl, och för "Contamination"-fans är de ett måste, precis som serieboken. (Som finns med i digital form.)

Sedan har vi trailern, biografier och två bildgallerier - Den första inkluderar posters och stillbilder, medan den andra har en packe konceptbilder. Allt är lika tufft som det andra.

Men det tuffaste av allt är inte den strålande bildkvalitén, utan det faktum att man har tagit fram en... En... 6.1-mix i DTS-ES Discrete...

Ja, läs det igen... Ifall du är så paralyserad att du inte orkar flytta blicken till den föregående meningen, så kommer den här i en lite mer omskriven version:

Anchor Bay U.K. har producerat ett ljudspår i DTS-ES Discrete 6.1.

För "Contamination"... FÖR "CONTAMINATION"!!!

Det räcker liksom inte med en 5.1 i vanlig Dolby Digital eller ens DTS, utan fan heller - 6.1 ska det vara för en så här blytung klassiker. Och det finns naturligtvis en bra orsak.

Visst - Man kan än en gång ha sina åsikter om de här nya mixarna, men det går inte att komma ifrån att det låter mäktigare än vad som borde vara möjligt. Man har i vanlig ordning lagt dialogen i centerhögtalaren och separerat s.k. "directional sounds". Men det coolaste är ändå hur ett av Goblins i mitt tycke bästa soundtracks låter i det här formatet. Otroligt bra och fylligt, som ni säkert kan lista ut. Sedan finns en Dolby EX 5.1 variant och en 2.0 i Surround. Här har dock Anchor Bay U.K. tabbat sig lite och inte tagit med originalspåret. (Som är i Mono.) Hmm... Man kan undra hur de resonerar ibland. För det hade fått plats eftersom den är med på Blue Undergrounds nyrelease. Men det faktum att Goblins stenhårda toner pumpar på fint i 5.1 och 6.1-spåren gör att man förlåter en hel del.

Och om du måste ha original-ljudspåret, så är Anchor Bays och Blue Undergrounds R1-utgåvor de enda värda namnet som erbjuder detta. Annars är Anchor Bay U.K.s skiva exakt lika bra.

   

PRESENTATION :


  

VIDEO :


 
  

AUDIO :


  

EXTRAS :


 
  

PRISVÄRDE :


   
 
 

KÄLLA (FILM) : 84%
KÄLLA (MEDIA) : 86%

 
 

UPPLÖSNING : 95%
DEFINITION : 93%
ÖVERFÖRING : 88%
KOMPRIMERING : 86%

 
 

DYNAMIK : 90%
OMFÅNG : 92%
BALANS : 95%
KVALITET : 99%

 
 
En av de hårdaste DVD:erna som går att äga.