Le Frisson Des Vampires


• Encore Filmed Entertainment •
 
 
 
 

I N F O

 

 
  


UTGIVNINGSÅR:

• 2007


REGION:

• 0 (PAL)


RATIO:

• 1,78:1 (Anamorfisk / 16:9)


SPELTID:

• 90 min.


LJUD:

2.0 (Franska)


EXTRAS:

• Kommentarspår
• Alternativa Scener
• Trailers
• Slideshow


PUBLICERAD:

• 29 Oktober 2008 - 09:15:40 


 

Ö V R I G T

 
 
RELATERADE ARTIKLAR:
• RECENSION:
I. Le Frisson Des Vampires


 


 
 

En lite trist parentes är ju den än så länge (Och kanske för alltid.) ej åtgärdade framenings-missen med "Lèvres De Sang", och en aningen mindre sorglig, men fortfarande ledsam parentes är det som ledde till att releaserna efter nyss nämnda film från Encore Filmed Entertainment blev försenade allt eftersom fansen abstinens-besvär bara blev värre och värre. På grund av för stora omkostnader var Redemption / Encore tvungna att banta ned releaserna av "La Nuit Des Traquées", "Le Viol Du Vampire" och "Le Frisson Des Vampires" - 64-sidors boken fick bli en 32-sidors, och trippel-DVD:erna fick bli dubbel-varianter.

Vidare dröjde det ett bra tag över det planerade release-datumet innan de fick släppt utgåvorna. Men det är så med bolag som inte har oändligt med pengar. Det vinnande i slutändan är ändå det att de riktiga fansen vet att man "gärna" väntar så länge det behövs eftersom man redan i förväg vet att utgåvorna faktiskt är värda att vänta på. (Annars är "hellre sent än aldrig"-begreppet bara skit värd.)

Överföringen från originalnegativen är, både bild- och ljudmässigt, nästintill klanderfri - Det finns inte så mycket som hade kunnat bli bättre med tanke på filmens ålder och ursprungsskick.

När man då har sett på självaste filmen, så kan man hugga tag i den andra skivan som i ovanlig oordning är extramaterial-skivan. Och i lika ovanlig oordning finns det ett kommentarspår med självaste Rollin. Det ovanliga denna gång är att han har pratat in ett spår för hela filmen och inte bara valda scener. Det här är lätt ett av de bättre han har gjort och det är lika underhållande och intressant att lyssna på som vanligt. Det är alltid kul att jämföra om man har samma tankar kring en viss nyckelscen som dess konstnär. (Det har man inte.)

Alternativa scener är alltid välkomna, speciellt när de är så läckra som de tre som återfinns här - Var och en är runt fyra minuter och består av jävligt najs lesbiskt grovhångel (Med några sekunders hardcore t.o.m.! Yeah, BABY!), tortyr i fängelsehålan med två kedjade brudar som får känna på både tänger och facklor, samt, Japp - Ni hoppades rätt - Ännu mer lesbo-grovhångel.

Riktig natur-Art Performance och för djävla bra sådan, alltså. Men den första av de alternativa scenerna är annars bra ur ett psykologiskt perspektiv. Sedan dess förevigande år 1970 har scenen i fråga botat djupa depressioner och post-traumatisk stress. Allt man behöver göra är att följa dessa instruktioner:

1) Se scenen.

2) Upprepa punkt 1 tills du är glad, lugn, harmonisk och lycklig. (I den ordningen.)

Sedan kommer vi till bildgalleriet. (På drygt 10 minuter.) Det är enklast beskrivet asbra och består av 100 bilder som visas till tonerna av Acanthus udda och hypnotiska soundtrack. Underbart är bara förnamnet. Det är det här DVD-formatet uppfanns för, tror jag.

Och så har vi två trailers - Den engelska och den franska. Man kan inget annat säga än att: Intressanta filmer blir intressanta trailers. Tänk bara om man hade sett dessa trailers på vita duken före någon annan rökare när det begav sig - De hade fan ta mig fått plasta in biofåtöljerna.

Och sist men inte minst - Ännu en grymt fin liten bok med ännu mer coola bilder och läsvärd information från The Man Himself. Precis som de fyra tidigare releaserna är detta en skatt som man hade räddat ur en brinnande hus trots att man får brännskador på köpet. Encores utgåvor är sådana som man packar ned om man skulle hamna på en ofrivillig långsemester på en öde ö - Trots att det varken finns elektricitet, DVD-spelare eller T.V.-apparater där. (Vilket katastrofalt skitställe.)

För den Rollin-nyfikna har Njutafilms släppt singeldisk-varianter av Encores utgåvor och man kan inte säga annat än att de är bra motsvarigheter till de limiterade utgåvorna som oturligt nog bara finns i 2000-2500 exemplar och inte i drygt sex miljarder. Alla förutom "Le Viol Du Vampire" har släppts och de är så billiga att man inte ens har råd att INTE skaffa dem. Jag har sagt det tidigare, men Njutafilms är Sveriges bästa distributionsbolag. I dagarna (Slutet på Oktober 2008.) släpps också "The Jean Rollin Collection" som innehåller sex av hans filmer, bl.a. denna.

Och sedan kan man bara börja fantisera och drömma om resten... Var är "Fascination"? Eller "Les Raisins De La Mort"? När kommer egentligen "La Vampire Nue"? Och de nyare filmerna? De finns förvisso utgivna av både Image Entertainment, Shriek Show och Redemption, men det räcker inte... Alla dessa frustrationer som staplas på varandra... Dessa plågsamma frustrationer som blir svårare och svårare att tackla... Snabbt över till bolagets hemsida... www.encore-films.com... Och så ett klick på "Upcoming Releases"... Jävlar...?! INGA planerade releaser...! :´(

   

PRESENTATION :


  

VIDEO :


 
  

AUDIO :


  

EXTRAS :


 
  

PRISVÄRDE :


   
 
 

KÄLLA (FILM) : 90%
KÄLLA (MEDIA) : 92%

 
 

UPPLÖSNING : 98%
DEFINITION : 95%
ÖVERFÖRING : 96%
KOMPRIMERING : 96%

 
 

DYNAMIK : 91%
OMFÅNG : 86%
BALANS : 90%
KVALITET : 91%

 
 
Ännu en otroligt fin release från Encore.