Dnevnoy Dozor


• 20th Century Fox Home Entertainment •
 
 
 
 

I N F O

 

 
  


UTGIVNINGSÅR:

• 2008


REGION:

• 2 (PAL)


RATIO:

• 2,35:1 (Anamorfisk / 16:9)


SPELTID:

• 141 min.


LJUD:

5.1 (Ryska)
5.1 (Ryska)


EXTRAS:

• Making Of
• Trailer


PUBLICERAD:

• 4 Februari 2008 - 09:39:21 


 

Ö V R I G T

 
 
RELATERADE ARTIKLAR:
• RECENSION:
I. Dnevnoy Dozor


 


 
 

Antingen är undrens tid är inte förbi. Eller så hann de inte ens börja. Just när man än en gång trodde att man skulle kunna göra konceptet "Förbanna Fox" till en dagligt återkommande tradition, så klämmer de fram en överraskande bra DVD-release. Det är sant.

Att man i första hand har inspirerats till att försöka hitta någon effektiv förbannelse beror först och främst på hur de har behandlat filmer som just "Day Watch" a.k.a. "Dnevnoy Dozor". Utan någon som helst skam i snoppen strimlade Fox rakt av bort en sjundedel av den inför den internationella distributionen. När man sedan läser om vilka scener som blev saxade, så är det nästan så att man blir arg. Jodå - Så gott som allt som togs bort är karaktärisering av huvudpersonerna. Resten består som vanligt av lite "onödig" dialog och våld. Aha. Samma gamla fråga bränner fortfarande: Vilken röv tänker de med?

Men vad händer då i nästa stund under undrens tid? Jo, Fox släpper helt otippat ändå "Director's Cut", bl.a. för den skandinaviska marknaden. En snabb jämförelse med övriga releaser genererar en mild, positiv chock då man ser att de faktiskt också har inkluderat det ryska DTS-spåret tillsammans med det mer vanliga 5.1-spåret och dessutom skitit i det engelskdubbade.

Nu är det dags att bli riktigt, riktigt förvånad. Det är nästan så att man måste kolla på fodralet en extra gång. Det här drar nästan automatiskt upp "Presentations"-betyget med minst 20%.

Bilden är mycket bra, men bitraten på 5,48 Mb/s. är aningen fjuttigt. I vissa scener märks det också alltför väl att det förekommer lite artefakter från den förbannade komprimeringen som inte borde finnas där. Mycket märkligt, då det finns hela 2 Gb kvar med utrymme på skivan och nästan inget extramaterial. Torsken styr.

Extramaterialet består av originaltrailern och en "Making Of" på ca. en halvtimme - En jäkligt bra sådan ska det sägas - Utan ryggdunkande och annat nonsens, men man skulle vilja att den var minst två-tre timmar längre eftersom den inte hinner gå in på detaljer på något område.

Undrar då om Fox har sparat undan alla godbitar till Deluxe-utgåvan? En kvalificerad gissning vore givetvis att den kommer att ha mängder med extramaterial men inget DTS-spår.

Fan är inte målad på väggen, men undrens tid är inte förbi, som sagt. Denna utgåva är för de fans som inte kan vänta på Deluxe-utgåvan. Det är ju ändå filmen som är viktigast.

   

PRESENTATION :


  

VIDEO :


 
  

AUDIO :


  

EXTRAS :


 
  

PRISVÄRDE :


   
 
 

KÄLLA (FILM) : 98%
KÄLLA (MEDIA) : 91%

 
 

UPPLÖSNING : 94%
DEFINITION : 97%
ÖVERFÖRING : 89%
KOMPRIMERING : 81%

 
 

DYNAMIK : 96%
OMFÅNG : 100%
BALANS : 98%
KVALITET : 100%

 
 
Mer än helt okej. (Och det kunde minsann ha varit mycket, mycket värre.)