28 Weeks Later


• 20th Century Fox Home Entertainment •
 
 
 
 

I N F O

 

 
  


UTGIVNINGSÅR:

• 2007


REGION:

• 2 (PAL)


RATIO:

• 1,85:1 (Anamorfisk / 16:9)


SPELTID:

• 96 min.


LJUD:

5.1 (Engelska)


EXTRAS:

• Kommentarspår
• Featurettes
• Trailer
• Bortklippta Scener
• Making Of


PUBLICERAD:

• 27 September 2007 - 21:43:41 


 

S C R E E N S H O T S

 
 
  
  
  
  
  


 


 

Ö V R I G T

 
 
FLER SCREENSHOTS:

12 st.


RELATERADE ARTIKLAR:
• RECENSION:
I. 28 Weeks Later
• BD MINI-RECENSIONER:
II. 20th Century Fox Home Entertainment


 


 
 
  

Så släpps då de första DVD-utgåvorna av "28 Weeks Later" (Den 10:e September 2007.) och för Region 2 är det inte överraskande den brittiska som skyfflas ut först. Det är i vanlig ordning ingen "Super Duper Ultra Deluxe Special Edition", utan en reguljär singeldisk-variant med en packe småtrevligt bonusmaterial.

Själva filmen presenteras med utmärkt bildkvalitet (T.o.m. i nattscenerna hänger färger, skärpa och kontraster med förvånansvärt väl.) och en extremt aggressiv Dolby Digital 5.1. mix som slutgiltigt passar filmens tema och utförande. (Dra upp ljudet ordentligt!) Bild och ljud är alltså i referensklass och 20th Century Fox "brukar" bara tabba sig när det gäller DTS-spår genom att helt enkelt "glömma" att lägga in det. (Än en gång hade det fått plats.)

Det finns även ett s.k. "Audio Description Track" för människor med nedsatt syn. Man kan lättast beskriva detta som ett kommentarspår där en snubbe dramatiskt berättar om det som händer i filmen. (Det som inte framgår av dialogen, alltså.) Sedan finns också ett ordinärt kommentarspår av regissören Juan Carlos Fresnadillo och producenten Enrique López Lavigne. Som vanligt är det informativt och bra upplagt utan att det någonsin blir tråkigt att lyssna på. (Och inga långa pauser.) Fresnadillo och Lavigne berättar bl.a. hur de filmade de intensiva action-scenerna, hur spännings-scenerna byggdes upp, bildernas / ljusets betydelse när det gäller att ge filmen en sammanhängande stil, och mycket annat. (Detta spår finns också textat för människor med nedsatt hörsel.)

Bonusmaterialet är uppdelat via två menyer och består av följande:

"Code Red: The Making of 28 Weeks Later" är... En "Making Of"... Och den är varken mer eller mindre intressant än de flesta andra som man har sett för andra filmer genom tiderna. På 13 minuter hinner man ju inte med så mycket djuplodande saker utan det är bara det allra mest huvudsakliga som nämns - D.v.s. konceptet, handlingen, skådisarna och produktionen i sig.

Featuretten "The Infected" på sju minuter går lite mer in på detaljer när det gäller "Zombiernas" beteende och hur de ser ut. "Getting Into the Action" (Också sju minuter lång.) handlar just om filmens action-betonade Horror, allmänt känt som "Survival Horror". Man kan inte säga annat än att "28 Weeks Later" höjer ribban för den här typen av rullar genom att inte bara vara intelligent utformad utan också genom att vara jävligt våldsam och brutal.

Sedan har vi två bortklippta scener som man kan se med ett kommentarspår om man vill. I den första "The Canteen" får vi se när Scarlet för första gången träffar Don, Andy och Tammy i en matsal. (Den här scenen ser man bara snuttar av utan dialog i filmen.) Den andra scenen "Andy´s Dream" utspelas i tunnelbanan mot slutet och ger Andys karaktär lite mer djup. (Den här scenen borde definitivt ha fått vara kvar i filmen. Det är inte precis som om två ynka minuter hade skadat tempot eftersom innehållet är relevant i allra högsta grad.)

De två "The Aftermath Featurettes" (Döpta till "Stage 1: Development" och "Stage 3: Decimation".) är som animerade serietidningar. Avsnitten handlar om virusets utveckling respektive spridning, och är ganska så olika varandra i fråga om stil. Men snygga är de.

En "Theatrical Trailer" finns också med på skivan.

Det var väl det, va...?

Den här filmen bara växer för varje titt och om "28 Days Later" på något sätt ändå var en modern "Night Of The Living Dead" (Alltså i fråga om hur inflytelserika båda filmer är - Ingenting annat.), så är lätt "28 Weeks Later" en motsvarighet till "Dawn Of The Dead". (Ja, jag vet - Det är ingen bra jämförelse egentligen. Jag menar bara att uppföljare av den här kalibern är fruktansvärt ovanliga, precis som "Dawn Of The Dead" var.)

Om nu DVD-försäljningen av "28 Weeks Later" går bra, så har Fox Atomic sagt att de kan tänka sig att producera "28 Months Later" någon gång under 2009 2010 2011. Danny Boyle sägs också vara intresserad av att regissera igen.

(Releasedatum för den skandinaviska DVD-utgåvan är satt till den 2:a Januari 2008.)

   

PRESENTATION :


  

VIDEO :


 
  

AUDIO :


  

EXTRAS :


 
  

PRISVÄRDE :


   
 
 

KÄLLA (FILM) : 100%
KÄLLA (MEDIA) : 100%

 
 

UPPLÖSNING : 100%
DEFINITION : 99%
ÖVERFÖRING : 98%
KOMPRIMERING : 100%

 
 

DYNAMIK : 100%
OMFÅNG : 100%
BALANS : 100%
KVALITET : 98%

 
 
En sedvanligt ytterst välproducerad release från Fox.