Tombs Of The Blind Dead


• Redemption Benelux •
 
 
 
 

I N F O

 

 
  


UTGIVNINGSÅR:

• 1995


RATIO:

• 1,66:1


SPELTID:

• 97 min.


LJUD:

• Mono (Spanska)


EXTRAS:

• -


PUBLICERAD:

• 10 September 2006 - 21:37:05 


 

Ö V R I G T

 
 
RELATERADE ARTIKLAR:
• RECENSION:
I. Tombs Of The Blind Dead


 


 
 

Runt 1995-96, när något bolag ens fick för sig att ta tag i Eurocult-distribution, så var man så glad att förståndet flera gånger försökte fly ut genom öronen. Man kunde speciellt glädjas över Redemptions hjältemodiga försök att på kort tid prångla ut så mycket Horror och Sleaze att det var svårt att gå upp på morgonen. Tyvärr fastnade många av deras titlar i BBFCs rostiga krokar, så man fick hoppas på att det fanns en Gud. Med andra ord: Att Redemption Benelux / International också hade dem till försäljning.

"Tombs Of The Blind Dead" var en av de mer saftiga titlarna som inte stoppades helt, men som ändå råkade illa ut när BBFC 941020 tog fram sina äckliga saxar. 111 sekunder fick stryka på foten och ännu en film hade förlorat en betydande del av sin impact.

Gissa om man på den här tiden behövde ha en liter whisky i innerfickan och ta en klunk ur flaskan då och då för att bli extra glad när man såg "Tombs Of The Blind Dead" säljas i en limiterad utgåva i 500 exemplar...? Inte en suck...! Redemption Benelux hade så klart ingen laglig rätt att sälja sina titlar inom Storbritanniens gränser, men för resten av kontinenten gick det ju bra.

Den här utgåvan ser inte mycket ut för världen - En pappbox som ser ut att rasa ihop så fort man blåser på den, men det är innehållet som räknas.

Först och främst är detta den helt ocensurerade versionen av "Tombs Of The Blind Dead" på 97 mintuer och 13 sekunder. (Det skulle ju ändå dröja närmare ett decennium innan Blue Underground släppte sin DVD-utgåva som var värd namnet.) Filmen är återgiven i Widescreen 1,66:1. Originalformatet är 1,85:1, vilket betyder att man skurit av höger- och vänsterkanterna. (Minuspoäng för det här.) Annars har bilden bra och klara färger och är så skarp och tydlig som VHS-formatet tillåter.

Redemption har lyckligtvis behållit original-ljudspåret (Spanska.) och textat filmen istället. Sådant vinner alltid i längden. För övrigt är ljudet bra och det är uppenbart att något sorts restaureringsarbete gjorts på bild- och ljudfronten.

I boxen finns även några tryckta färgkort - Tre screenshots från filmen, en reproduktion av originalpostern, information om filmen samt Amando De Ossorios filmografi. Tjusigt värre.

Redemption släppte många guldkorn på den här tiden och de var direkt ansvariga till att intresset för Kult-Horror började bli bredare på allvar under den värsta Horror-torkan någonsin. VHS var sannerligen mer ett nödvändigt ont än ett roligt format, men det släpptes allt tjusiga "Limited Editions" innan DVD-eran också.

Är det verkligen inte en skönhet?

   

PRESENTATION :


  

VIDEO :


 
  

AUDIO :


  

EXTRAS :


 
  

PRISVÄRDE :


   
  
Man kände sig tuff om man ägde den här i mitten / slutet av 90-talet.