Immagini Di Un Convento


• Exploitation Digital •
 
 
 
 

I N F O

 

 
  


UTGIVNINGSÅR:

• 2005


REGION:

• 1 (NTSC)


RATIO:

• 1,85:1


SPELTID:

• 94 min.


LJUD:

Mono 1.0 (Italienska)


EXTRAS:

• Trailers
• Dokumentär
• Fotogalleri


PUBLICERAD:

• 31 Augusti 2006 - 19:06:23 


 

S C R E E N S H O T S

 
 
  
  
  
  
  


 


 

Ö V R I G T

 
 
FLER SCREENSHOTS:

16 st.


RELATERADE ARTIKLAR:
• RECENSION:
I. Immagini Di Un Convento


 


 
 
  

Media Blasters måste tycka att alla hundhuvuden börjar bli riktigt jobbiga att bära på vid det här laget. Men så har de ju ganska ofta slarvat och / eller försökt få ut vissa titlar på marknaden för snabbt utan att kontrollera kvalitén för noga. Och följaktligen har konsumenterna blivit "lidande" och lidande. "Shriek Show" gjorde sin beskärda del tabbar som fick respektive films fans att se rött och här kommer då "Images In A Convent" a.k.a. "Immagini Di Un Convento" som släpps under Media Blasters "Exploitation Digital"-flagga.

Filmens relativt få mer eller mindre hemliga beundrare kommer så klart att vara de enda som orkar reagera överhuvudtaget på olika sätt. "Är det en bra release?" är väl alltid en giltig fråga även om det är stört omöjligt att svara på frågan med ett eller ens tio ord. För det får aldrig vara för bra, tydligen!

"Är det en bra release?"

Tja. Först får man titta efter vad de säger på fodralet. Det står i och för sig ingenstans att den här DVD-versionen från 2005 är oklippt. Unrated, ja. Det står där och det är väl hyfsat lätt att ro i land med - Skit i att lämna in fanskapet till censuren för granskning bara. Hyper-paranoian växer explosionsartat så fort man börjar slänga sig med ord som "censur", och så är man helt plötsligt där och kollar speltider hit och dit. Som vanligt får man själv ta reda på hur saker och ting ligger till.

Jämför man då med "Midnight Videos" bootleg, så saknas det mycket riktigt en drygt två minuter lång scen ganska tidigt i filmen. (En scen som "Midnight Video" själva påstår är viktig för handlingen.) Ändå, lik förbannat, är "Midnight Videos" utgåva ca. fyra minuter kortare än "Media Blasters"...?! Undrar hur det går ihop. (Nej, det är inte fråga om PAL-speedup här, eftersom båda två kommer från NTSC-källor.) Andra bootlegs som man (tyvärr) har sett tidigare, t.ex. den från "Luminous Film And Video Wurks" har en speltid på 68 minuter, d.v.s. 26 minuter (!) kortare än Media Blasters. Så det här verkar i slutändan ändå vara en av de längsta versionerna som finns. Se där.

På fodralet står det också att filmen återges i anamorfisk Widescreen vilket är lika sant som att man inte behöver råna värdetransporter, utan att det räcker att man frågar snällt om man kan få pengarna insatta på sitt sparkonto. Sedan påstås det vidare att dokumentären "Joe D´amato : Totally Uncut" är 90 minuter. Det är den inte - Media Blasters version är kortad till dryga timmen.

Med dessa snåriga och komprometterande lögner ur vägen kan vi istället koncentrera oss på DVD-utgåvan som sådan. Media Blasters släppte "Images In A Convent" på två skivor. (Turligt nog!) Bilden på själva filmen kan man ge både ris och ros. Riset består av tabben att år 2005 inte släppa en film med anamorfisk bild! Vad?! Rosen eller rosorna kan man ge för att bilden trots detta ser riktigt bra ut. Vi snackar inte om referensklass på långa vägar, men helt klart om en nivå som ligger långt över "Väl godkänt" och "Bättre än man någonsin hade vågat drömma dreglande om". Ljudet har fixats till lite på så sätt att det inte finns något störande brus eller värre skavanker, och det är i Mono och på originalspråket - Italiano. För oss som inte är så haj på detta vackra språk trots hundratals timmars gluttande på härliga rullar, kan givetvis slå på engelska, lättlästa subtitles.

På den första skivan ligger sedan en "Promo Trailer" för själva filmen samt fyra andra trailers för diverse Joe D´amato-stänkare. Trailer-orgien fortsätter på den andra skivan och inkluderar "Beyond The Darkness", "Caligula 2", "Death Smiles At Murder", "Killing Birds", "Orgasmo Nero", m.fl.

Det korta animerande fotogalleriet består av extremt lättklädda damer. Två stycken extremt lättklädda damer för att vara mer exakt - Paola Senatore och Marina Hedman. (Som båda... Är med i filmen...)

Huvudnumret på extramaterialfronten är alltså "Joe D´amato : Totally Uncut" - En dokumentär om en av vår tids mer udda och produktiva filmskapare. D´amato började med att klippa till bokstäverna för filmers förtexter. Sedan blev han fotograf, sedan skådis och till sist producent och... Regissör. D´amato delar med sig av glada minnen och händelser som blev avgörande för hans karriär. Han har bara goda ord att säga om de kollegor han jobbade en längre tid med, speciellt Luigi Montefiore och Laura Gemser. (Som bl.a. var med i "otaliga" Emanuelle-filmer som D´amato gjorde under 70- och 80-talet.) Hans val att blanda flera olika element i en och samma film gjorde att producenter blev intresserade av att anlita honom oftare och oftare. Först Horror och sedan erotisk Horror. D´amato skiljer på begreppen "erotik" och "porr" och verkar inte direkt stolt över att vägen till det sistnämnda gick via olyckliga omständigheter (Som exempelvis ekonomiska svårigheter.) när de mer konstnärliga filmerna inte blev så stora hits som D´amato säkert hade hoppats på. Men hans talang attraherade mindre nogräknade producenter och det gick som det gick.

Men det är en intressant dokumentär som tyvärr saknar en hel del höjdpunkter i D´amatos karriär. Det är i alla fall kul att lyssna på honom när han berättar om ett och annat. Tyvärr är kvalitén på bilden riktigt horribel och ser ut som man tankat ned den från nätet och skalat upp den för mycket.

Avslutningsvis kan man säga att Nunsploitation- och "Images In A Convent"-fans med ett gott samvete, ett kaotiskt sinne och en depraverad själ bör investera i ett exemplar av filmen trots att utgåvan har ett par halvgrova missar. Bättre än alla VHS-bootlegs tillsammans är i alla fall "Media Blasters" release (Screenshotsen kommer på LFVWs utgåva. DVD-screenshotsen lade jag in i själva recensionen.) och det är svårt att föreställa sig att den dyker upp bland planerade Blu-ray titlar från de större bolagen. Jag menar... När de inte ens kan greja till en superbra DVD-release...?

   

PRESENTATION :


  

VIDEO :


 
  

AUDIO :


  

EXTRAS :


 
  

PRISVÄRDE :


   
 
 

KÄLLA (FILM) : 80%
KÄLLA (MEDIA) : 85%

 
 

UPPLÖSNING : 79%
DEFINITION : 92%
ÖVERFÖRING : 71%
KOMPRIMERING : 78%

 
 

DYNAMIK : 70%
OMFÅNG : 65%
BALANS : 78%
KVALITET : 82%

 
 
Nunsploitation-geeks skräms väl inte bort av några tekniska tabbar?