The Luciano Ercoli Death Box Set


• NoShame Films •
 
 
 
 

I N F O

 

 
  


UTGIVNINGSÅR:

• 2006


REGION:

• 0 (NTSC)


RATIO:

• 2,35:1 (Anamorfisk / 16:9)


SPELTID:

• 206 min.


LJUD:

Mono 2.0 (Italienska)
Mono 2.0 (Engelska)


EXTRAS:

• Trailers
• Fotogalleri
• "Death Walks At Midnight - T.V. Version"
• Soundtrack CD


PUBLICERAD:

• 7 Juli 2006 - 13:48:35 


 

S C R E E N S H O T S

 
 
  
  
  
  
  


 


 

Ö V R I G T

 
 
RELATERADE ARTIKLAR:
• RECENSIONER:
I. Death Walks At Midnight
II. Death Walks On High Heels


 


 
 
  

NoShame Films ligger bakom "The Luciano Ercoli Death Box Set" som innehåller filmerna "Death Walks On High Heels" (Filmrecensionen finns att läsa här.) och "Death Walks At Midnight". (Filmrecensionen finns att läsa här.)

Utgåvan som sådan innehåller tre skivor (2 DVD + 1 CD.), två vykort med sex s.k. Lobby Cards tryckta på varje, samt ett 16-sidigt häfte med Liner Notes (Vad det nu heter på svenska.) för filmerna + Biografier för Luciano Ercoli, Nieves Navarro, Luciano Rossi och Frank Wolff.

Båda filmer är presenterade i sitt originalformat 2,35:1. (I anamorfiska överföringar.) Och båda ser lika fantastiska ut. "Death Walks On High Heels" har bara lite mindre allvarliga negativskador som flimrar till i rutan några gånger i början av filmen. Annars är det felfria återgivningar med bra färger / kontraster samt en finfin skärpa.

NoShame har lagt med de italenska och engelska ljudspåren för filmerna samt engelska, lättlästa subtitles. Ljudspåren är i Mono 2.0 och många föredrar ju originalen framför re-mixarna.

Trots att ljudet i "Death Walks At Midnight" försvinner under ett kort ögonblick några få gånger, så är ljudkvalitén genomgående riktigt vass och bra.

Extramaterialet är inte så märkvärdigt - Skamligt korta, animerade fotogallerier samt trailers för filmerna. På "Death Walks At Midnight"-skivan har man lagt med en s.k. "T.V. Version". Den är ca. 4 minuter längre med mer dialog, men saknar samtidigt vissa bitar.

"T.V. Version" har riktigt taskig bildkvalitet eftersom man har fört över filmen direkt från ett skadat VHS-band. (D.v.s. bilden fladdrar till rejält med jämna mellanrum.) Sedan är den i Pan & Scan efter förtexterna, vilket gör det hela ännu värre.

Hur illa det är...?

Längst ned finns några bilder:

Först ett exempel på hur "snyggt" det ser ut då och då i "T.V. Version". (När bilden grötar ihop sig, alltså.)

Och sedan två exempel på varför VHS inte är värt alltför mycket blodigt piss i dagsläget.

Och så självklart:

Kan man annat än älska Pan & Scan...?

Men visst är det trevligt att de slängde med "T.V. Version" som bonus för de allra hårdaste fansen som har suktat efter en DVD-release. Vad den fyller för egentlig funktion vet nog bara just de fansen.

Till sist har vi då CDn "The Sound Of Love And Death" som innehåller 18 stycken av Stelvio Cipriani och som hämtats ur diverse snut-thrillers (T.ex. "Mark Il Poliziotto".), men även "Nightmare City". Märkligt nog finns här inget från "Death Walks On High Heels" som Cipriani också gjorde soundtracket till.

Hur man än nu ser på saken, så innehåller "The Luciano Ercoli Death Box Set" två kanonrullar som nu är väldigt nära det skick som de var tänkta att ses i från början. VHS-bootlegs är det svårt att se någon mening med längre. (Nästan.) Nu så tar det emot lite att rekommendera "Death"-filmerna som nybörjar-Gialli, men annars förlorar man ingenting på att införskaffa dem. Sedan så tar det emot lite att rekommendera "Death"-filmerna som nybörjar-Gialli, men annars förlorar man ingenting på att införskaffa dem. Det tål verkligen att sägas två gånger på rad.

NoShame har i vilket fall gjort ännu ett skitbra jobb med att få ut två "okända" och underskattade höjdar-thrillers på den "breda" marknaden.

   

PRESENTATION :


  

VIDEO :


 
  

AUDIO :


  

EXTRAS :


 
  

PRISVÄRDE :


   
 
 

KÄLLA (FILM) : 92%
KÄLLA (MEDIA) : 97%

 
 

UPPLÖSNING : 93%
DEFINITION : 96%
ÖVERFÖRING : 94%
KOMPRIMERING : 94%

 
 

DYNAMIK : 83%
OMFÅNG : 88%
BALANS : 86%
KVALITET : 85%

 
 
Tre (Eller två.) tunga Gialli i en och samma box. Hur tufft som helst.