Zombi 4


• Shriek Show •
 
 
 
 

I N F O

 

 
  


UTGIVNINGSÅR:

• 2002


REGION:

• 1 (NTSC)


RATIO:

• 1,85:1 (Anamorfisk / 16:9)


SPELTID:

• 84 min.


LJUD:

Stereo 2.0 (Engelska)


EXTRAS:

• Intervjuer
• Trailers
• Liner Notes


PUBLICERAD:

• 10 Februari 2006 - 12:04:12 


 

Ö V R I G T

 
 
RELATERADE ARTIKLAR:
• RECENSION:
I. Zombi 4
• DVD RECENSIONER:
II. X-Rated
• MEDIAGLUTT:
III. DVD Vs. DVD » Zombi 4 : Shriek Show Vs. X-Rated (Export Version)
IV. DVD Vs. DVD » Zombi 4 : Shriek Show Vs. X-Rated (Original Version)


 


 
 

Innan "Shriek Show" (Dotterbolag till "Media Blasters".) blev DVD-världens motsvarighet till en av de mer illa beryktade leprakolonierna släppte de i alla fall en del filmer man inte trodde många skulle vilja ta i med tång ens. Claudio Fragassos "After Death" a.k.a. "Zombi 4" var bara en i raden och fick trots allt en schysst release i Shriek Shows händer.

Filmen presenteras ocensurerad, så klart. "Zombi 4" var ju en av de filmerna som censuren gick till hårdast angrepp mot då. Bilden är i Widescreen 1,85:1 och ser skaplig ut - Det finns inga hemskare MPEG-åkommor, utan färger, kontraster och detaljer är helt o.k. Om bilden är något suddig i vissa scener beror det garanterat på källmaterialet och inte komprimeringen. (Filmen ligger på en DVD-9.) Ljudet är i Dolby Stereo 2.0. Inga konstigheter med det. Talet är klart och tydligt, ljudeffekterna hörs när de ska höras och den fina 80-tals synthmusiken kommer till sin rätt. Det är långt ifrån "Home Theater"-demokvalitet, men ärligt talat - Hur är det fatt om man köper ett hemmabio-system och testar det med "Zombi 4"?

Så bild och ljud får väl godkänt - Bättre än så här lär det inte bli, gott folk. Hur gärna man än vill se en "Special Limited Edition" på tre skivor och allt som hör till...

"Shriek Show" har åtminstone fixat lite färskt extramaterial till filmen i form av intervjuer. Den första är med regissören själv, Claudio Fragasso, som rakt av berättar att "Zombi 4" föddes när "Zombi 3" var avslutad. Producenterna ville ha en till, trots att Zombie-vågen ebbat ur sedan länge. Fragasso och hans fru skrev manuset och så filmades hela köret på två veckor. Och "Zombi 4" sålde riktigt bra (Även som "Return Of The Living Dead - Part 3".), men, den blev på många håll strimlad till Fragassos irritation. Splatter-scenerna är ju faktiskt en bärande pelare i en Zombie-film. Tar man bort en sådan, så vet man ju hur det går. Fragasso gjorde även filmen under pseudonymen "Clyde Anderson" eftersom han inte ville "smutsa ned sitt namn". Hans intention redan då var att senare jobba med "seriös film". (Och så blev det ju.)

Fragasso har en avspänd stil och verkar riktigt road över att Jeff Strykers roll i filmen är en av de få han har gjort utanför gayporrindustrin. Men han verkar måttligt stolt över "Zombi 4" som film och ser den mest som en inkomstkälla för de filmprojekt han hade på gång då, samt att det var en chans att lära sig mer om filmskapandets konst. Men teamet hade riktigt kul när de gjorde den och Fragasso är medveten om att filmen troligtvis är den sista italienska Zombie-filmen. Sådant saknar aldrig betydelse och gör vilken rulle som helst till en kultfilm.

Nästa intervju med Candice Daly är bara någon minut och lämnar en något bitter eftersmak då den är filmad någon gång år 2002 och och Daly i December 2004 hittades död i en sjaskig Los Angeles-lägenhet. (Dödsorsaken var troligtvis en överdos.)

Tredje och sista intervjun är med Jeff Stryker. Han verkar i alla fall vara stolt över sin insats och skulle vilja göra fler i samma genre, så länge han förstår vad regissören säger. (Han förstod inte Fragasso.)

På skivan ligger även fyra trailers (Fem egentligen - "After Death", "Eaten Alive", "Zombi 3", "House On The Edge Of The Park" och "Zombie Flesh Eaters".) samt en sida "Liner notes". (Skrivna med pytteliten text.)

Fans: Köp.

Alla andra: Bry er inte. Gillar ni inte filmen från början, så finns här nog ingenting som kan få er att omvärdera den.

   

PRESENTATION :


  

VIDEO :


 
  

AUDIO :


  

EXTRAS :


 
  

PRISVÄRDE :


   
 
 

KÄLLA (FILM) : 83%
KÄLLA (MEDIA) : 80%

 
 

UPPLÖSNING : 83%
DEFINITION : 78%
ÖVERFÖRING : 80%
KOMPRIMERING : 82%

 
 

DYNAMIK : 67%
OMFÅNG : 65%
BALANS : 78%
KVALITET : 79%

 
 
Du kanske säger: "Nej, tack.", men ditt hjärta säger: "Zombi 4 styr!"