Premutos - Der Gefallene Engel


• Shock-O-Rama •
 
 
 
 

I N F O

 

 
  


UTGIVNINGSÅR:

• 2002


REGION:

• 0 (NTSC)


RATIO:

• 1,33:1


SPELTID:

• 107 min.


LJUD:

2.0 (Tyska)
2.0 (Engelska)


EXTRAS:

• Making Of
• Trailers


PUBLICERAD:

• 13 Januari 2006 - 22:31:00 


 

Ö V R I G T

 
 
RELATERADE ARTIKLAR:
• RECENSION:
I. Premutos - Der Gefallene Engel


 


 
 

Olaf Ittenbach ska ha allt beröm i världen och lite till för "Premutos - Der Gefallene Engel". Det är den värd.

Och sedan har vi den amerikanska DVD-utgåvan från Shock-O-Rama som man kan ge både ris och ros. Det var nästintill hjältemodigt att de släppte filmen överhuvudtaget - Även om det tog närmare fem år.

Men det finns som sagt lite ris också.

Bilden är i Fullscreen och ser tyvärr inte för fräsch ut. (Men det kunde man kanske heller inte förvänta sig.) Även om kvalitén är jämförbar med en hyfsat bra VHS så är den nätt och jämnt godkänd. Shock-O-Rama inkluderade det tyska original-ljudspåret, men "glömde" bort engelska subtitles. Inte bra...

Däremot gjorde ett gäng helidioter ett engelskt ljudspår och man måste nästan beundra dem eftersom de lyckades att göra en såpass vedervärdig dubbning. (Den slår t.o.m. "Zombie 90" eftersom denna är gjord på fullaste allvar.) Läste man tyska i skolan och hängde med på lektionerna någorlunda, så är originalspåret det enda och rätta alternativet. Fast det är det annars också, för även med ljudet inställt på engelska kommer man på sig själv med att växla till tyska hela tiden.

Det är genast dags att bli glad igen då "Making Of Premutos" ligger på skivan. Det är en 50 minuters dokumentär som täcker det mesta, men, än en gång, subtitles var tydligen för svåra att knappa ned, så man tog någon med inte alltför stora kunskaper i tyska och lade in en speakerröst istället. Det är inte för kul det heller. Man hör exempelvis Ittenbach prata i tio sekunder i bakgrunden medan speakerrösten kanske bara säger: "It was a lot of fun." - Men man får ändå en inblick i det krävande arbetet som låg bakom filmen. Kul avslutning också, möjligen gjord som en parodi på de korta featurettes som ligger på var och varannan DVD.

Som bonus ligger annars ett gäng trailers för vad som verkar vara det absoluta bottenskrapet av det ständigt växande C-filmsträsket - Ett träsk som man nog inte vill sjunka alltför djupt ned i.

Men allt som är lite halvtaskigt är småsaker i skuggan av det absoluta Splatter-spektakel som "Premutos" är. Varje skräckfilmsfantast lär sova gott efter de här 107 minuterna.

Får man mardrömmar, så är det p.g.a. DVD-utgåvan och inget annat.

   

PRESENTATION :


  

VIDEO :


 
  

AUDIO :


  

EXTRAS :


 
  

PRISVÄRDE :


   
 
 

KÄLLA (FILM) : 62%
KÄLLA (MEDIA) : 49%

 
 

UPPLÖSNING : 61%
DEFINITION : 55%
ÖVERFÖRING : 64%
KOMPRIMERING : 50%

 
 

DYNAMIK : 55%
OMFÅNG : 50%
BALANS : 43%
KVALITET : 52%

 
 
Kalas-rulle... Synd att man anlitade tjackpundare till att "dubba" filmen, bara.