Requiem Pour Un Vampire


• Encore Filmed Entertainment •
 
 
 
 

I N F O

 

 
  


UTGIVNINGSÅR:

• 2005


REGION:

• 0 (PAL)


RATIO:

• 1,78:1 (Anamorfisk / 16:9)


SPELTID:

• 84 min.


LJUD:

2.0 (Franska)
2.0 (Engelska)


EXTRAS:

• Kommentarspår
• Intervjuer
• Alternativa Scener
• Trailers
• Slideshow


PUBLICERAD:

• 8 Januari 2006 - 19:08:18 


 

S C R E E N S H O T S

 
 
  
  
  
  
  


 


 

Ö V R I G T

 
 
RELATERADE ARTIKLAR:
• RECENSION:
I. Requiem Pour Un Vampire
• MEDIAGLUTT:
II. DVD Vs. DVD » Requiem Pour Un Vampire : Encore Filmed Entertainment Vs. Another World Entertainment


 


 
 
  

Förväntningarna var mer eller mindre uppe vid stratosfärens övre gräns inför Encore Filmed Entertainments release av "Requiem Pour Un Vampire" efter att man sett och jublat över hur de hanterade "Les Démoniaques". Vid första anblicken verkar det vara en minst lika finfin utgåva. STUDIO 2602 MM, som utformat hela köret grafiskt och layoutmässigt, är så duktiga att man kan få tårar i ögonen för mindre.

Även "Requiem Pour Un Vampire" har tillägnats tre skivor - Lite överflödigt kanske, men hellre för mycket än för lite.

Själva filmen är återgiven i anamorfisk Widescreen 1,78:1 och det är uppenbart från första bildrutan att det inte kan bli så värst mycket bättre. Det finns inte mycket till MPEG-åkommor i form av pixelsoppa eller komprimeringsfläckar / ränder, utan kvalitén på de över 30 år gamla originalnegativen återges nog mer än väl. D.v.s. - Färgerna är tydliga och levande, detaljskärpan är närmare perfekt än godkänd och kontrasterna är klara. Även om bilden p.g.a. printskador inte är exakt på pixeln lika fin som på t.ex. "La Morte Vivante", så har den heller inga direkta fel. (Filmen ligger på en DVD-5.)

För ljudet finns två alternativ - Franska och Engelska. Båda är i Dolby Digital 2.0. Och så finns subtitles på 11 språk.

På skivan finns även en sju minuter lång introduktion till filmen av Jean Rollin.

Vad finns det då för extramaterial?

Ja, de har ju tillägnats två skivor, så man kan tro att det är en diger mängd. (Men det är det egentligen inte av olika skäl.) Först av allt finns två intervjuer - En med Louise Dhour och en med Paul Bisciglia. Båda två är underhållande på sitt sätt - Dhour framstår som en riktigt karismatisk dam med en hel del kul minnen från den här tiden och Bisciglia som bara hade en biroll (Och en liten sådan.) berättar bl.a. om sitt livs stora ögonblick på vita duken i sin dödsscen i "Les Démoniaques". Och självklart får även Dhour och Bisciglia frågan: "Hur var Rollin att jobba med?"

Tyvärr så lyser, nej bländar, både Marie-Pierre Castel och Mireille Dargent med sin frånvaro. Det hade varit kul att höra vad de tycker om sina fåordiga och ytterst intressanta roller. (Rollin gav ju sina skådisar möjligheten av utveckla sina karaktärer med några enkla riktlinjer.)

I sekvensen "Le Dernier Livre" läser Rollin upp en novell med samma namn ("Den sista boken"), som finns översatt till engelska i den 64-sidiga boken som följer med filmen. Han berättar även att han p.g.a. en njursjukdom (Som krävde en transplantation.) och ett otal timmar i sjukhussäng fick idén att börja skriva böcker. Rollin fortsatte dock skrivandet efter att ha lämnat sjukhuset - Det finns 20 st. böcker publicerade och de har (Enligt säkra källor.) ett liknande tema som många av hans filmer. (Dags att lära sig franska, tror jag!)

Skivan avslutas med två trailers - Den franska och den engelska.

Tredje skivan börjar med ett kommentarspår. Som ni säkert vet vid det här laget, så är det inte hela filmen utan ca. 25 minuter "spridda" scener. Och som vanligt är det alltid lika intressant och roligt att höra vad Rollin har att säga eftersom han alltid har en så avslappnad och ödmjuk stil. Ingen dryghet någonstans - Inte under en enda sekund.

Sedan finns tre alternativa scener som filmades för att slippa problem med den franska filmcensuren. Istället för att Castel och Dargent mer eller mindre är nakna i vissa scener, så är de mer eller mindre påklädda. (Två exempel på detta finns i screenshotsen längst ned.) Allt för att "Requiem Pour Un Vampire" skulle verka mindre sleazy. (Hey! Vad fan nu?!) Scenerna är mellan en halv minut och dryga minuten långa och gjorde nog aldrig speciellt mycket nytta i filmen. Men de är kul att se i alla fall.

Sist på skivan finns en åtta minuter lång animerad slideshow och att säga att den är vacker, är en underdrift. (Man upphör aldrig att häpnas över vilka otroligt fina bilder Rollins filmer innehåller.) Det är en salig mix av bilder från framför och bakom kameran, posters samt "Publicity Shots".

Sist av allt har vi då boken. Vad annat kan man förvänta sig än en ytterst intressant läsning och en massa fina bilder? Nej, precis. Men den har även ovan nämnda novell ("The Last Book".) och en lista på alla böcker Rollin gett ut.

"Requiem Pour Un Vampire"... Det finns ärligt talat inte så mycket mer att orda om. Ifall du har någon gammal Redemption VHS eller DVD av "Requiem For A Vampire" i bokhyllan (Och det har man väl.) och du råkar tycka väldigt mycket om filmen, så är Encores nya version ett säkert kort på alla sätt.

   

PRESENTATION :


  

VIDEO :


 
  

AUDIO :


  

EXTRAS :


 
  

PRISVÄRDE :


   
 
 

KÄLLA (FILM) : 96%
KÄLLA (MEDIA) : 99%

 
 

UPPLÖSNING : 98%
DEFINITION : 100%
ÖVERFÖRING : 98%
KOMPRIMERING : 92%

 
 

DYNAMIK : 89%
OMFÅNG : 85%
BALANS : 84%
KVALITET : 90%

 
 
Oh, yeah...