Resident Evil : Apocalypse


• Columbia Tristar •
 
 
 
 

I N F O

 

 
  


UTGIVNINGSÅR:

• 2005


REGION:

• 2 (PAL)


RATIO:

• 2,40:1 (Anamorfisk / 16:9)


SPELTID:

• 89 min.


LJUD:

5.1 (Engelska)
5.1 (Spanska)


EXTRAS:

• Kommentarspår
• Bortklippta scener
• Featurettes
• Trailer
• Poster Gallery


PUBLICERAD:

• 30 December 2005 - 21:50:08 


 

S C R E E N S H O T S

 
 
  
  
  
  
  


 


 

Ö V R I G T

 
 
FLER SCREENSHOTS:

8 st.


RELATERADE ARTIKLAR:
• RECENSION:
I. Resident Evil : Apocalypse


 


 
 
  

Om du avskyr "Resident Evil : Apocalypse", så kan du nog sluta läsa den här texten med en gång............ Tja... I det fallet kan du lika gärna försvinna härifrån. Helt allvarligt. Hatar du filmen, så behöver du inte känna dig välkommen här. Alls...

Jodå... Velar bara... (Men erkänn att det lät som en verklighetstrogen "Internet-recensent" / Fanboy!)

Och med den oerhört relevanta och viktiga biten ur vägen, så ska det givetvis handla om Region 2-utgåvan av denna ascoola, non-stop action / Horror-rökare som bygger på delar av Capcoms lika ascoola spelserie. På alla sätt är filmen som uppföljare bättre än originalet och har förutom en tajt story, en snygg T.V.-spelsliknande look och andningsorgansförlamande actionscener dessutom två av filmvärldens hårdaste hjältinnor - Alice och Jill Valentine. Vad mer kan man önska sig?! Ärligt talat?!

Ja, förutom en sak då - En toppenbra DVD-utgåva. (Eftersom man inte kan gå och se den på bio när som helst.)

Columbia Tristar släppte den så klart ganska omgående efter att filmen lämnat projektorerna på världens biografer och tekniskt sett är DVD:n inget annat än en demonstrationsskiva för hemmabiosystem. Bilden (I Widescreen 2,40:1.) går att skära glas med och detaljåtergivningen har inga som helst bristfälligheter. Även färgerna är perfekt återgivna och det blir aldrig suddigt eller pixligt trots att flera av filmens actionscener är av blixtrande intensitet bildmässigt sett. (Läs: Tio klipp på ett par få ögonblick behöver inte vara ovanligt.) Detta klarar komprimeringen galant. Otroligt.

Sedan har vi ljudet. Dolby Digital 5.1 mixen låter helt underbar - Dynamisk, aggressiv, extremt kraftfull och gjuten för en film som den här. Det är ett mäktigt klös i den från de inledande minuterna och den lättar aldrig på trycket. Mycket effektivare än så här blir det inte. Det är bara att applådera åt de ansvariga.

Förutom den engelska originalmixen finns en spansk dubbning och ett "ljudspår för blinda" där en speakerröst berättar om vad som händer i filmen. (!) En lite ovanlig feature och det är kanske inte så konstigt att den inte används oftare.

Om vi då tar en titt på extramaterialet till filmen så är det så man undrar hur de fick plats med allt på en enda skiva. Det finns hela tre kommentarspår. Det första är med regissören Alexander Witt och producenterna Jeremy Bolt och Robert Kulzer. Det andra spåret delas av Milla Jovovich och Oded Hehr samt Sienna Guillory. Och det tredje är med Paul W.S. Anderson och, återigen, Jeremy Bolt. Beroende på hur mycket utbyte man hade av filmen, så har alla tre spår så klart något att komma med. "Witts spår" är givetvis mer tekniskt än "Jovovichs spår" och vice versa. (Ja, ni fattar nog.)

Featuretten "Game Over : Resident Evil Reanimated" är en 50 minuter lång serie mini-dokumentärer som täcker det mesta av produktionen. Man kan se de en åt gången eller alla i ett svep. Utöver denna mycket trevliga dokumentär finns tre andra featurettes - "Game Babes" (Alice och Jill!), "Symphony Of Evil" (Special FX!) och "Corporate Malfeasance" (Umbrella Corporation!)...

"Outtakes" är just sådana... Drygt 3 minuter av dem...

"Poster Gallery" består av fem bidrag till tävlingen som utlystes på den officiella hemsidan.

Det finns även en trailer och en teaser till filmen.

Och sist av allt - 20 bortklippta scener. Majoriteten är förlängda snuttar till scener som finns i filmen. De togs möjligen bort eftersom de hade slöat ned tempot något. Man kan se alla på raken och de varar i drygt 11 minuter. Givetvis hade det varit trevligt att kunna se dem i filmen via "seamless branching", men kvalitén på scenerna är inte så bra, så... (Längst ned finns lite screenshots från de scener som togs bort från "Theatrical Version".)

En mycket trevlig sak är att det finns en tysk "Extended Version" av "Resident Evil : Apocalypse" där de flesta av dessa bortklippta scener satts in i filmen igen. (Den versionen är fyra minuter längre.)

Gillade du filmen det allra minsta, så finns det inte en enda giltig eller godtagbar anledning att inte skaffa "Resident Evil : Apocalypse". En helt igenom kompetent film har fått en utmärkt presenterad DVD-utgåva med enastående bild och ljud. Att allt ligger på en enda skiva är mer eller mindre otroligt och kvalitén på DVD:n ställer t.o.m. många "Double Disc Special Editions" i skamvrån.

Nästintill perfekt.

"Some side effects may occur..."

   

PRESENTATION :


  

VIDEO :


 
  

AUDIO :


  

EXTRAS :


 
  

PRISVÄRDE :


   
 
 

KÄLLA (FILM) : 100%
KÄLLA (MEDIA) : 99%

 
 

UPPLÖSNING : 98%
DEFINITION : 100%
ÖVERFÖRING : 100%
KOMPRIMERING : 98%

 
 

DYNAMIK : 100%
OMFÅNG : 100%
BALANS : 100%
KVALITET : 97%

 
 
Columbia Tristar brukar ju inte klanta sig så ofta.