The House By The Cemetery


• EC Entertainment •
 
 
 
 

I N F O

 

 
  


UTGIVNINGSÅR:

• 2003


REGION:

• 0 (PAL)


RATIO:

• 2,35:1 (Anamorfisk / 16:9)


SPELTID:

• 82 min.


LJUD:

2.0 (Engelska)


EXTRAS:

• Trailers
• Foto- och Postergalleri
• Intervju


PUBLICERAD:

• 31 Augusti 2004 - 08:17:28 


 

Ö V R I G T

 
 
RELATERADE ARTIKLAR:
• RECENSION:
I. The House By The Cemetery
• DVD RECENSIONER:
II. EC Entertainment
• DVD MINI-RECENSIONER:
III. Horse Creek Entertainment
• BD RECENSIONER:
IV. Blue Underground
• MEDIAGLUTT:
V. DVD Vs. DVD » House By The Cemetery, The : Anchor Bay Entertainment Vs. Arrow Films
VI. DVD Vs. DVD » House By The Cemetery, The : Anchor Bay Entertainment Vs. EC Entertainment
VII. DVD Vs. DVD » House By The Cemetery, The : EC Entertainment Vs. EC Entertainment
VIII. DVD Vs. DVD » House By The Cemetery, The : EC Entertainment Vs. Horse Creek Entertainment


 


 
 

Det kan ha märkts att DVD-industrin är i någon typ av gungning.

Förr i tiden - Alltså innan vissa ens var födda (Läs: de som är ca. 2 år idag.), kunde man i många fall skaffa den ultimata DVD-utgåvan av en film bara genom att gå in i en filmaffär och köpa den. Nu måste man göra en del research först för att man inte nanosekunden senare ska upptäcka att den andra versionen faktiskt hade varit bättre.

"EC Entertainment" kunde förmodligen inte se sig själva i spegeln alt. leva med det faktum att Anchor Bay Entertainments "The House By The Cemetery" var bättre än deras anamorfiska nyrelease, så nu har de återigen tagit upp kampen med en introduktion av deras "Ultrabit"-serie. Precis - Det är alltså den tredje versionen som EC Entertainment släpper av filmen.

Tänk dig Tristar / Columbias "Superbit"-serie med flera filmer som ingen drogfri människa i hela världen kan se utan att drabbas av ett oemotståndligt begär att sticka in trubbiga föremål i ögonen på sig själv. Självklart syftar jag på filmer som "Anaconda" och "Air Force One". Superbit går i vilket fall ut på att man klämmer in en film på DVD:n med så hög kvalitet som det bara är möjligt och sedan skiter i extramaterialet. EC Entertainments "Ultrabit" bygger på samma princip bara det att de tydligen ska släppa bra filmer istället. Klassikerna! Inte... "Anaconda"...

Plus att de två som släppts hittills är numrerade och i begränsad utgåva. Och vilka titlar de drar igång med sedan...!

Först ut är alltså "The House By The Cemetery" - Lucio Fulcis mästerliga horror-knockout från höjdpunkten i karriären. Utgåvan är begränsad till 2000 eftersom EC Entertainment verkar vara rätt säkra på att det är så många fans som finns i världen. Eller något... Jo, de har oss i sina klor och de vet att de kommer att få sålt skivorna.

Hur ser det då ut med filmen på ett dubbelsidigt lager istället för ett enkelsidigt? Kort och gott - Jävligt Bra... När man jämförde med ECs gamla (d.v.s. den anamorfiska) version mot Anchor Bay så okej, visst - Den sistnämnda var aningen bättre och klarare. Och när man nu jämför Anchor Bays med Ultrabit-utgåvan så är skillnaden minst lika stor. Klarare, skarpare och mer kontrastrik. (Men med en del andra problem - Läs mer om detta här.) Men nu ser man verkligen allt - T.o.m. att Dr. Freudstein faktiskt har ögon och att han därför kan få dem att tindra i mörkret.

Nej, återigen, försök inte applicera för mycket logik till en filmad mardröm som "The House By The Cemetery", utan det är bara att suga åt sig kaskaden av intryck.

Givet kan inte bilden bli helt perfekt om originalnegativen har repor och andra skador som uppkommit under 22 år, men det här är det närmaste perfekt man kan komma. Ljudet var ganska så burkigt på den förra versionen, men tack vare all extra härlig bit-rate är det inte lika burkigt längre. Det är fortfarande i original Dolby 2.0., men det låter ganska mycket klarare trots att det ständigt hörs ett svagt brus i bakgrunden.

Extramaterialet är exakt det samma som på den tidigare utgåvan med skillnaden att Fulci-intervjun nu är 47 minuter istället för 41. Annars ligger både trailern och bildgalleriet kvar.

Så ställ dig själv en fråga på fullaste allvar : "Hur bra tycker jag att “The House By The Cemetery” är?" Ifall svaret tveklöst blir något i stil med : "Jävligt bra.", "Fulci var Gud." eller "En av de bästa filmer som gjorts inom italiensk Horror." så är det bara att slita fram plånboken. Denna DVD lär ta slut ganska snabbt. Men de tillverkar väl nya när och om det händer.

Lucio - Du skulle ha varit kvar och sett med vilken stor respekt de behandlar dig nu...

   

PRESENTATION :


  

VIDEO :


 
  

AUDIO :


  

EXTRAS :


 
  

PRISVÄRDE :


   
 
 

KÄLLA (FILM) : 86%
KÄLLA (MEDIA) : 85%

 
 

UPPLÖSNING : 95%
DEFINITION : 90%
ÖVERFÖRING : 88%
KOMPRIMERING : 91%

 
 

DYNAMIK : 80%
OMFÅNG : 75%
BALANS : 90%
KVALITET : 78%

 
 
EC andra halvdana release.