Pete Walker Collection


• Anchor Bay Entertainment •
 
 
 
 

I N F O

 

 
  


UTGIVNINGSÅR:

• 2005


REGION:

• 2 (PAL)


RATIO:

• -


SPELTID:

• 474 min.


LJUD:

2.0 (Engelska)
5.1 (Engelska)
5.1 (Engelska)


EXTRAS:

• Kommentarspår
• Trailers
• Featurettes
• Produktionsanteckningar


PUBLICERAD:

• 23 September 2005 - 13:58:40 


 

S C R E E N S H O T S

 
 
  
  
  
  
  


 


 

Ö V R I G T

 
 
RELATERADE ARTIKLAR:
• RECENSIONER:
I. The Comeback
II. Die Screaming, Marianne
III. Frightmare
IV. House Of Mortal Sin
V. House Of Whipcord


 


 
 
  

Ni har säkert hört talas om Hammer Studios. Ni känner möjligen till Tigon Pictures och Amicus. Regissörer som Michael Armstrong, Michael Reeves och Norman Warren är inte helt okända heller i "Brit Horror"-kretsar.

Men fanns det någon samtida brittisk motsvarighet till Wes Craven? Absolut. Hans namn är Pete Walker.

"Pete Walker Collection" är en av fyra releaser i Anchor Bays "Brit-Horror"-serie och även dessa filmer kommer i en pappbox formad som en likkista. "Pete Walker Collection" är först och främst både snyggare och bättre presenterad än "The Tigon Collection". En odödlig bild från "Frightmare"-postern pryder utsidan - Dorothy Yates med en borrmaskin i högsta hugg. Det medföljande häftet har en hel del kul information som givet blir intressantare ju mer man fick ut av filmerna.

Och så kommer vi "oundvikligen" till själva skivorna.

The Comeback

(Filmrecensionen finns att läsa här.)

Riktigt bra bild. I Fullscreen. På bio mattades den förmodligen till 1,78:1, så ingen bildinfo har försvunnit. Det är ändå rätt säkert att säga att "The Comeback" inte kommer att se bättre ut än så här.

Anchor Bay har i vanlig ordning trixat fram Dolby Digital 5.1. och DTS-mixar men smart nog även slängt med original-ljudspåret. Nåväl. Oavsett vad man väljer så kan inte filmen låta som en 2000-talsfilm. Bolaget har tidigare gjort underverk med bl.a. "The Beyond" och "Suspiria", men av någon anledning känns inte dessa mixar speciellt viktiga.

Det som DVD:erna har gemensamt på Extras-fronten är trailern, produktionsanteckningar och ytterst intressanta och riktigt underhållande kommentarspår av Pete Walker. (Som framstår som en riktigt sympatisk snubbe.) I vart och ett av kommentarspåren har han med sig någon att diskutera filmen med och ventilera åsikter med. I "The Comeback" är det Jonathan Rigby. (Författaren till "English Gothic".)

Så...

PRESENTATION: 7 · VIDEO: 8 · AUDIO: 7 · EXTRAS: 6 · PRISVÄRDE: 8 = 72%

Die Screaming, Marianne

(Filmrecensionen finns att läsa här.)

Denna smått intressanta thriller har ett relativt intressant kommentarspår, även om det är det minst bra i den här samlingen. Men plus minus 90 minuter kan man lägga ned på att lyssna på den.

Samma sak för bild och ljud gäller här. Den förstnämnda är helt enkelt bra. Och för det sistnämnda har man tre val. (Ni vet nog vilka vid det här laget.)

PRESENTATION: 6 · VIDEO: 7 · AUDIO: 7 · EXTRAS: 5 · PRISVÄRDE: 6 = 62%

Frightmare

(Filmrecensionen finns att läsa här.)

Filmen presenteras i en knivskarp överföring som inte ligger långt från toppbetyg. Förmodligen ser den t.o.m. bättre ut än vad den kan ha gjort på biograferna då.

Man kan som vanligt se filmen med original-ljudet, Dolby Digital 5.1 eller DTS. (Konsekventa är Anchor Bay i alla fall.) Men - Inget av de nya spåren låter speciellt mycket bättre än det ursprungliga. Så man kan ju enbart börja undra.

Det huvudsakliga extramaterialet består av kommentarspåret som är nog så intressant. Det var synd att McGillivray och Walker inte kunde dela på det, men de verkar inte vara bästa polare längre. (?) Spåret är ändå kul att lyssna på och gör filmen ännu mer intressantare.

"Frightmare" är annars den filmen som gör boxen köpvärd tillsammans med "House Of Whipcord".

PRESENTATION: 8 · VIDEO: 9 · AUDIO: 7 · EXTRAS: 6 · PRISVÄRDE: 10 = 78%

House Of Mortal Sin

(Filmrecensionen finns att läsa här.)

Här har vi återigen en mycket bra bild och tre ljudspår... Aha...

På den här skivan finns även dokumentären "Courting Controversy" (37 min.) som täcker filmerna i "Pete Walker Collection" . (Minus "The Comeback".) Walker och McGillivray intervjuas givetvis tillsammans med fotografen Peter Jessop och ett par skådespelare. Det kan vara på sin plats med en varning: Se inte den här dokumentären innan du har sett "House Of Whipcord" eftersom plot-twisten avslöjas.

Här finns också featuretten "Sheila Keith - A Nice Old Lady?" (14 min.) som är en hyllning till Keith som tragiskt nog dog den 14:e Oktober 2004.

Det hade varit guld att höra hennes tankar och åsikter om sina roller i bl.a. "Frightmare" och "House Of Whipcord". Men inte helt oväntat var hon raka motsatsen till personerna hon spelade i de här filmerna.

PRESENTATION: 8 · VIDEO: 7 · AUDIO: 7 · EXTRAS: 7 · PRISVÄRDE: 8 = 74%

House Of Whipcord

(Filmrecensionen finns att läsa här.)

Den bästa filmen i samlingen som självmant drar upp prisvärdet. Det är en mörk film både bildligt och bokstavligt talat, så en bra överföring är A och O. Det är den sannerligen, även om den inte är helt perfekt. Men det finns inget att anmärka på.

Ljudet finns sedan i tre ol... zzzZZZzzz... zzzZZZzzz...

PRESENTATION: 7 · VIDEO: 8 · AUDIO: 7 · EXTRAS: 6 · PRISVÄRDE: 10 = 70%

Det är inget att direkt diskutera. Någon som är förtjust och t.o.m. extra förtjust i icke-övernaturlig Horror har absolut ingenting att förlora på att införskaffa "Pete Walker Collection". Denna någon kan räkna bort "Die Screaming, Marianne" och se den som bonus. (Även om det är en schysst thriller.) Men man får tre stycken stenhårda klassiker - "Frightmare", "House Of Whipcord" och "House Of Mortal Sin" och den riktigt fina skräckthrillern "The Comeback".

Anchor Bay har lagt ned mycket jobb på att få ut i filmerna i sitt rätta element och dessutom "fått" Walker till att göra kommentarspår till alla filmerna. Det sistnämnda är ett stort plus.

Ut och köp...

   

PRESENTATION :


  

VIDEO :


 
  

AUDIO :


  

EXTRAS :


 
  

PRISVÄRDE :


   
 
 

KÄLLA (FILM) : 83%
KÄLLA (MEDIA) : 90%

 
 

UPPLÖSNING : 88%
DEFINITION : 88%
ÖVERFÖRING : 93%
KOMPRIMERING : 84%

 
 

DYNAMIK : 77%
OMFÅNG : 73%
BALANS : 91%
KVALITET : 87%

 
 
Höjer snittet rejält för "flest antal bra rullar i en och samma box".