From Hell


• 20th Century Fox Home Entertainment •
 
 
 
 

I N F O

 

 
  


UTGIVNINGSÅR:

• 2002


REGION:

• 2 (PAL)


RATIO:

• 2,35:1 (Anamorfisk / 16:9)


SPELTID:

• 117 min.


LJUD:

5.1 (Engelska)


EXTRAS:

• Kommentarspår
• Featurettes
• Bortklippta scener


PUBLICERAD:

• 18 September 2005 - 12:51:58 


 

Ö V R I G T

 
 
RELATERADE ARTIKLAR:
• RECENSION:
I. From Hell


 


 
 

2 skivor. Den första innehåller filmen. (Ja, det är bäst att du tror på det.) Plus:

- Kommentarspår av Allen och Albert Hughes, författaren Rafael Yglesias, filmfotografen Peter Deming och Robbie Coltrane.

- 20 bortklippta scener + ett alternativt slutet till filmen. Sammanlagt har dessa scener en speltid på ca. 20 minuter, så det är en hel del. Antagligen klipptes de bort för tempots skull, men visst hade det varit trevligt att se dem i filmen. (Alla scener kan ses med eller utan kommentarer av bröderna Hughes.)

Bildkvalitén är riktigt, riktigt fin. Bitraten ser inte för imponerande ut (5,84 Mb/s.), men själva bilden är ungefär så bra den kan bli med de förutsättningarna.

Men.

Piss och pest är det att DTS-ljudspåret "mystiskt" har "försvunnit" på Region 2 släppet. Någon tyckte väl att det hade blivit för bra annars. Men det var tydligen för bra annars också. Original Dolby Digital 5.1. spåret (i 448 kbps) har det också tampats med - Någon idiot har mixat ned det till 384 kbps. (Snyggt fucking jobbat, Fox...) Det är såna här saker som gör att man hellre tankar ned filmen från Piratebay eller DC++. (Exakt varför i helvete ska man ge pengarna till bolag som ändå inte erbjuder en hela produkten?)

Den andra skivan har alla "riktiga" Extras:

- "A View From Hell Featurette" : HBO-dokumentär presenterad av Heather Graham. Den här featuretten är varken bra eller dålig utan är precis som featurettes brukar vara. (14 min.)

- "Victim / Suspect Files" : Dokumentär om Jack The Rippers fem mordoffer. Här presenteras också några snubbar som var misstänkta mördare på den tiden. (29 min.)

- "Production Design" : Glimtar från Prag där "From Hell" spelades in. (11 min.)

- "Graphic Novel" : "From Hell" är alltså från början en 500-sidig seriebok, vilken presenteras här. (9 min.)

- "Absinthe Makes The Heart Grow Fonder" : Kort dokumentär om spriten som fortfarande är förbjuden i nästan hela världen. De som dricker den idag är tydligen huvudsakligen poeter, artister och konstnärer. (9 min.)

- "Tour Of The Murder Sites" : Bröderna Hughes visar oss platserna där Jacks offer hittades. Detta är alltså inte i det riktiga Whitechapel utan på platsen utanför Prag där Londonkvarteren och husen byggts upp för filmens skull. (7 min.)

Det är inte precis som om man saknar fler Extras, så allt är omsorgsfullt valt av Fox - Än en gång. Men tabben med ljudspåret sänker betyget för Presentation. Ordentligt.

   

PRESENTATION :


  

VIDEO :


 
  

AUDIO :


  

EXTRAS :


 
  

PRISVÄRDE :


   
 
 

KÄLLA (FILM) : 100%
KÄLLA (MEDIA) : 71%

 
 

UPPLÖSNING : 90%
DEFINITION : 97%
ÖVERFÖRING : 82%
KOMPRIMERING : 89%

 
 

DYNAMIK : 81%
OMFÅNG : 83%
BALANS : 100%
KVALITET : 62%

 
 
Som vanligt är den Skandinaviska releasen en "version 0.8".