Cannibal Holocaust


• EC Entertainment •
 
 
 
 

I N F O

 

 
  


UTGIVNINGSÅR:

• 2003


REGION:

• 2 (PAL)


RATIO:

• 1,85:1 (Anamorfisk / 16:9)


SPELTID:

• 93 min.


LJUD:

2.0 (Engelska)


EXTRAS:

• Trailers
• Intervjuer
• Fotogalleri


PUBLICERAD:

• 9 Juni 2004 - 08:53:54 


 

S C R E E N S H O T S

 
 
  
  
  
  
  


 


 

Ö V R I G T

 
 
FLER SCREENSHOTS:

18 st.


RELATERADE ARTIKLAR:
• RECENSION:
I. Cannibal Holocaust
• DVD RECENSIONER:
II. Grindhouse Releasing
• BD RECENSIONER:
III. Shameless Screen Entertainment
• MEDIAGLUTT:
IV. DVD Vs. DVD » Cannibal Holocaust : Another World Entertainment Vs. EC Entertainment
V. DVD Vs. DVD » Cannibal Holocaust : Grindhouse Releasing Vs. EC Entertainment


 


 
 
  

Andra "Ultrabit"-filmen från EC Entertainment är ingen annan än Exploitation-rullarnas bad boy, Snuff-movien som inte var någon Snuff-movie, kannibalfilmernas morsa (D.v.s. hönan kom före ägget.), skräckfilmernas värsting som t.o.m. "skräckfilmsfans" har svårt att ta sig till. Ja, det finns annars inte mycket som Ruggero Deodatos mest kända film "Cannibal Holocaust" inte har kallats genom åren.

EC Entertainment måste, precis som alla andra fans, ha tröttnat på att vänta, vänta, vänta i evigheter, vänta och så vänta lite till på Grindhouses "kommande" släpp och passade därför på att släppa den i "Ultrabit" - D.v.s. att hela skivan går åt till själva filmen och inget mer.

Säger de i alla fall.

I det här fallet har de "fuskat" lite eftersom själva filmen bara använder ett lager.

Av en minst lika märklig orsak har EC valt att lägga extra-materialet på en annan skiva fast allt faktiskt hade fått plats på en enda RSDL-DVD.

Men nog gnällt.

Extramaterialet består av två Deodato-intervjuer, tre trailers och ett snyggt fotogalleri. Lite tunt kanske med 30 minuter extras, men man kan inte få allt.

Det viktigaste är ändå första skivan som "Cannibal Holocaust" ligger på. Och det är inte vilken version som helst utan den längsta någonsin. Det är inte många sekunder extra-- Vem fan sa "piraya-scenen"?! Seså - Vem var det...?!! ... Nej, inte många sekunder extra jämfört med Italian Shock-DVD:n, men de har satts in på ett ställe som förstärker känslan av realism. Det här återkommer jag till snart.

"Cannibal Holocaust" behöver ingen närmare presentation. Deodatos hatade mästerverk har inte tappat ett enda uns av sin förmåga att provocera och chockera plus att den dessutom gör det så grundligt. Men - För att citera någon jag glömt namnet på: "Ska man göra något, så kan man lika gärna göra det ordentligt."

Filmen lever vidare på att de flesta hatar den - Just p.g.a. att det är meningen att den ska hatas. Det finns mycket i "Cannibal Holocaust" som gör att man börjar fundera över allt möjligt, bl.a. hur folk kan hylla alla möjliga våldsskildringar i film till höger och vänster för att sedan i nästa sekund dra igång sina små hatkampanjer när det visar sig att filmvåld kan vara realistiskt och hemskt som i "Cannibal Holocaust"... Och obotlig Syfilis till den som påstår att "“Cannibal Holocaust” bara består av djur-snuff och våldtäkter". Det mördas så klart ett par djur framför kameran, men du ser precis samma sak i SVTs naturdokumentärer.

Kort sagt - "Bad Boys 2" (Som exempel.) är underhållningsvåld och "Cannibal Holocaust" är... Inte det. Båda är dock film och inget mer.

Om man då tar och tittar på den tekniska biten. Bilden är så sanslöst bra att filmen lika gärna kunde vara gjord på 2000-talet. Den enastående bildkvalitén gör dock att det dödsdömda / problemtiggande filmteamets skakiga bilder också ser väldigt bra ut. Det finns inga fel alls med bilden. Man ser vartenda löv, grässtrå, insekt, köttbit, etc. Perfekt.

Ljudet är i Dolby Digital 2.0. men det är nästintill lika bra det. Det går inte att hitta några fel.

Suverän bild och ljud förstör i vilket fall inte känslan av att "Cannibal Holocaust" är en jävligt brutal och verklighetstrogen film. De nya sekunderna (Som jag nämnde.) har satts in i en snutt där T.V.-bolaget tittar på Alan Yates (Ur det mördade filmteamet.) Mondo-film "The Road To Hell". I den visas nämligen avrättningar och det är dessa tre snuttar som har lagts till.

"Cannibal Holocaust" finns i 4000 exemplar, och om du menar allvar med att skaffa en fantastiskt bra utgåva av den, så är det nog läge för det... Ungefär nu!

   

PRESENTATION :


  

VIDEO :


 
  

AUDIO :


  

EXTRAS :


 
  

PRISVÄRDE :


   
 
 

KÄLLA (FILM) : 95%
KÄLLA (MEDIA) : 95%

 
 

UPPLÖSNING : 97%
DEFINITION : 96%
ÖVERFÖRING : 92%
KOMPRIMERING : 92%

 
 

DYNAMIK : 85%
OMFÅNG : 87%
BALANS : 90%
KVALITET : 85%

 
 
Att detta är den helt oklippta versionen väger tungt.