Cannibal Ferox


• Sazuma Productions •
 
 
 
 

I N F O

 

 
  


UTGIVNINGSÅR:

• 2004


REGION:

• 0 (PAL)


RATIO:

• 1,78:1 (Anamorfisk / 16:9)


SPELTID:

• 93 min.


LJUD:

2.0 (Engelska)
2.0 (Tyska)


EXTRAS:

• Trailers
• Filmografi
• Biografi


PUBLICERAD:

• 1 September 2005 - 21:18:04 


 

S C R E E N S H O T S

 
 
  
  
  
  
  


 


 

Ö V R I G T

 
 
FLER SCREENSHOTS:

8 st.


RELATERADE ARTIKLAR:
• RECENSION:
I. Cannibal Ferox


 


 
 
  

"Cannibal Ferox" (Även känd som "Make ´Em Die Slowly".) har precis som många andra Italian Cult Shockers redan släppts i diverse olika utgåvor. Sazuma Productions Ultrabit-version är bara en i raden. Den må sakna allt extramaterial som finns på t.ex. Grindhouse Releasings skiva (Bl.a. kommentarspåret med Umberto Lenzi och John Morghen.), men så här skamligt bra har filmen aldrig sett ut och kommer aldrig att göra det heller. Inte på DVD i alla fall. Av bildkvalitén att döma kunde filmen lika gärna vara inspelad i år och förutom något enstaka hårstrå på kameralinsen så är den helt perfekt. Helt felfri.

Ljudet är inte riktigt i samma klass, men även det har fått sig en rejäl ansiktslyftning. Det finns ett engelskspråkigt och ett tyskt Dolby Digital 2.0-spår och låter helt okej. Så bra man kan kräva och förvänta sig åtminstone. Man hör klart och tydligt allt tal och musik / ljudeffekter låter inte så instängda som i många andra (Och t.o.m. mer kända.) filmer från den här tiden.

Sazumas release är en s.k. "Limited Tin" med en upplaga på 3333 st. Då hela skivan går åt till Ultrabit-överföringen, så finns det inte plats för annat än tre trailers (En italiensk, en tysk och en amerikansk.) för filmen, biografi / filmografi för Lenzi samt trailers för "Subconscious Cruelty" och "Divided Into Zero".

I plåtlådan ligger även 8 st. vykort i ett litet paket. Motiven är inte helt oväntat bilder från filmen och dessa kan användas för att testa hur stark människors vänskap gentemot dig är. Skicka dem till dina närmaste vänner och avvakta. De som pratar med dig efteråt - De är dina sanna vänner. (Spana in dem längst ned på sidan.)

Lenzis hårda kannibal-action har här alltså fått en kunglig behandling, och vet du med dig att du räknar dig till ett av dess lätträknade fans, så vore det bara rätt så dumt att missa den. (Limiterad och allt som den ju faktiskt är.)

Men ta inte fram den för filmkvällar med familj, släkt och vänner. Så mysig är den inte.

Bono?

"Johnny take a walk / With your sister the moon / Let her pale light in / To fill up your room / You’ve been living underground / Eating from a can / You’ve been running away / From what you don’t understand / She’s slippy / You’re sliding down / She’ll be there / When you hit the ground / It’s alright... It’s alright... It’s alright... She moves in mysterious ways..."

   

PRESENTATION :


  

VIDEO :


 
  

AUDIO :


  

EXTRAS :


 
  

PRISVÄRDE :


   
 
 

KÄLLA (FILM) : 98%
KÄLLA (MEDIA) : 100%

 
 

UPPLÖSNING : 100%
DEFINITION : 100%
ÖVERFÖRING : 100%
KOMPRIMERING : 100%

 
 

DYNAMIK : 76%
OMFÅNG : 78%
BALANS : 90%
KVALITET : 80%

 
 
Avgör lätt på bildfronten.