Caligula II : The Untold Story


• X-Rated •
 
 
 
 

I N F O

 

 
  


UTGIVNINGSÅR:

• 2005


REGION:

• 2 (PAL)


RATIO:

• 1,66:1


SPELTID:

• 125 min.


LJUD:

Mono 2.0 (Engelska)
Mono 2.0 (Italienska)
Mono 2.0 (Tyska)


EXTRAS:

• -


PUBLICERAD:

• 24 November 2010 - 20:10:31 


 

Ö V R I G T

 
 
RELATERADE ARTIKLAR:
• RECENSION:
I. Caligula II : The Untold Story
• DVD MINI-RECENSIONER:
II. Soft Touch Video


 


 
 

PRESENTATION: - Kunde Arrow Films och Penthouse släppa en helt oklippt version av Tinto Brass / Bob Guccione-mackan "Caligula" så ska det då fan gå med Joe D´amatos egensinniga "uppföljare" / "parallellrulle" (?) också. Och X-Rated Kult DVD fixade det när alla andra fegade ur. Deras version är således den absolut längsta "Extended Cut" på 125 minuter med så mycket Sleaze som nästan är fysiskt möjligt att packa in på en skiva. Det betyder en halvtimme mer än i den holländska versionen som tidigare har sålts här och var som "Uncut". Alla extra minuter är givetvis inte bara våld och snusk, utan det finns en hel del karaktärisering kring David Brandons utmärkta porträtt av Caligula också.

VIDEO: - Och där sinade källan för de goda nyheterna igen. Bilden är varken anamorfisk eller restaurerad på något sätt. Men helt klart har man rivit av överföringen från ett riktigt negativ och inte något gammalt VHS-band som legat i ett förråd i 20 år. Men ett antal scener är i föga fint skick. (Fast det är inte alltför illa ändå med tanke på att man länge trodde att de var borta för evigt. Det fanns säkert i samma förråd.)

AUDIO: - Det finns ett tyskt ljudspår (Och tyska subtitles.), ett italienskt och så ett engelskt som dock slår över till italiano när de "försvunna" scenerna dyker upp. Jag tror ärligt talat inte att dessa scener någonsin hade någon engelsk dubbning.

EXTRAS: - Jadå. På dubbeldiskaren får man med den italienska versionen (103 min.) av filmen plus manuset (Som tydligen var på hela 47 sidor!), trailers, ett 28-sidigt häfte och lite annat. På singeldisk-utgåvan finns inte ett Scheisse.

PRISVÄRDE: - Givetvis är inte skivan värd hur mycket guldpengar som helst, men om du inte kan hitta dubbel-DVD:n och dessutom ser dig som ett fan, så kan du ju inte hamna helt fel med ett inköp. "Caligula : The Untold Story" är ändå en av D´amatos bättre och mest eftersökta filmer. Och en bättre utgåva än den här finns nog inte med i de snara framtidsplanerna hos någon distributör. (Det har ändå gått några år.)

   

PRESENTATION :


  

VIDEO :


 
  

AUDIO :


  

EXTRAS :


 
  

PRISVÄRDE :


   
 
 

KÄLLA (FILM) : 65%
KÄLLA (MEDIA) : 74%

 
 

UPPLÖSNING : 69%
DEFINITION : 61%
ÖVERFÖRING : 73%
KOMPRIMERING : 76%

 
 

DYNAMIK : 63%
OMFÅNG : 61%
BALANS : 70%
KVALITET : 68%

 
 
Stå inte och välj mellan singel- och dubbeldisk-utgåvan, utan hugg den senare - Även om den är dyrare.