Cannibal Apocalypse


• Image Entertainment •
 
 
 
 

I N F O

 

 
  


UTGIVNINGSÅR:

• 2002


REGION:

• 1 (NTSC)


RATIO:

• 1,78:1 (Anamorfisk / 16:9)


SPELTID:

• 97 min.


LJUD:

2.0 (Engelska)


EXTRAS:

• Dokumentär : "Cannibal Apocalypse Redux"
• Featurette : "Apocalypse In The Streets"
• Trailers
• Alternativt intro
• Fotogalleri


PUBLICERAD:

• 16 Juni 2005 - 13:33:28 


 

Ö V R I G T

 
 
RELATERADE ARTIKLAR:
• RECENSION:
I. Cannibal Apocalypse


 


 
 

Ingen filmcensur som var någorlunda överambitiösa med sina saxar var snäll mot "Cannibal Apocalypse" - Filmen med minst ett dussin "alternativa titlar" - när den släpptes. Det fanns väl lika många olika versioner som titlar, antar jag. Men våldsam och skoningslös är filmen hur man än ser den - Antingen kan man se filmen som ett svinhårt asfaltsdjungeläventyr eller en prima renodlad Gore-klassiker.

Ville man se filmen ocensurerad kunde man antingen försöka skaffa fram någon svindyr X-rental från Grekland eller någon bootleg. Det här var förr i tiden alltså, när det mesta inte var bättre.

På DVD fick filmen ändå ett lyckligt slut och en kunglig behandling av Image Entertainment. I sitt rätta format och en bild som man kan dregla över i ungefär 96 minuter ser den verkligen färsk och fin ut. Vill man veta hur färsk, så är det bara att jämföra med de två trailers som ligger som extramaterial på skivan.

Ljudet är "bara" i Mono, men det är inte så bara det heller. Det låter helt okej, med tanke på förutsättningarna. När man har avnjutit filmen är det inte omöjligt att man tittar på dokumentären från 2002 där Antonio Margheriti (Som dog samma år.), Giovanni Lombardo Radice och John Saxon på var sitt håll berättar en massa kul anekdoter och sådant som kantade filminspelningen. Det mesta verkade gå smärtfritt med en drös roliga minnen. Problemen kom som sagt efteråt med distributörer och ilskna censurmyndigheter världen över, vilket så klart ledde till att "Cannibal Apocalypse" inte riktigt fick den uppmärksamhet som den borde fått då, men som den får nu. Älskare av kultfilm finns alltid och kommer alltid att finnas.

Visst är dokumentären "Cannibal Apocalypse Redux" en riktig pärla och är hela 54 minuter. Resten av extramaterialet är "bara" kul - "Apocalypse In The Streets" visar några av inspelningsplatserna 22 år senare, de två trailers (En europeisk och en japansk teaser.) som finns är så vansinniga att de måste ses. Den europeiska är i en klass för sig och verkar mer vara en serie snabba klipp över sådant som censuren kunde tänkas klippa bort!

Och så finns en alternativ början från den amerikanska versionen, som enbart är en intressant detalj över hur filmen såg ut då och hur censuren "fungerade". Plus ett foto- och poster-galleri, en redogörelse för vad som klipptes bort från Vestrons version (D.v.s. inte lite.) samt en essä av Travis Crawford.

Eller som man säger när man menar att något inte är illa: "Inte illa."

   

PRESENTATION :


  

VIDEO :


 
  

AUDIO :


  

EXTRAS :


 
  

PRISVÄRDE :


   
 
 

KÄLLA (FILM) : 91%
KÄLLA (MEDIA) : 93%

 
 

UPPLÖSNING : 87%
DEFINITION : 93%
ÖVERFÖRING : 90%
KOMPRIMERING : 94%

 
 

DYNAMIK : 72%
OMFÅNG : 75%
BALANS : 83%
KVALITET : 80%

 
 
Ett solklart måste om man gillar filmen det allra minsta.