Vampyres


• Blue Underground •
 
 
 
 

I N F O

 

 
  


UTGIVNINGSÅR:

• 2010


REGION:

• 0 (NTSC)


RATIO:

• 1,85:1 (1080p / 16:9)


SPELTID:

• 87 min.


LJUD:

Master Audio 7.1 (Engelska)
EX 5.1 (Engelska)
Mono 1.0 (Engelska)


EXTRAS:

• Kommentarspår
• Trailers
• Intervjuer


PUBLICERAD:

• 30 April 2010 - 08:45:06 


 

Ö V R I G T

 
 
RELATERADE ARTIKLAR:
• RECENSION:
I. Vampyres
• DVD RECENSIONER:
II. Blue Underground
• DVD MINI-RECENSIONER:
III. Anchor Bay Entertainment
• MEDIAGLUTT:
IV. DVD Vs. DVD » Vampyres : Anchor Bay Entertainment Vs. Blue Underground


 


 
 

Blue Underground har alltid tagit vara på, och prioriterat, sina dragplåster. De vet vad som gäller, och de skulle aldrig någonsin få för sig att exempelvis släppa "C.H.U.D. II" före "City Of The Living Dead". Det där händer bara inte i finare kretsar. Och som tur är slapp man vänta alltför länge på BD-utgåvan av José Ramón Larrazs mästerverk "Vampyres". Och med tanke på vilket enastående jobb gubbarna på Blue Underground har gjort tidigare ("The New York Ripper" är den tyngsta milstolpen hittills - Utan någon som helst diskussion.), så är det inte utan orsak man blir sugen på att börja tjuv-dregla (Eller något annat.) innan man ens har sett filmen. För det enda som kan vara bättre än den ultimata vampyr-Lesbo-rullen någonsin, är den ultimata vampyr-Lesbo-rullen någonsin i 1080p.

Och är då "Vampyres" också "Ripper"-bra? Vi säger så här: Det kunde den gott och väl ha varit. Men förutsättningarna har inte varit de samma i båda fallen. Det spelar kanske inte så stor roll att "Vampyres" gjordes nästan tio år tidigare, utan det avgörande är själva produktionskostnaderna och hur original-negativen har lagrats genom tiderna. Blue Underground har inte ballat ur vid datorerna och börjat flasha om bilden till något den aldrig har varit, utan de har jobbat med vad de har haft - En film som är i mycket gott skick, men inte i världens bästa. Och ett format som lätt klarar av att återge detta skick utan att man behöver ta till den sortens komprimering som sticker hål på ögonen.

Så det måste sägas att Blue Underground har gjort ett helvetiskt bra jobb med överföringen. Deras DVD-utgåva var ju en solklar förbättring jämfört med Anchor Bays, och BD:n är givetvis bara bättre när det kommer till bild och ljud. I vanlig ordning är det i de ljusa scenerna där man ser en häpnadsväckande förbättring. I de mörka scenerna blir det lätt lite oskarpt och grynigt. (Och då måste man komma ihåg att Larraz antagligen inte bara kunde SMS:a till någon firma och be dem att kika bort med den bästa kameran på marknaden.) Men grynet ska vara där, och Blue Underground vet som sagt bättre än att börja filtrera bort det. (Och det har vi ju sett hur "snyggt" det blir!) Men grymt fint återgett är det i vilket fall. Top of the line.

Ljudet har också fått en redig uppgradering. DVD-utgåvan hade ett Mono-spår i 2.0 medan BD-utgåvan har originalspåret som var i 1.0. (Läs: Minimal skillnad.) Däremot har Blue Underground på något sätt trollat ihop ett DTS-HD spår i 7.1. (!) Och visst låter det både bättre och klarare än originalet, och visst har den fått ett djup som man kan känna, men man kan inte kräva att det ska låta som en rulle med en ljud-produktionsbudget i samma prisklass som i den där 2009-filmen med de blåa snubbarna. (Det är inte en mikrometer från "Som vanligt.", alltså.) Ett Dolby Digital EX spår i 5.1. har också mixats ihop för de som föredrar det.

Det finns varken något nytt eller exklusivt material på BD:n (Subtitles på tre språk, men det räknas nog inte.), men Blue Underground har lyft över delar av extramaterialet från DVD-utgåvan. Tim Greaves "Vampyres: A Tribute To The Ultimate In Erotic Horror Cinema" var i DVD-ROM-format och har av tekniska skäl inte fått hänga med. Fotogallerierna är också borta.

*väntar lite tills alla har gråtit färdigt*

Den försvunna s.k. "Husvagnsscenen" som Blue Underground återskapade med hjälp av stillbilder... Nej... Också väck... Men resten är med - D.v.s. det underhållande kommentarspåret med Larraz och Brian Smedley-Aston, den amerikanska och internationella trailern samt Anulka- och Marianne Morris-intervjun "Return Of The Vampyres".

Med andra ord är det en liten luring som Blue Underground som drog till med - Fotogallerierna hade mycket väl fått plats, men de finns alltså bara på DVD-utgåvan. Garanterat är detta ingen tillfällighet, men förhoppningsvis tyckte "William Lustig och dom" att fansen inte ska behöva känna att DVD:n är helt värdelös nu när den optimala releasen av filmen existerar rent audiovisuellt. (Och det är nog bara att inse - Vad skulle kunna bli bättre? Och hur?) Men det är fortfarande ett gammalt trick. Som funkar.

   

PRESENTATION :


  

VIDEO :


 
  

AUDIO :


  

EXTRAS :


 
  

PRISVÄRDE :


   
 
 

KÄLLA (FILM) : 87%
KÄLLA (MEDIA) : 96%

 
 

UPPLÖSNING : 100%
DEFINITION : 98%
ÖVERFÖRING : 97%
KOMPRIMERING : 97%

 
 

DYNAMIK : 78%
OMFÅNG : 79%
BALANS : 79%
KVALITET : 95%

 
 
Den här BD:n måste du köpa.