Nekromantik 2


• Barrel Entertainment •
 
 
 
 

I N F O

 

 
  


UTGIVNINGSÅR:

• 2003


REGION:

• 1 (NTSC)


RATIO:

• 1,33:1


SPELTID:

• 103 min.


LJUD:

2.0 (Tyska)
Mono 2.0 (Tyska)


EXTRAS:

• Kommentarspår
• Featurettes
• Trailers
• Fotogalleri
• Musikvideo
• Kortfilm
• Soundtrack CD


PUBLICERAD:

• 10 Mars 2010 - 12:12:17 


 

Ö V R I G T

 
 
RELATERADE ARTIKLAR:
• RECENSION:
I. Nekromantik 2


 


 
 

"Nekromantik 2" är inte bara en uppföljare som "byter sida" och skildrar en kvinnlig nekrofils tillvaro (Istället för en manlig som ju är "standard".) - Den är lika mycket en inblick in i riktigt svår Art House som ligger på gränsen till omöjlig, en snabbvisit till ett vardagligt, dock inbjudande Berlin på 90-talet samtidigt som filmen innehåller några av de tyngsta Splatter-scenerna någonsin plus ett coolt soundtrack som inte är av denna värld. Kort sagt - Jörg Buttgereits film har allt man kan önska sig. (Och sälobduktioner som om inte allt annat skulle vara tillräckligt!) Så då kan ju inte glädjen vara något annat än gigantisk när bolag som Barrel Entertainment fixar ordentliga releaser av filmer som man inte trodde att man skulle få se igen efter att den skraltiga VHS-spelaren en gång för alla beslutar sig för att tugga upp ens bootleg.

Men det är fortfarande svårt att tro sina ögon ibland - "Nekromantik 2" på DVD ser nästan för bra ut för att vara den film det faktiskt är. Allt visuellt som kan kallas för "sunkigt" är borta och överföringen från 16 milliters-negativen har Barrel gjort det absolut bästa av. (Jelinski / Buttgereits tyska "Special European Edition" kommer från samma källa och ser i stort sett lika vass ut. (Manfred O. Jelinski övervakade dessutom överföringen.) Men i vanlig ordning är det en viss skillnad mellan NTSC och PAL om man tittar jävligt noga. Barrel har möjligen gjort bilden aningen skarpare medan PAL-utgåvan har sina 100 linjer fler i bilden på höjden.) Filmen är självklart ocensurerad och i originalformat. (Fullscreen.)

För ljudet kan man välja mellan tvenne ljudspår - Båda är på tyska. (Förutom att ingen säger något under filmens första 20 minuter.) Det ena är i mono och det andra är i stereo. En engelsk dubbning hade som väntat fått Jorden att explodera, så Barrel var bra och fixade subtitles istället.

Extramaterial är ju inget unikt på DVD:er, vilket betyder att det kan finnas en del sådant också. Förvåningen släpper inte riktigt än då man hittar mer material än vad man trodde att det skulle finnas till "Nekromantik 2". Förutom den något spoilande (Beroende på hur väl bekant man är med filmen, då.) trailern till filmen, så får vi trailers till alla Buttgereits filmer. De är alltid lika roliga att kika på och för "Nekromantik" finns både originaltrailern och en alternativ trailer. (Jag såg ärligt talat ingen skillnad på dem.)

Det animerade och skitomfattande fotogalleriet är ungefär obeksrivligt coolt och innehåller någonstans mellan 120 och 130 bilder. (Det är inte precis som om jag räknade eftersom jag tappade räkningen vid 2, men "de" säger det.) Galleriet puttrar på i tretton och en halv minut och visar en hel drös med klassiska foton som man skulle vilja printa ut och sprida på en valfri arbetsplats - Inte som ett "Practical Joke", utan som ett "Practical Dead Fucking Serious". (Bara att få se ansiktsuttrycket på någon kollega som kommer till sitt kontor och ser bilderna på frugan och kidsen utbytta mot Monika M. som naken grenslar Robs mustiga lik hade varit värt en hel del pengar.)

"Manne : The Muwi" är en av Buttgereits många super-åtta filmer och denna är väldigt tidig. (Från 1981.) Filmen är bara fyra minuter och visar en snubbe som super ihjäl sig på en och samma dag. "En kul bonus.", som man säger.

Nästa segment är videon till Electronic Body Music / Industrirockbandet Die Krupps låt "Rise Up" från 1997 års album "Paradise Now" - En riktigt schysst låt för övrigt, och videon blir ju inte sämre av att självaste Monika M. är med i den.

Och så är ju ingen "Special Edition" "special" utan ett gäng udda "Outtakes" och / eller en fängslande "Making Of". "Outtakes"-bitarna har inget ljud, men det känns som om de kunde ha varit en del av den knappt halvtimme långa "Making Of":en - De visar nämligen saker från bakom kulisserna som hänger ihop med varandra. Vi får lite tabbar, alternativa tagningar och en närmare titt på hur specialeffekterna till filmen gjordes samt produktionen i sig. Dessa två delar har en sammanlagd speltid på ca. 40 minuter, så det finns allt rikligt med material att ta del av. Själva "Making Of":en har ett slags kommentarspår om man väljer den engelska versionen istället för den tyska. (Som man kan välja engelsk text till.) Den sistnämnda utgörs av en intervju med Buttgereit och medförfattaren Franz Rodenkirchen. I den engelska versionen får Buttgereit sällskap av Rodenkirchen och Monika M.

Och på tal om kommentarspår - Det finns ett sådant också av Buttgereit, Rodenkirchen, Monika M och Mark Reeder. Hela spåret är på engelska och kompletterar "Making Of"-featuretten och det framkommer en hel del intressanta och roliga fakta. Buttgereit pratar inte helt oväntat mest eftersom han har mest att säga om filmens karaktär och framkomst. (Få filmskapare skulle kasta sig över ett koncept som "uppföljare" med samma inställning - Det är ett som är säkert.) Men man får i alla veta mer om "Nekromantik 2" än vad man någonsin trodde att man skulle få.

Till sist kommer det gottaste av allt (Under förutsättning att man var en av de första 20.000 som skaffade filmen.) - En CD med soundtracket till båda "Nekromantik"-filmerna. De här 31 spåren erbjuder en slående variation som man sällan / nästan aldrig hittar på två filmers soundtracks - Räkna med allt från klassisk musik och tuff tysk Electronica. Och har någonsin skådisarna själva bidragit till filmens musik i en så pass omfattande utsträckning som i "Nekromantik"-rullarna? (Kanske det, men jag kommer då inte på någon.) Så det blir allt närmare max-poäng för Extramaterial. (Utan CD:n hade det bara blivit 80.)

Men tack som fan, Barrel... Ni har också fattat vad det hela går ut på när det gäller DVD...

   

PRESENTATION :


  

VIDEO :


 
  

AUDIO :


  

EXTRAS :


 
  

PRISVÄRDE :


   
 
 

KÄLLA (FILM) : 91%
KÄLLA (MEDIA) : 94%

 
 

UPPLÖSNING : 94%
DEFINITION : 94%
ÖVERFÖRING : 99%
KOMPRIMERING : 96%

 
 

DYNAMIK : 94%
OMFÅNG : 97%
BALANS : 99%
KVALITET : 100%

 
 
Ett blodigt måste - Rakt av och utan snack.