Death Academy


• Sick Films •
 
 
 
 

I N F O

 

 
  


UTGIVNINGSÅR:

• 2010


REGION:

• 0 (PAL)


RATIO:

• 1,78:1 (Anamorfisk / 16:9)


SPELTID:

• 98 min.


LJUD:

5.1 (Svenska)


EXTRAS:

• Trailers
• Fotogalleri
• Kortfilm
• Musikvideo


PUBLICERAD:

• 17 Januari 2010 - 20:59:12 


 

Ö V R I G T

 
 
RELATERADE ARTIKLAR:
• RECENSION:
I. Death Academy


 


 
 

Daniel Lehmussaaris "Death Academy" a.k.a. "School Night Massacre" släpptes första gången via sajten Slasherpool.coms distro när filmen var ny, d.v.s. 2005. Av någon orsak var det en kortad version som saknade introt med själva backstoryn. (Som man i en Slasher brukar klara sig utan eftersom man vet att "mord" och "mördare" brukar finnas med i leken.) Men det är ändå 10 minuter med "atmosfäriserande", några fina Gore-effekter samt något så udda som en packad tjej som kräks rakt in i kameran. (Det är coolt, och det är inget man ser varje dag!) De extra minuterna gör i alla fall ingen skada, och de sänker inte tempot heller.

Jag påstår fortfarande att "Death Academy" har en för klurig handling (Med en minst sagt häpnadsväckande slut-skruv där det ungefär är "Tenebrae"-svårt att räkna ut vem som är mördaren.) för att man bara ska kunna sortera in den bland alla ordinära Slashers som staplas på hög där ute. Men så har ju filmen också det alltid välkomna extra i form av ett stort antal blodstänkare till mord som också är rätt så ovanliga. Och Giallo / Eurocult-influenserna skiner igenom där de får chansen. Ingen har tidigare kombinerat allt detta på de här breddgraderna, vilket ger filmen en egen atmos trots att man inte har haft världens största produktionsbudget.

Men hur som helst har nu Sick Films släppt den långa versionen (98 minuter.) på DVD i två utgåvor - En vanlig och en limiterad dubbeldiskare i 500 ex. (Handnumrerade. Och det är en hyper-helvetiskt stor ära att ha blivit citerad på omslaget.) Det som egentligen skiljer utgåvorna åt är 16-minutersfilmen "Back From The Dead" som ligger på den andra skivan. (Det är en "dödsmisshandlad kille återvänder från de döda för att hämnas"-historia med ett par snygga FX och schysst score / soundtrack.) Annars ligger extramaterialet på den första skivan tillsammans med "Death Academy". Och extramaterialet består av två trailers (Den ena är till Jonas Wolchers "Dragonetti : The Ruthless Contract Killer" och den andra är till "The Grief" som ju också släpps av Sick Films tillsammans med "I Vädurens Skugga".), musikvideon "Hook Me Up" (Med skitkul text och ett riff som sätter sig som en slipad yxa i hjärnan.) samt ett animerat fotogalleri på tre och en halv minut.

Jämfört med Slasherpools utgåva är Sick Films ett par strån vassare - Det är för det första en "riktig" DVD istället för en DVD-R. Och själva bilden i sig är en hårsmån bättre - Detaljerna är lite, lite skarpare och något komprimerings-tjofräs ser man knappt. Skivans enda (Och rätta.) ljudspår är i Dolby Digital 5.1. och inte heller i det finns något som distraherar.

Det är alltid positivt att filmer som "Death Academy" också får chansen att nå ut till de som är intresserade av (Eller fixerade vid.) lågbudget-Horror - Nu snackar vi inte om den varianten där några snubbar vid något överförfriskat tillfälle fått för sig att gå ut i skogen med en kamera, utan den där man direkt märker att filmskaparna har ansträngt sig nästintill blodiga och gjort det mesta av de medel som har funnits till hands.

   

PRESENTATION :


  

VIDEO :


 
  

AUDIO :


  

EXTRAS :


 
  

PRISVÄRDE :


   
 
 

KÄLLA (FILM) : 97%
KÄLLA (MEDIA) : 97%

 
 

UPPLÖSNING : 81%
DEFINITION : 94%
ÖVERFÖRING : 88%
KOMPRIMERING : 94%

 
 

DYNAMIK : 79%
OMFÅNG : 69%
BALANS : 84%
KVALITET : 96%

 
 
Även de rullar med "lägst" budget förtjänar att få riktiga releaser.