Dog Soldiers


• First Look Home Entertainment •
 
 
 
 

I N F O

 

 
  


UTGIVNINGSÅR:

• 2009


REGION:

• A (NTSC)


RATIO:

• 1,85:1 (1080p / 16:9)


SPELTID:

• 105 min.


LJUD:

5.1 (Engelska)
2.0 (Engelska)


EXTRAS:

• -


PUBLICERAD:

• 12 November 2009 - 16:29:14 


 

Ö V R I G T

 
 
RELATERADE ARTIKLAR:
• RECENSION:
I. Dog Soldiers
• DVD MINI-RECENSIONER:
II. Wide Sight


 


 
 

"Dog Soldiers" är en ovanligt originell och jävligt go' rulle som man förmodligen aldrig kan ledsna på helt - Den innehåller ganska exakt allt som man älskar med engelsk Horror och Neil Marshall hittade en perfekt balans mellan tre genrer som egentligen aldrig har varit världens bästa polare.

Och fram tills Maj 2009 var det helt okej att svära varje dag som gick utan att filmen fanns på "framtidens" format. First Look Home Entertainment släppte den till slut, men bara på Region A. (Det slår bort 10 poäng för "Presentation" med en gång.) Och än så länge har man inte röken av en regionfri eller en Region B-release. Det är annars en utgåva som genererar väldigt blandade intryck när det kommer till den tekniska biten. Den som förväntar sig att filmen ska se ut som Blue Undergrounds "The New York Ripper" (Om vi nu snackar om en lågbudget-produktion som sedan får glänsa i High Definition.) kommer att bli svårt besviken. "Dog Soldiers" filmades på Super 16, så redan där förstår man ju att HD-upplösningen inte kommer att göra några underverk för filmens gryniga och råa look. Som tur är har man i alla fall inte kört några "Skärpa"-filter eller försökt trolla dit färger som inte fanns från början. Självklart ser det fortfarande bättre ut än en uppskalad DVD då man ändå ser en massa fina detaljer (Speciellt på varulvarna och i de härliga Gore-effekterna.) som DVD-upplösningen missar. Men faktum kvarstår - Det här är långt ifrån vad Blu-ray-formatet klarar av tekniskt sett.

Ljudet är däremot en annan historia. Dolby Digital-mixen har klarat sig helskinnad och den här utgåvan har en 5.1-mix i True HD. Det tackar vi för - Eldstriderna, explosionerna och varulvarnas morranden låter kalas. Ljudspåret må inte vara i demonstrationsklass (Och det förväntar man sig inte ens från just den här filmen.), men det är i varje fall inga problem att i ett blindtest skilja True HD-mixen från det redan svinbra DTS-spår som fanns på den skandinaviska utgåvan. Det ligger även ett 2.0-spår på skivan, men det gör nog ingen människa glad. Det är svårt att begripa varför det överhuvudtaget är med.

Extramaterialet är d-- Näehe... Det fanns visst... Ingenting - Inga "Making Ofs", featurettes, kommentarspår eller "Deleted Scenes"... All right. Men å andra sidan - Hade det fått plats? Filmen ligger på en BD-25, så det är lite svårt att avgöra.

Det är nog bara en tidsfråga innan någon får för sig att släppa nästa utgåva, och då kommer den säkert att vara "re-mastrad" och späckad med allt möjligt coolt extramaterial. Men samtidigt är det svårt att se vad de skulle kunna göra med bilden utan att det börjar se knepigt ut.

First Look Home Entertainments utgåva kan nog bara rekommenderas för de som redan vet vad "Dog Soldiers" är för en film och för de som är helt galna i den. De som bara vill se filmen först kan skaffa DVD-utgåvan för korvören (Bokstavligt talat. Jag har sett den för 10 spänn på t.ex. Ginza, och för samma slant kan man ibland köpa en korv.) och spara ett par hundringar.

   

PRESENTATION :


  

VIDEO :


 
  

AUDIO :


  

EXTRAS :


 
  

PRISVÄRDE :


   
 
 

KÄLLA (FILM) : 78%
KÄLLA (MEDIA) : 83%

 
 

UPPLÖSNING : 80%
DEFINITION : 74%
ÖVERFÖRING : 89%
KOMPRIMERING : 93%

 
 

DYNAMIK : 95%
OMFÅNG : 91%
BALANS : 99%
KVALITET : 100%

 
 
Den bästa utgåvan som finns, antagligen.