Paganini Horror


• X-Rated •
 
 
 
 

I N F O

 

 
  


UTGIVNINGSÅR:

• 2003


REGION:

• 0 (PAL)


RATIO:

• 1,55:1


SPELTID:

• 80 min.


LJUD:

1.0 (Italienska)
1.0 (Engelska)
2.0 (Tyska)


EXTRAS:

• Kommentarspår
• Trailers
• Fotogalleri
• Bortklippta scener
• Intervju


PUBLICERAD:

• 26 April 2005 - 13:57:40 


 

Ö V R I G T

 
 
RELATERADE ARTIKLAR:
• RECENSION:
I. Paganini Horror


 


 
 

Jag kan egentligen direkt bara utan att skämmas säga att X-rateds DVD-utgåva av "Paganini Horror" enbart är för de som tycker om eller t.o.m. älskar filmen.

[Paus för gapande munnar, hånfulla blickar och viskningar bakom ryggen.]

Exakt - Ni hörde rätt... Älskar filmen...! Jag är nämligen helt övertygad om att det finns sådana galningar också. ("Paganini Horror" är bra att filmen i skrivande stund inte ens listas på www.dvdcompare.net.) Och på något sätt fastnar jag mer och mer för den. Jag gillar Luigi Cozzis och Daria Nicolodis lite annorlunda och halvbisarra approach till Slashers som har en lite mer sofistikerad bakgrundshistoria. Inte för sofistikerad. Men inte heller uttjatad. Man kan omöjligt se förbi de brister som "Paganini Horror" ändå har, men ställer man bara bort alla förväntningar (Och varför skulle man ha några i det här fallet?), så upptäcker man lätt att den trots allt har en jädrans massa cheesy 80-tals charm. (Vadå--? Existerar inte...?! Vad fan menar ni...?!) Att sedan saker och ting kunde ha blivit bättre... Det bara är så...

Att det någonsin skulle komma en dubbel-DVD för de få fans filmen har - Det hade nog ingen ens varken vågat eller kunnat drömma om. Jag tror jag gjorde det en gång och vaknade på golvet med ansiktet i en gigantisk pöl av dregel. Men tyska X-Rated gjorde det och gav ut hela två olika versioner av filmen. Hur man har klarat sig utan dem är en svår fråga att svara på. Eller hur?

Första skivan har den italienska T.V.-versionen (80.05) i 4:3 format. Den kan ses på antingen italienska (Mono) eller tyska (Dolby Digital 2.0), men det finns ingen text. Sedan finns två teasers, den tyska trailern ("Der Blutgeiger Von Venedig" - Yeah, baby!), en italiensk T.V.-spot, den internationella trailern och en knippe produktionsfoton.

På skiva nr. två finns den s.k. "Exportversionen" (80.24) av filmen i Widescreen 1,55:1. (Icke-anamorfisk - Dessvärre.) Man kan välja mellan ett engelskt, tyskt eller italienskt ljudspår. Det sistnämnda är klart bäst eftersom den engelska dubbningen är lite halvtaskig som bäst. Men inte heller här finns någon text, så man jag får personligen dras med den engelska tills jag har lärt mig italienska. Inbillar jag mig i alla fall...

Extramaterialet består av ett kommentarspår av Luigi Cozzi (På engelska med valfri text på tyska.), bortklippta scener + ett alternativt slut (8 minuter.), en lång intervju med Cozzi (52 minuter.) och en filmad snutt från Movie Event i Hamburg. (Juli 2003.) Han är i alla fall inte helt anti filmen. Och det är ju trevligt att se.

I vanliga fall hade kanske denna mängd extramaterial inte varit speciellt märkvärdig, men det är det definitivt i "Paganini Horrors" fall. Här finns en hel del information om man är intresserad.

Varken bilden på T.V.-versionen eller Exportversionen är perfekt (Förståeligt nog.), men den har inte många fel heller. (Exportversionen ser ut att vara i lite bättre skick.) Lite repor och sådant förekommer, men det här är mer än tillräckligt bra. Färgerna är på plats och detaljrikedomen likaså. (Och det lär inte dyka upp någon utgåva som kan skryta med något bättre.)

Ljudet är klart godkänt, d.v.s. så bra som man kan förvänta sig av en film från slutet av 80-talet. (Och som man inte har mixtrat med.)

Som sagt - Hur bra tycker du filmen är? Är den värd att ha på DVD eller duger den där suddiga bootleg VHS:en...? Vill du verkligen att jag ska svara på det...?

   

PRESENTATION :


  

VIDEO :


 
  

AUDIO :


  

EXTRAS :


 
  

PRISVÄRDE :


   
 
 

KÄLLA (FILM) : 82%
KÄLLA (MEDIA) : 93%

 
 

UPPLÖSNING : 88%
DEFINITION : 90%
ÖVERFÖRING : 72%
KOMPRIMERING : 85%

 
 

DYNAMIK : 71%
OMFÅNG : 66%
BALANS : 82%
KVALITET : 89%

 
 
Köpvärd? Vadå - Man får ju två versioner av "Paganini Horror"...!