Resident Evil : Apocalypse : Theatrical Cut Vs. Extended Cut


• Allmän Anstiftan •
 
 
 
 

I N F O

 

 
  

PUBLICERAD:

• 18 Juli 2006 


 

Ö V R I G T

 
 
ALLMÄN ANSTIFTAN:
1. Finkulturella Releaser » The Human Centipede 2 (Full Sequence)
2. European Goddess » Brigitte Skay
3. Double Bill » W.I.P. à la Bruno Mattei
4. Single Bill » Uruguyansk Horror : The Silent House
5. Le Vrai Roi Est Mort - Vive Le Roi!
6. All-Nighter » Alien Anthology
7. Finkulturella Releaser » A Lizard In A Woman´s Skin
8. All-Nighter » 5 Hillman-Klassiker
9. Double Bill » Jörg Buttgereit : Der Todesking / Schramm
10. Finkulturella Releaser » The New York Ripper
11. All-Nighter » Coffin Joe
12. Double Bill » Thierry Zéno : Vase De Noces / Des Morts
13. Paura - Lucio Fulci Remembered : Volume I
14. Årets julklapp 2008
15. The New Wave Of French Horror
16. Söder om himlen : Lamberto Bavas “Demons”
17. Triple Bill » En konstant jakt på “Sapphic Sweetness”
18. Double Bill » Holocaust 2 / Lager SSadis Kastrat Kommandantur
19. Double Bill » Le Deportate Della Sezione Speciale SS / L´Ultima Orgia Del III Reich
20. Finkulturella Releaser » The Beyond
21. All-Nighter » Black Emanuelle
22. Absolut Kvinnlig Skönhet
23. Dr. Slaktare & Zombieförintelsen
24. Zombi 12... Eller 13?
25. Phenomena : Integral Hard Vs. Director´s Cut


 


 
 

Jag tror att--

Hmm... (Jag borde nog inte ha tagit den sista där igår kväll... Eller kanske borde man ha skippat den första istället.)

Men skit samma - Jag kommer inte på någon särskild person som är hatad av precis alla... Men jag är säker på att den personen har fler fans än vad "Resident Evil"-filmerna har. Men alla behöver ju inte avsky dem som tur är.

I ett fall kan man åtminstone säga att saker och ting är mycket bättre i Tyskland. Och det är när man letar efter den ultimata versionen av "Resident Evil : Apocalypse". För den tyska marknaden släpptes nämligen en "Premium Edition" av nämnda film, medan resten av världen får nöja sig med "Special Edition". De har p.g.a. detta fått en liten annorlunda presentation på varsitt håll. (T.ex. har det tyska ljudspåret fått en DTS-behandling och en egen skiva för allt extramaterial.) Men det avgörande är själva skillnaden mellan "Theatrical Cut" och "Extended Cut".

Alla förlängda scener i "Extended Cut" finns inklippta mellan 18.50 - 52.24. (Vilket blir 48.36 i "Theatrical Cut".) Den sista tredjedelen i båda versioner är alltså identiska.

Men det är ju ett antal skillnader annars:

(Tiden inom parents anger när i "Extended Cut" scenen i fråga dyker upp. (*) betyder att scenen finns med som extramaterial bland "Deleted Scenes" på den internationella DVD-utgåvan.)

12 s. (18.50) - Innan Jill Valentine, Welles och Morales kommer fram till kyrkan undrar Morales vad i helvete som pågår eftersom [militären] sköt på oskyldiga människor. Hon frågar också varför inte polisen gjorde något.

6 s. (19.12) - Vi får se monstret utanför kyrkan (Ovanför ingången.) precis när Valentine, Welles och Morales går in.

50 s. (19.58) - Scenen i kyrkan är betydligt längre i "Extended Cut". Morales frågar Valentine om hon minns henne eftersom hon gjorde ett par reportage om Valentines fall innan hon blev avstängd. Morales tar fram videokameran och säger att det är hennes Emmy om de klarar sig levande därifrån. En lite annorlunda version av denna bit är med i "Theatrical Cut", men den efterföljande biten med prästen som svamlar om "The Lord´s judgment" är bortklippt samt när alla hör ett konstigt ljud, Welles frågar vad det var och prästen försäkrar att det inte var något. (Det blir 50 sekunders skillnad allt som allt med alternativa kameravinklar, och båda dessa scener finns med bland de bortklippta scenerna i den vanliga DVD-versionen.)

6 s. + 4 s. (26.02) - Två korta dialogsnuttar mellan Valentine, Morales och Welles. Welles säger att monstret är irländare medan Morales säger att han är skotte. "Var.", säger Valentine. + När Morales frågar vad de ska ta sig till undrar Valentine om hon vill be (Gud, alltså.) om hjälp. (*)

5 s. (28.21) - Alice drar ut en stor glasskärva ur benet på sig själv innan Valentine frågar: "Who the fuck are you...?!"

3 s. (28.44) - L.J. ropar "You´re still looking good, baby! I spend five dollars on your ass!" till de zombifierade hororna.

5 s. (30.18) - Ytterst lite mer zombie-pangar action i gränden.

18 s. (31.00) - Morales börjar tappa humöret. När de springer in på kyrkogården undrar hon vad i helvete de gör där. (En stor del av denna scen finns också med bland "Deleted Scenes" på den ordinarie DVD-utgåvan.)

35 s. (34.31) - Alpha Team pratar lite sinsemellan och försöker anropa högkvarteret från Raccoon City utan att lyckas. Sedan hör de helikoptern. (*)

10 s. (36.02) - På sjukhuset. Alpha Team går längs en korridor och en zombietjej vacklar förbi utan att få syn på dem. (*)

7 s. + 4 s. (36.17) - Steg hörs när kameran filmar lådan som helikoptern släppte ned. En hand öppnar lådan, i vilken det ligger ett tungt vapen. (*)

4 s. (41.04) - L.J. skriker oförskämdheter åt Nemesis efter att han vänt sig om och går därifrån.

23 s. (41.11) - L.J. börjar dansa och sjunga: "Shit, I´m a bad motherfucker... I´m a bad motherfucker..." + Lite dialog mellan Valentine och Alice om varför Alice valde att börja jobba för Umbrella. (Den sistnämnda snutten finns med bland "Deleted Scenes".)

5 s. (50.40) - Valentine förklarar hur man pangar zombies. "Sikta, tryck av... Upprepa." och "Försök att träffa dem i skallen." (*)

33 s. (51.05) - Morales går omkring livrädd i mörkret och försöker lugna sig själv. (*)

1 s. (52.24) - L.J. säger "Elvis?!" när han får syn på Carlos från Alpha Team. (1 sek.)

= 231 s. (3 min. 51 s.)

Har man då sett "Theatrical Cut" och "Deleted Scenes" på den internationella DVD-utgåvan, så finns det alltså knappa minuten extrascener i "Extended Cut". Medan det givetvis hade gjort en märkbar skillnad att ha med allt i en och samma version inklusive de bortklippta scener som inte är med i "Extended Cut", så är det tveksamt om det är värt att skaffa en version till för samma pris.

"Extended Cut" har alltså aningen mer humor och karaktäriseringen blir snäppet annorlunda - Morales speciellt framstår som hetsigare och inte fullt så sympatisk.

Jag gav "Theatrical Cut" 85% i slutbetyg och skulle då ge "Extended Cut" 86% eftersom den versionen skulle få lite högre poäng för "Story" och högst två poäng lägre för "Tempo".

Undrar om Columbia Tristar släpper den här versionen på R2 om man mailar dem och frågar...?

Och så lite screenshots från "Extended Cut".

  

S C R E E N S H O T S