DVD Vs. DVD » Dellamorte Dellamore : Medusa Vs. Anchor Bay Entertainment


• M e d i a g l u t t •
 
 
 
 

I N F O

 

 
  

PUBLICERAD:

• 3 Juli 2006 


 

Ö V R I G T

 
 
RELATERADE ARTIKLAR:
• RECENSION:
I. Dellamorte Dellamore


 


 
 

Så har då även Anchor Bay Entertainment släppt en R1-release av Michele Soavis "Dellamorte Dellamore" under det mer internationella namnet "Cemetery Man". Tidigare har man oftast kunnat jubla när det amerikanska bolaget är i farten och följaktligen släppt den ena bra kultfilmen efter den andra. Men sedan har andra bolag tagit upp kampen och slagit dem på fingrarna flera gånger. Medusa Home Entertainment släppte "Dellamorte Dellamore" redan för flera år sedan och har kanske fram tills nu (Mitten av 2006.) varit den ultimata utgåvan.

Precis. Kanske.

För det finns goda och dåliga nyheter som vanligt. Medusas release hade både det engelska och italienska ljudspåret i Dolby Digital 2.0 medan Anchor Bays bara har det engelska. Däremot har de i vanlig ordning tagit fram en 5.1 mix som komplement till 2.0 varianten.)

Sedan kommer vi till själva bilden som är av det mer problematiska slaget. Anchor Bays överföring ser skarpare och ljusare ut än Medusas utgåva, men om ni kollar på screenshotsen nedan (Anchor Bay i höger kolumn.), så ser ni att Anchor Bay också har skurit av höger- och vänsterkanterna och gjort om bildformatet till 1,66:1 istället för 1,77:1. "Snyggt" som bara den, och sånt här borde vara straffbart enligt internationell lag...

Man kan börja undra... Har "de", filmbolagen (Medusa och Anchor Bay i detta fallet.), något "hemligt" avtal sinsemellan som gör att en release omöjligt kan vara den bästa...?!

-"Oj, jävlar...! Kolla vilken bra bild det blev...! Vilket är synd eftersom vi måste göra något för att inte Medusa ska bli för sura på oss... Så... Ska vi släppa filmen på en DVD-R, konvertera ljudspåret till 1.0 Mono eller ska vi croppa kanterna? Vi croppar kanterna! För det tänker ju ingen på. Plus att vi slipper Medusas drive-bys...!"

Jaha, det kunde väl ha varit värre antar jag. Om sådana här tabbar är lika med katastrofer beror på vem man frågar. Men... Det går inte att komma ifrån att "Cemetery Man" är fasansfullt bra... Och "de" vet ju om att vissa kommer att köpa alla versioner som släpps. Och så är alla märkbart gladare. Förutom han / hon som förgäves väntat och väntar på en ultimat utgåva av filmen.

BITRATES:

Nästan lika hög på båda utgåvorna.

Medusa

Anchor Bay Entertainment

  

S C R E E N S H O T S