Jävlar! Ett vetenskapligt fenomen...!


• Real Life Movie Horror •
 
 
 
 

I N F O

 

 PUBLICERAD:

• 12 Juni 2006 


 

Ö V R I G T

 
 
REAL LIFE MOVIE HORROR:
1. Jakten på oklippta versioner av “Zombie 3”
2. Rip-off koncernen - Still going strong!
3. 274 minusgrader Celsius : Gnället kring skräckfilmer fortsätter
4. Har du några nya Snuff-movies...? - Del II : Videobutiksägaren som ropade “S”-ordet (Och andra extraordinärt vansinniga rykten och irrelevanta anekdoter.)
5. Censur förr och nu - Målningar Vs. film
6. Troll 2 : The Science Of S.B.I.G.
7. It´s shit and you know it will be (Suspiria re-maken suger automatiskt - Del II)
8. Ha lite favorit-Horror / Metal och bli en massmördare du också!
9. No Seven Gateways To HD-Hell
10. Viva Jura
11. Se på “The Last Horror Movie” fyra dygn i sträck och bli en mördare du också!
12. Live i Las Vegas : Stand-up komik med NATO
13. Statens Biografbyrå fick in det som MPAA aldrig kommer att få - Alla hästar i stallet
14. Hyr “Wrong Turn” och bli en mördare du också!
15. Dödens många simulerade ansikten
16. Hjärnblödningsframkallande skratt vi minns - 1999 A.D.
17. Håll i plånboken! George kommer!
18. Full Moon Entertainment - Där Horror tar slut
19. Ett audiovisuellt mordförsök
20. BBFC Of The Braindead
21. Svaret på frågan : “Vilken är världens sämsta film?”
22. Titta inte nu, för fan...
23. Har du några nya Snuff-movies...?
24. No Flies On A Grey DVD
25. För mycket High Tension för U.S.A.
26. Darkness hos Dimension - Ingen Bra Idé
27. Suspiria re-maken suger automatiskt


 


 
 

Dags för det månatliga fanboy gnället - Gnället på re-makes. *spottar* Dels för att det är skitkul att spy galla på dem och dels för att det är berättigat efter guldrullar som "Pulse"...

Vi börjar med en liknelse. Tänk dig att du bygger ett hus som är din ögonsten och som du är stolt över. Tänk sedan att någon säger: "Det där huset kan jag göra bättre och snyggare." Denna "någon" plagierar sedan din fasad och grund, men bygger sitt hus och får dessutom all ära för verket. Och som kronan på verket får du också höra: "Ditt hus var ju inte tillräckligt bra."

............Känns det då bra?

Ja, då är säkert alla re-makes något du runkar över med ett leende på dina kladdiga läppar. (Inte nödvändigtvis just du personligen, då!) Det vetenskapliga fenomenet i sammanhanget skulle vara några att några av 2000-talets hittills sämsta idéer slutligen kläckts på Hollywoods inavelsfarm. Ord kan först och främst inte beskriva hur dåliga "The Fog", "Dark Water" och "The Amityville Horror" är... Var... Vi snackar inte om spännande och fantasieggande Horror här längre, utan filmisk motsvarighet till utspätt Syfilis-piss. (Jag ser hellre "Amityville 3" fem gånger på raken och slösar en hel dag på att längta efter "DOA - Dead Or Alive" än tänker på att det existerar en re-make på "Black Christmas".)

Men det lyckas alltid, och på något sätt, bli flera gånger värre.

Sommar 2006 är det nu.

Och "The Wicker Man" på gång.

"THE WICKER MAN"...!!!

Av alla idéer utskitna ur [CENSUR!] Satans gnidiga j--[CENSUR!] -

[Texten har redigerats kraftigt då den innehöll pinsamma detaljer / avslöjanden, förtäckta hot och kanske t.o.m. något som i rätten kan klassas som "hets mot folkgrupp". Med "folk" förutsätter vi att Hollywood-producenter är människor.]

Nåväl. Ingen i hela världen hade kunnat tro att en sådan idé kunde manifesteras i någon gammal pedofils hjärna - En re-make på "The Wicker Man"...! Robin Hardys stycke odödliga Horror står helt på egna ben och har så gjort i alla tider - Den har blivit kultförklarad och ta mig fan om den inte håller än idag. Den finns i sin ursprungliga version och i en välkommen "Director´s Cut". Det finns absolut ingenting i den som kan eller behöver förändras. Men likaledes är det tydligen ännu en film som är för "svår" för "allmänheten" och som måste amerikaniseras för att passa det snäva tänket. ("Tänket" kanske är ett begrepp som man inte bör använda alltför frikostigt i dessa dagar. "Tänket" dog när det blev hippt, inne och coolt att "förbättra" någons verk med ena handen runt kuken.)

Några andra nitlotter ur Hollywoods röv-Tombola är "Bangkok Dangerous", "A Tale Of Two Sisters" och... "Battle Royale"... I den sistnämnda spelar Nicolas Cage en bigamistisk Jultomte som hamnar på ön "Battle Royale" där Satanisten 50 Cent härskar över en armé rabiessmittade och muterade grävlingar. (Var så god, Hollywood - Ni kan sno den bra idén om ni vill!) Och "Tale Of Two Sisters"... Vem vet hur de kommer att förvanska den komplexa och hallucinatoriska handlingen för att inte ge publiken chansen att klura åtminstone lite själv? Men räkna med att det än en gång blir så skitdåligt och avslaget att man önskar att man på bakfyllan hade kvävts av sina egna spyor på en biograf i Italien runt julen 1987 när "Opera" hade premiär. Då hade man sluppit se all framtida skit.

...Jag är äntligen för äcklad för att kunna fortsätta skriva. (Vilken jävla tur ni har idag, då.)

Dra åt helvete, Hollywood.