DVD Vs. DVD » New York Ripper, The : Anchor Bay Entertainment Vs. Horse Creek Entertainment


• M e d i a g l u t t •
 
 
 
 

I N F O

 

 
  

PUBLICERAD:

• 18 Maj 2006 


 

Ö V R I G T

 
 
RELATERADE ARTIKLAR:
• RECENSION:
I. The New York Ripper
• DVD MINI-RECENSIONER:
II. Another World Entertainment
III. Horse Creek Entertainment
• BD RECENSIONER:
IV. Blue Underground
• MEDIAGLUTT:
V. DVD Vs. DVD » New York Ripper, The : Anchor Bay Entertainment Vs. Another World Entertainment


 


 
 

Man vet aldrig vad det är för tokigheter som händer när House Of Horror / Horse Creek Entertainment är i farten. Och jag vet inte hur de lyckas med sina upptåg. Det är svårt att begripa hur man kan ta en film från en viss källa och sedan göra bilden ca. tre gånger suddigare, trots att filmen låg på en singel lager DVD från första början. (?!) Men det är väl sådant man får räkna med i dessa tider - Att en billig utgåva måste göras pissdålig bara för sakens skull.

Källan i det här fallet är Anchor Bay Entertainments DVD - Filmen kommer solklart från deras NTSC-version. Den är exakt på sekunden lika lång och har samma färgpalett och framing. Bara det att House Of Horror fixat till bilden så att den är bra mycket oskarpare. (Jävligt snyggt, gubbar.) Och i mörka scener har kontrasterna antingen försvunnit helt eller reducerats till en pixelgröt i högst tre-fyra färger. Vilken överraskning. Det känns ungefär som när man lånade oklippta filmer av ens bekanta på 80-talet och man frågade om bilden var bra. Och mer än ofta blev svaret: "Den är ju i färg i alla fall."

Den är ju i färg i alla fall.

Vidare lustigheter omfattar hur Horse Creek Entertainment lagt filmen på skivan - På sätt och vis är den anamorfisk då de bara fört över den okomprimerade (Läs: utsträckta.) källan och sedan "glömt" koda filmen i 16:9 läge. Så för att se "The New York Ripper" i sin rätta ratio måste man ha en Widescreen T.V. inställt på "Superwide" eller något - Alla andra får titta på en utsträckt bild. (Jämför screenshotsen.)

Ljudet är naturligtvis i Mono 1.0 och extramaterial är bara att glömma så fort man tänkt klart ordet.

Med andra ord - Det är svårt att säga några riktigt positiva ord eller använda orden "bra" och "utgåva" i samma mening när man pratar om Horse Creek Entertainment / House Of Horror. Det här är ihopslängt på någon ovanligt lång och bildlig kafferast och känns mest av allt som en taskig bootleg som man förväntas betala för. (Allt över 10 spänn är för mycket.)

Men, vad fan, filmen är åtminstone i ocensurerat skick. Det är ju ett litet plus. Det är det. Bilden och ljudet är alltså... Något bättre än en VHS. Det är däremot varken något litet eller något plus.

Här är då några okomprimerade screenshots och vi vill varna känsliga personer - I synnerhet rabiata "The New York Ripper"-fans.

*tar till flaskan*

BITRATES:

Båda utgåvor ligger på en DVD-5.

Anchor Bay Entertainment

Horse Creek Entertainment

  

S C R E E N S H O T S