DVD Vs. DVD » House By The Cemetery, The : EC Entertainment Vs. Horse Creek Entertainment


• M e d i a g l u t t •
 
 
 
 

I N F O

 

 
  

PUBLICERAD:

• 17 Maj 2006 


 

Ö V R I G T

 
 
RELATERADE ARTIKLAR:
• RECENSION:
I. The House By The Cemetery
• DVD RECENSIONER:
II. EC Entertainment
III. EC Entertainment
• DVD MINI-RECENSIONER:
IV. Horse Creek Entertainment
• BD RECENSIONER:
V. Blue Underground
• MEDIAGLUTT:
VI. DVD Vs. DVD » House By The Cemetery, The : Anchor Bay Entertainment Vs. Arrow Films
VII. DVD Vs. DVD » House By The Cemetery, The : Anchor Bay Entertainment Vs. EC Entertainment
VIII. DVD Vs. DVD » House By The Cemetery, The : EC Entertainment Vs. EC Entertainment


 


 
 

Kan "House Of Horror" på något sätt förbättra sitt rykte? Eller försämra det? Eller är det så dåligt att det för evigt är förstört? Det är en mycket bra fråga. Många är det som blivit besvikna och rent ut sagt förbannade på deras releaser. (Av otroligt goda skäl, ska det sägas.)

Och deras DVD-releaser lär inte göra mycket för att förbättra det i alla fall. Vi har alla sett de minst sagt sunkiga överföringarna direkt från gamla VHS-masters. Och länge har de cirkulerat i "2 för 99"-korgarna på diverse storköp och överskottsbolag. Under namnet "Horse Creek Entertainment" släpptes, år 2005, återigen bl.a några Fulci-klassiker som, i det här fallet, "The House By The Cemetery".

Och ja, sunkigt är ordet man kan återanvända. Efter en titt på filmen kan man konstatera att det är Vipcos DVD-print som "Horse Creek Entertainment" kommit över - Filmen har nämligen censurklippen som är signerade BBFC. (Spettmordet och halshuggningen är kortade med sammanlagt en halv minut. - Oooh... You fucking bastards...!)

Ett stort problem som redan det är, så upphör de inte där. 16:9 förbättring är bara att glömma och bilden är provocerande mycket komprimerad - Det syns MPEG-artefakter i praktiskt taget varenda bildruta trots att bitraten ligger på 5,41 MB/s. Till råga på allt ser färgerna totalt urvattnade ut, kontrastnivån är skrattretande låg (Obefintlig, snarare.) och hela filmen som sådan är en "närsynthetssimulator" - Så här ser filmen ut från en något närsynt persons synvinkel. (Utan glasögon, då.) Och ljudet? Självklart är det i Mono 1.0... Vad trodde du?!

Det svider i hjärtat så mycket att det är dags att ringa efter en ambulans.

Extramaterial, då...? Ja, du... Räknas fodralet?

Finns det då några fördelar med utgåvan?

Säg till om ni kommer på några...

Screenshots brukar inte ljuga. (Så mycket i alla fall.) Det är väl ganska så uppenbart vilken kolumn som representerar Horse Creek Entertainments utgåva...

BITRATES:

Oh, yeah baby...!

EC Entertainment

Horse Creek Entertainment

  

S C R E E N S H O T S