Håll i plånboken! George kommer!


• Real Life Movie Horror •
 
 
 
 

I N F O

 

 PUBLICERAD:

• 6 Maj 2006 


 

Ö V R I G T

 
 
REAL LIFE MOVIE HORROR:
1. Jakten på oklippta versioner av “Zombie 3”
2. Rip-off koncernen - Still going strong!
3. 274 minusgrader Celsius : Gnället kring skräckfilmer fortsätter
4. Har du några nya Snuff-movies...? - Del II : Videobutiksägaren som ropade “S”-ordet (Och andra extraordinärt vansinniga rykten och irrelevanta anekdoter.)
5. Censur förr och nu - Målningar Vs. film
6. Troll 2 : The Science Of S.B.I.G.
7. It´s shit and you know it will be (Suspiria re-maken suger automatiskt - Del II)
8. Ha lite favorit-Horror / Metal och bli en massmördare du också!
9. No Seven Gateways To HD-Hell
10. Viva Jura
11. Se på “The Last Horror Movie” fyra dygn i sträck och bli en mördare du också!
12. Live i Las Vegas : Stand-up komik med NATO
13. Statens Biografbyrå fick in det som MPAA aldrig kommer att få - Alla hästar i stallet
14. Hyr “Wrong Turn” och bli en mördare du också!
15. Dödens många simulerade ansikten
16. Jävlar! Ett vetenskapligt fenomen...!
17. Hjärnblödningsframkallande skratt vi minns - 1999 A.D.
18. Full Moon Entertainment - Där Horror tar slut
19. Ett audiovisuellt mordförsök
20. BBFC Of The Braindead
21. Svaret på frågan : “Vilken är världens sämsta film?”
22. Titta inte nu, för fan...
23. Har du några nya Snuff-movies...?
24. No Flies On A Grey DVD
25. För mycket High Tension för U.S.A.
26. Darkness hos Dimension - Ingen Bra Idé
27. Suspiria re-maken suger automatiskt


 


 
 

Det ska handla om en pengahungrig varelse den här gången - Kanske den största som någonsin gått på Jordens yta... Han är känd som George...

Maken till en girigare parasit inom filmvärldens gränser behöver man inte leta efter, eftersom det inte finns någon. George är direkt ansvarig till en serie enkla Sci-Fi filmer som här är kända som... "Stjärnkrig" eller något. (För er som inte visste det. Och jag avundas er i så fall. Men - Jag ber nu ödmjukt om förlåtelse om jag hat gett er någon som helst vetskap om serien.) Det mystiska med dessa filmer är att det kvittar hur många gånger man ser dem - Man minns ändå inte vad som händer i dem efter ett par dagar. Det allra mesta som kan identifieras som substans i dem är andefattigt, intetsägande och nästan bisarrt banalt. De som är helt förblindade av fasaderna, illusionerna och alla coola specialeffekter påstår så klart något annat. Du måste nog se dem själv, tyvärr.

Men hur girig är då George?

Han har först och främst aldrig kunnat släppa en film för video / hemmabio-format inom en skälig tid efter att filmen gått på bio, utan det tar alltid ca. 40 år. På 80-talet fick man hyra dem om man ville se dem. Det var t.o.m. större chans att en film som "Nymphodroidz" ramlade ned i famnen på en så fort man gick in på Åhléns än att man hade sett "S**r W**s" i någon hylla. Men då existerade knappt begreppet "hemvideo". Det dröjde en bra bit in på 90-talet innan trilogin släpptes som köpfilm. Kort därefter kom de i begränsad upplaga under en ännu kortare tid, så att George snabbt skulle kunna börja roffa åt sig de hungriga fansens pengar under en bestämd tidsperiod. Nu hette de att de var "Re-mastrade i THX". Vad det hjälpte på ett så tekniskt undermåligt format som VHS var det ingen som tänkte på då.

Men inte räckte det när han såg hur bra filmerna sålde - Alla tre filmer släpptes ytterligare en gång i Widescreen-versioner som var ca. 20-lappen dyrare. Sedan försvann de från hyllorna och de som inte passade på då fick vara utan. (Bu-jävla-hu.)

Tror ni det var nog för den dollarkåta jäveln? Inte en chans i "S**r W**s"-land... 1997 "förbättrade" han trilogin med en massa nytt nonsens och släppte dem som "Special Edition", men bara på VHS... DVD-versionen skulle dröja i ytterligare 50 år. (Vad annat än ett gnidigt rövhål ser till att sådant händer?)

Och så Widescreen Editions av dem så klart...

När då DVD-versionerna av Episode 4, 5 och 6 dök upp 2040 (Eller 2004 - När det nu var.), så var de återigen "förbättrade" med några få mikroskopiska skillnader. (Tänk att man inbillar sig att en regissör skämtar när han säger att han skulle vilja släppa en uppdaterad version "då och då" av en och samma film - Vad chockerad man blir när det visar sig att det ligger en hel del sanning bakom en sådan overkligt korkad idé.)

Och vad har George gått ut med nu? (April 2006.) - Jo, att originalen från 1977-1983 också ska släppas "för fansens skull", men han är nog mest av allt bara intresserad av att skinna dem på ännu mer pengar. Det kan ligga något i det. Om alla bara sket i att göra honom rikare, så skulle han nog snart lära sig att ge fan i att behandla sina fans så respektlöst. Jag menar - Vara fullt medveten om att det finns ett enormt sug efter några filmer och sedan bara skita i det så länge det går? Bara en fullkomligt äcklig jävel har ett sådant förfaringssätt.

Om man nu lägger den åsikten åt sidan att filmerna är för sövande tråkiga - Hur borde det hela ha skötts? (Om man även bortser från dravlet att "tekniken inte fanns då för att göra Episode 1-3 före Episode 4-6".) Enkelt uttryckt - Som New Line Cinema skötte "Sagan Om Ringen"-trilogin. Extended Edition kom rakt efter varandra - Någon månad efter Theatrical Version och med ett års mellanrum. (Precis som filmerna på bio.) Inga konstigheter. Alls.

Vad har det då kostat att köpa alla nya utgåvor av "S**r W**s"...? 3 * 179 (Original Versions) + 3 * 179 (Original Widescreen Versions) + 3 * 199 (THX Re-mastered Versions) + 449 (Special Edition) + 449 (Special Edition Widescreen Versions) + 449 (Collector´s Edition) + 3 * 199 (Episode 1-3 DVD), 449 (Episode 4-6 DVD) = 4064 kr. = Mjölkis. Och så den kommande boxen som säkert hamnar runt 500-lappen. Lägg till ytterligare en femhundring om du också ska ha Episode 1-3 på VHS av någon underlig anledning.

Det hade väl varit för enkelt att släppa Episode 4-6 i en box redan år 2000 eller något. Och sedan Episode 1-3. Och sedan bara låta det vara. Eller på sin höjd släppa 1997 års skämt i samma box.

Men nej - Mer ska mer ha. Och George ska ha ännu mer.

UPPDATERING: 2007 kommer en box med alla sex filmer - Med nya förändringar givetvis... Dollar-lavemang för George, med andra ord.