Forskare : Skräckfilm är bra för hälsan


• Lens Flare! : Mars 2006 •
 
 
 
 

I N F O

 

 PUBLICERAD:

• 1 Mars 2006 


 

Ö V R I G T

 
 
LENS FLARE!:
1. Fan, Det É På Riktigt » Best Worst Movie
2. Fan, Det É På Riktigt » The Real Cannibal Holocaust
3. Skitsnackaren och Halmdockan hälsar så gott
4. Fan, Det É På Riktigt » Once Upon A Time In Norway
5. Test » DVD-Reparationskit
6. Slösa bort lite tid med “The Euroslasher”
7. Gamla DVD-försäljningstrick som även är “Blu-ray”-säkrade
8. Mys-skräcken har 1000 brunögon » The Wicker Man (2006)
9. Cinemalfunctions » Alone In The Dark
10. Cinemalfunctions » House Of The Dead
11. Fan, Det É På Riktigt » Grizzly Man
12. KULT - Döden Är Bara Början
13. 63 minuter sketcher med “Studio S”
14. Slutet På VHS-Eran » Del III : 90-talet sög oavsett
15. Så stoppar vi patetiska censurivrare
16. Digital Holocaust
17. Gammal skåpfilm » Afganistan - The Last War Bus
18. Halloween : Filmtajm Djävlar Anamma!
19. Slutet På VHS-Eran » Del II : Piratkopior köpes till varje pris!
20. Slutet På VHS-Eran » Del I : X-rental-freaksen Vs. Bootleg-svinen
21. Ät skit, Antipiratbyrån!
22. Sjuk i huvudet nu?
23. 50 filmer som skrev historia
24. Läskiga Grejer - 1982 A.D.
25. Hellre oseriös än en av de där
26. Den Slutgiltiga Plagiatören
27. Insikten Om Utsikten Över Sanningarnas Fundament
28. Forbidden Forest
29. Fattiglappens Widescreen T.V.
30. Halloween : Idiotisk Trick Or Treating


 


 
 

Nämn en sak som enligt "forskarna" inte är eller varit hälsofarlig vid något tillfälle - Vatten, sömn, syre, etc. Visst - Det är bara att köra på, då. Observera hur det alltid är saker som människor ofta tycker om som är "farligast" och "kan orsaka [Vilken slumpmässig sjukdom som helst]". Så för att vetenskapligt bevisa att skräckfilmer är bra för hälsan var vi på Folkhälsohorrorinstitutet tvungna att göra en ytterst vetenskaplig undersökning. Nyckelordet skulle då vara "vetenskaplig" och själva processen är så invecklad att det inte finns någon som behöver känna sig motiverad att förklara hur den går till. Som alla vet är "forskarna" skitviktiga personer och Folkhälsohorrorinstitutet är inget undantag. Vi säger något och så tror ni på det, o.k.?

Vi sökte efter en försökskanin, men hittade en man som under hela sitt liv bara sett på vissa T.V.-serier, dokusåpor och filmer från Hollywood. I den inledande intervjun (Där vi ringade in lämpligast möjliga testobjekt.) sa personen:

"Den här filmen har inte den amerikanska skräckkänslan och det gör filmen mycket sämre."

Det var inget snack om saken - Vi hade hittat vårt offer! Vi skred till verket och tog ett blodprov. Efter att ha skickat det till Statens Ultimata Blodprovslaboratorium och fått tillbaka resultatet tog vi en titt på det:

Märk väl hur gråaktig blodplasman är till färgen p.g.a. för undermålig själslig näring. Eftersom psyket och fysiken hänger ihop, så har bristen på själslig näring lett till att även syre- och järnupptagningen förhindrats. Notera också bristen på antalet blodceller.

Det var en fråga om liv eller död. Inom några veckor hade personen börjat försvara re-makes också, så det var bara att sätta honom i en privat biosalong och slänga på lite av Folkhälsohorrorinstitutet (Eftersom vi vet bäst.) väl utvald Horror. Efter ett par "All Nighters" tog vi ett nytt prov.

Det gav resultat med en gång. Man ser det inte tydligt på bilden, men det pågår fullt krig mellan den nya själsliga näringen och slaggprodukterna som kroppen vant sig vid under alla år. (Därav den lite gulaktiga nyansen.) Försökspersonen mår vid den här tidpunkten mycket dåligt av insikterna om att vederbörande sugit åt sig det som är "mainstream" enbart för att han aldrig själv fått bestämma och forska i något han själv är intresserad av. I den andra intervjun sa han:

"Alltid när jag närmade mig något som verkade intressant var det alltid någon som sa att det inte var bra för mig. De började se mig som en svag människa som var mindre värd än alla andra. Och det ville jag inte."

Det här var bara ett i raden allvarliga fall som Folkhälsohorrorinstitutet årligen tar upp. Patienten i exemplet ansågs nu vara neutral. När han fick se den senaste Michael Bay-filmen försökte han ta livet av sig. Re-maken på "Amityville Horror" fick honom att spy upp levern.

Det var därför dags för ett nytt blodprov för att försäkra sig om att allt stod rätt till.

Mycket riktigt hade blodvärdena återhämtat sig och nu ser man klart och tydligt att allt är som det ska. (Jämför själv med andra bilder ute på Internet och du kommer att märka att vi har rätt.)

Som väntat kände försökspersonen vid det här laget suget efter den Horror han hade blivit utsatt för under testet. Vi gav honom en knippe sedlar och sa att han måste köpa dem själv eftersom handlingen i sig är en livsviktig terapeutisk process. Det var dock på ett villkor - Patienten fick redovisa sina inköp med kvitton och höra av sig igen ett år senare.

Ett år senare kom han in på mottagningen igen för ett sista blodprov.

Bilden talar sitt tydliga språk. Den själsliga näringen har maximerat blodets förmåga såpass att ta det t.o.m. skapar sitt eget syre.

"Folkhälsohorrorinstitutet räddade mitt liv. Jag har aldrig någonsin mått så bra som jag gör nu. Jag är er evigt tacksam."

Dessa var patientens sista ord innan han lämnade mottagningen för gott. Rykten säger att han nu hjälper andra att må bättre genom att använda Folkhälsohorrorinstitutets metoder.

...

Det var väl en trevlig liten berättelse? Problemet är ju bara, som ni vet, att inte ett enda ord är sant. Men för en gångs skull hade jag faktiskt en poäng med den här texten. Hade den varit bättre formulerad med facktermer inslängda här och var, så hade den blivit trovärdigare. Ni har alla läst artiklar och tänkt: "Det visste jag inte!", "Det är ju helt otroligt!" eller "Det kan inte vara sant!"... Mycket riktigt - Det är inte sant.

Men någon kan förväxla det med en sanning och pracka den på dig. Det är trots allt så att Du alltid kommer att träffa på små, osäkra människor som alltid måste hävda att de har rätt och vet bäst. Skulle Du motbevisa eller ens säga emot dem möts Du bara av tystnad eftersom de aldrig någonsin skulle erkänna att de har fel. Du kommer alltid att stöta på någon som är heligare än Du, någon energiparasit som måste må bättre på just Din bekostnad, någon som tar reda på dina svagheter och sedan använder dem mot Dig och som, främst av allt, vet vad som är rätt och fel - Rätt och fel för Dig! Hittar de inte något hållbart argument under tiden de för en sekund slutar upphöja sig själv, så kommer de att vifta med sanningar som har lika giltig grund som exemplet i texten.

Så... Var på din vakt. Tro inte på allt de eller vi på Folkhälsohorrorinstitutet säger. Eller är det redan försent?