Läskiga Grejer - 1982 A.D.


• Lens Flare! : December 2005 •
 
 
 
 

I N F O

 

 PUBLICERAD:

• 9 December 2005 


 

Ö V R I G T

 
 
LENS FLARE!:
1. Fan, Det É På Riktigt » Best Worst Movie
2. Fan, Det É På Riktigt » The Real Cannibal Holocaust
3. Skitsnackaren och Halmdockan hälsar så gott
4. Fan, Det É På Riktigt » Once Upon A Time In Norway
5. Test » DVD-Reparationskit
6. Slösa bort lite tid med “The Euroslasher”
7. Gamla DVD-försäljningstrick som även är “Blu-ray”-säkrade
8. Mys-skräcken har 1000 brunögon » The Wicker Man (2006)
9. Cinemalfunctions » Alone In The Dark
10. Cinemalfunctions » House Of The Dead
11. Fan, Det É På Riktigt » Grizzly Man
12. KULT - Döden Är Bara Början
13. 63 minuter sketcher med “Studio S”
14. Slutet På VHS-Eran » Del III : 90-talet sög oavsett
15. Så stoppar vi patetiska censurivrare
16. Digital Holocaust
17. Gammal skåpfilm » Afganistan - The Last War Bus
18. Halloween : Filmtajm Djävlar Anamma!
19. Slutet På VHS-Eran » Del II : Piratkopior köpes till varje pris!
20. Slutet På VHS-Eran » Del I : X-rental-freaksen Vs. Bootleg-svinen
21. Forskare : Skräckfilm är bra för hälsan
22. Ät skit, Antipiratbyrån!
23. Sjuk i huvudet nu?
24. 50 filmer som skrev historia
25. Hellre oseriös än en av de där
26. Den Slutgiltiga Plagiatören
27. Insikten Om Utsikten Över Sanningarnas Fundament
28. Forbidden Forest
29. Fattiglappens Widescreen T.V.
30. Halloween : Idiotisk Trick Or Treating


 


 
 

Eller: "Det är allt en jävla tur att man inte betalar T.V.-licensen i framtiden."

Det var inte lätt att vara "filmfantast" år 1982 med tanke på ett magert utbud på VHS / Betamax-fronten och bara två T.V.-kanaler. Fråga bara de som var med då och som råkat fastna både själsligt och mentalt i samma år. Det var hårt förr i tiden...! Och 1982 var inget undantag...!

Videoapparaterna då såg ut som enorma bandspelare som man ställde T.V:n på. (Skalet kunde förresten senare användas som kaross till lådbilar.) De hade också fuktvarnare och inbyggd dammsugare. (Allt som behövdes var en slang.) Regnade det ute var man tvungen att stänga av videon helt p.g.a. fukt och det gick bara att spela in 30 minuter åt gången. Eject-luckan var så svår att få upp att man hellre såg samma film tre gånger innan man orkade byta kassett. Det var bara mjukporr, James Bond-filmer och norsk buskis som var kompatibelt med den tidens apparater och små barn (Under 110 cm.) som kom för nära apparaten kunde mista en hel hand. 1982 års videoar var ofta radioaktiva och kunde t.o.m. börja brinna om man hällde bensin på dem och tände på. Spelade man in hela Schlagertävlingen och såg på omröstningen två gånger så rök garantin eftersom man "använt apparaten i ett annat syfte än underhållning". Hyrde man mer än tre porrfilmer, så fick man en kemisk kastrering på köpet då man stämplades som en "potentiell våldtäktsman".

Ja, det låter som en massa nonsens, men man måste anamma sina föräldra-enheters sätt att berätta om det förflutna genom att överdriva en aning.

Nåväl. 1982 visste man inget om framtiden. Det är som idag. Bara det att man inte vet ett skit om 2028. Men i framtiden ska det visst bli någon lag på att alla som har en T.V.-mottagare ska betala något som kallas för "T.V.-licens". Ja, det är helt sinnessjukt... Exempelvis så betalar man ju bara för elen som man använder - Inklusive en nätavgift. (För att det ska hända något när man trycker på diverse strömbrytare i hushållet.) Men T.V.-licensen är en annan historia - Man ska tydligen betala samma summa - Oavsett om man tittar på programmen eller ej. Alltså - Genom att bara ha en "T.V.-mottagare" (T.ex. en video från valfritt år!) ska man alltså vara med och betala för alla program som produceras och visas.

"Alla som äger, hyr eller lånar en T.V.-mottagare ska betala T.V.-avgift."

Ska, ja. Men har man exempelvis snott en eller har en på prov så äger man den ju inte. Man får tydligen ha en på prov. Nu minns jag inte om det var 15 dagar eller 15 år, men 15 var definitivt med. Plus - Lagarna för vad som räknas som en T.V.-mottagare är så luddiga att man ska helst undvika att betala för att vara på den säkra sidan. Lika lite som man ska köpa en T.V. ute på gatan av någon som "inte behöver den längre" bör man inte betala för något där man inte vet exakt vad pengarna går till.

Låt oss säga att man har en "extremt diskriminerande smak" och inte vill vara med och finansiera så att rullar som "Armageddon" och "Pearl Harbor" kan köpas in och, ännu värre, visas. Man kan heller inte zappa över till de andra kanalerna då reklampauserna kan skrämma bort vilken inbiten T.V.-narkoman som helst. Och så vill man ju inte oavsiktligt se en minut av någon dokusåpa eftersom då man skulle vara tvungen att sätta en vinkelslip mot sina egna testiklar.

"T.V.-avgifterna finansierar public service."

Exakt.

Hade då SVT visat fler bra filmer då och då så hade man väl kanske kunnat safta in en slant på Radiotjänsts konto. Bokstavligt talat en slant. Kostar "T.V." 5 kr. om dagen, så borde den ungefärliga speltiden för en film (2 timmar.) kosta ungefär drygt 40 öre. Jag kan vänta tills SVT visat 10 filmer så kan jag slänga med 5 spänn - En extra krona som tack för att de visat 10 bra filmer / program. (Ja, eller som alternativ betala 50 spänn åt gången för en film man faktiskt vill se.)

1982 fanns varken reklampauser eller dokusåpor, men 2005 köper vi i alla fall DVD-spelare och DVD-filmer. Så... Man får väl börja glo på filmerna på en datorskärm eller en projektor så att man kan skaka av sig asgamarna och svinen från Radiotjänst någon gång.

-"T.V. mottagare...?! Nej, jag har ingen! Det är en friggebod som jag tillverkat själv av en T.V. från 70-talet. Försvinn nu...!"

Oviktigt meddelande : Detta har varit ett patetiskt försök till att slösa bort er tid.

Slut på meddelandet.