DVD Vs. DVD » Stagefright : EC Entertainment Vs. Anchor Bay Entertainment


• M e d i a g l u t t •
 
 
 
 

I N F O

 

 
  

PUBLICERAD:

• 12 Juni 2004 


 

Ö V R I G T

 
 
RELATERADE ARTIKLAR:
• RECENSION:
I. Stagefright
• DVD MINI-RECENSIONER:
II. EC Entertainment


 


 
 

Eftersom alla människor i hela världen vid något tillfälle funderat över huruvida Anchor Bays DVD-utgåva av "Stagefright" är bättre än EC Entertainments (Eller tvärtom.), så kände jag mig bara tvingad att ta lite screenshots och rada upp dem bredvid varandra. På så sätt kan man själv avgöra vilken version som är bäst innan man slantar in på någon av dem. Fast om man redan insett att "Stagefright" är filmhistoriens coolaste och grymmaste slasher så är det inte helt fel att införskaffa båda. Valet är nämligen lite åt "pest och kolera"-hållet - Fast på ett bra sätt tydligen.

Om man börjar i "fel ände" och jämför extramaterialet, så vinner EC stort trots att extramaterialet inte är hisnande i sig. Ljudet är dock bättre på Anchor Bays utgåva om man ser till att den är i Dolby Digital 5.1. istället för det något udda 4.0. som EC valt att återge filmen i.

Och så har vi själva bilden.

Som ni ser av screenshotsen har Anchor Bay (I höger kolumn.) kapat av bilden i över- och underkanten men gjort en anamorf överföring i 1,85:1.

(Observera att bildkvalitén på screenshotsen är så gott som identisk med DVD-kvalitén eftersom varje capture är sparad med näst högsta JPEG-kvalitet. För att se någon skillnad måste man ned på pixelnivå. Med blotta ögat är det omöjligt.)

Så där, ja...! Då vet ni innerst inne att ni bara måste skaffa "Stagefright", även om det betyder att ni tvingas köpa den två gånger.

BITRATES:

Vadå--? Hela 0,0 Mb/s på Anchor Bays skiva?!

EC Entertainment

Anchor Bay Entertainment

  

S C R E E N S H O T S