Hellre oseriös än en av de där


• Lens Flare! : November 2005 •
 
 
 
 

I N F O

 

 PUBLICERAD:

• 18 November 2005 


 

Ö V R I G T

 
 
LENS FLARE!:
1. Fan, Det É På Riktigt » Best Worst Movie
2. Fan, Det É På Riktigt » The Real Cannibal Holocaust
3. Skitsnackaren och Halmdockan hälsar så gott
4. Fan, Det É På Riktigt » Once Upon A Time In Norway
5. Test » DVD-Reparationskit
6. Slösa bort lite tid med “The Euroslasher”
7. Gamla DVD-försäljningstrick som även är “Blu-ray”-säkrade
8. Mys-skräcken har 1000 brunögon » The Wicker Man (2006)
9. Cinemalfunctions » Alone In The Dark
10. Cinemalfunctions » House Of The Dead
11. Fan, Det É På Riktigt » Grizzly Man
12. KULT - Döden Är Bara Början
13. 63 minuter sketcher med “Studio S”
14. Slutet På VHS-Eran » Del III : 90-talet sög oavsett
15. Så stoppar vi patetiska censurivrare
16. Digital Holocaust
17. Gammal skåpfilm » Afganistan - The Last War Bus
18. Halloween : Filmtajm Djävlar Anamma!
19. Slutet På VHS-Eran » Del II : Piratkopior köpes till varje pris!
20. Slutet På VHS-Eran » Del I : X-rental-freaksen Vs. Bootleg-svinen
21. Forskare : Skräckfilm är bra för hälsan
22. Ät skit, Antipiratbyrån!
23. Sjuk i huvudet nu?
24. 50 filmer som skrev historia
25. Läskiga Grejer - 1982 A.D.
26. Den Slutgiltiga Plagiatören
27. Insikten Om Utsikten Över Sanningarnas Fundament
28. Forbidden Forest
29. Fattiglappens Widescreen T.V.
30. Halloween : Idiotisk Trick Or Treating


 


 
 

Eftersom man då och då faktiskt råkar vilja titta på en film, så känner man ofta behovet av att (Även om det tar emot ännu oftare.) gå ut på Internet och kolla vad som sägs om en film som man råkat bli intresserad av. Det gäller bara att hitta de hemsidor man kan ha nytta av. För en själv då, kan man tro. (Förhoppningsvis gör man det inte för någon annan.)

För... Det finns en massa skit här ute i November 2005... (Och här kommer lite till! Tugga och svälj, säger jag bara...) Alla är så skraja för att bryta mot några fjantiga regler som massan har skrivit. Man vågar bara lovorda de filmer som massan berömmer. Och som massan och enbart massan tittar på. Allt för att inte stämplas som "oseriös" eller "opålitlig". För det vill man ju inte!

Ännu värre blir det när någon sajt försöker ge sken av att vara heltäckande och där ändå innehållet till stor del ändå bara består av Hollywood-filmer. (Ja, ja. Det hittar ni inte här. Någon jävla balans får det väl ändå vara...!)

Det har sannerligen gått utför med det allra mesta...

Men det kanske trots allt blir mer "seriöst" om man medvetet eller omedvetet försöker dölja sitt inkrökta perspektiv genom att racka ned på "alternativ" film. Eller det behöver ofta inte ens vara "alternativ" film lika mycket som en "utländsk". Gå bara till en valfri populär sajt och gör en sökning på filmer som fått högsta betyg, så ska du nog se om inte majoriteten av sökträffarna är amerikanska filmer. Vämjeligt. Men ibland räcker det t.o.m. (Ja, tro det eller ej!) att filmen inte följer de bestämda mallarna för att den ska stämplas som "knepig" och "inte värd ett högt betyg".

Eller det kan t.o.m. handla om något filmprojekt som någon sann eldsjäl lagt ned all sin tid och energi på. En sådan film är tydligen dödsdömd hos "de stora" och "bra" filmsidorna. För att inte tala om kvällstidningarna. Det senaste skräckexemplet är mottagandet av "The Descent" - En film som jag kommer att tjata om minst lika länge som exempelvis "Phenomena" och "Stagefright". Tycker man att "The Descent" är dålig, så har man fel.

Hur som helst. Mönstret är i vilket fall för tydligt för att inte vara ett. Är det en ny, kritikerrosad och känd film - Då höjs betyget automatiskt. Speciellt om den är påkostad. Tillägnas den även en felfri DVD-produktion, så är inte lovsångerna långt borta. Ett tag. För nästa Superfilm dyker upp är den gamla knappt ett minne blott.

Men man har sett värre skräckexempel ändå ute på det hemska Internet. Historierna som skulle kunna berättas är så vidriga att ni skulle bli mörkrädda, skita på er och börja gråta som ett litet barn. Samtidigt.

Lyckligtvis slipper ni höra en enda för jag spyr nästan bara jag tänker på dem...

UPPDATERING (2006-12-17): För övrigt bekräftades det än en gång att den här latrintanken som en gång kallades för Internet verkligen är överfullt av skit - Jag läste precis om en "recensent" som gav ett negativt omdöme om en bok... Som inte ens hade publicerats. (Sådant gör ju för fan inte ens undertecknad. (Fast om filmer då, tydligen.) Det känns ju bra att veta att man inte är helt på "Trovärdighetsträskets" botten i alla fall och att man faktiskt ser de rullar man yttrar sig om...) Motiveringen i det här fallet var att "recensenten" i fråga avskydde författaren... (Wow!) Som inte hade skrivit boken än, alltså... Och sådana här ska avgöra vad som är bra och dålig smak? Skrattretande.