BBFC Of The Braindead


• Real Life Movie Horror •
 
 
 
 

I N F O

 

 PUBLICERAD:

• 14 November 2005 


 

Ö V R I G T

 
 
REAL LIFE MOVIE HORROR:
1. Jakten på oklippta versioner av “Zombie 3”
2. Rip-off koncernen - Still going strong!
3. 274 minusgrader Celsius : Gnället kring skräckfilmer fortsätter
4. Har du några nya Snuff-movies...? - Del II : Videobutiksägaren som ropade “S”-ordet (Och andra extraordinärt vansinniga rykten och irrelevanta anekdoter.)
5. Censur förr och nu - Målningar Vs. film
6. Troll 2 : The Science Of S.B.I.G.
7. It´s shit and you know it will be (Suspiria re-maken suger automatiskt - Del II)
8. Ha lite favorit-Horror / Metal och bli en massmördare du också!
9. No Seven Gateways To HD-Hell
10. Viva Jura
11. Se på “The Last Horror Movie” fyra dygn i sträck och bli en mördare du också!
12. Live i Las Vegas : Stand-up komik med NATO
13. Statens Biografbyrå fick in det som MPAA aldrig kommer att få - Alla hästar i stallet
14. Hyr “Wrong Turn” och bli en mördare du också!
15. Dödens många simulerade ansikten
16. Jävlar! Ett vetenskapligt fenomen...!
17. Hjärnblödningsframkallande skratt vi minns - 1999 A.D.
18. Håll i plånboken! George kommer!
19. Full Moon Entertainment - Där Horror tar slut
20. Ett audiovisuellt mordförsök
21. Svaret på frågan : “Vilken är världens sämsta film?”
22. Titta inte nu, för fan...
23. Har du några nya Snuff-movies...?
24. No Flies On A Grey DVD
25. För mycket High Tension för U.S.A.
26. Darkness hos Dimension - Ingen Bra Idé
27. Suspiria re-maken suger automatiskt


 


 
 

Ni som hade tänkt slanta in på Anchor Bay Entertainment U.K.s utgåva av "The Blind Dead Collection" vill kanske överväga beslutet en aning. Det vill säga - Om ni vill att filmerna ska vara helt oklippta. BBFC beslutade nyligen (Oktober 2005.) att den första filmen i serien, "Tombs Of The Blind Dead", inte skulle få passera deras saxar hel och fin.

16 sekunder togs bort med motiveringen "Cuts required to eroticised sexual assault...". De har så klart varit så illa tvungna att följa sina luddiga riktlinjer för vad som är "eroticised sexual assault". Kan man klandra dem? Jodå. Jag menar mest att uttrycket är så lätt att ta till när det passar. Men om man slår upp ordet "konsekvent" i en ordbok så kommer de i alla fall inte att nämna BBFC.

Allvarligt talat. Har inte DVD-formatet genom sin blotta existens omformat själva sättet hur vi ser på film idag? Nej, det langas inte bootlegs mellan anonyma privatpersoner i samma utsträckning längre som "förr". Nu är, och ska, filmen man köper som digitalt medium vara helt orörd. Vill man inte se filmen - All right. Ingen tvingar en att varken köpa eller se den.

Men det är inget som BBFC bryr sig om. De verkar anse att en film de gladeligen hackat i förr i tiden (och vid upprepade tillfällen) ska hackas i fortfarande. Hade filmen fått en ny titel så hade den kanske t.o.m. gått förbi obemärkt. Men nej - De hittade väl "Tombs Of The Blind Dead" i sitt register, märkte att : "Oops! Någon klippte visst bort 2 minuter från den 1994!", och sedan med lupp gått igenom den. "Oj oj oj, vad vidrig den här filmen är?! Vi måste ta bort något...!"

Ja, det är en teori... Men jag är ändå bergsäker på att det finns värre scener i andra och nyare filmer än de som finns i en närmare 35 år gammal kultrulle.

16 sekunder. Att man censurerar nya utgåvor av DVD:er känns helt dödssjukt i dessa dagar. Och kan lätt jämföras med en fabriksny BMW med en synlig repa på. Den är inte värd lika mycket i det skicket. Och definitivt inget man vill lägga sina pengar på.

Synd att man inte gör BBFC fattigare när man undviker att köpa filmer p.g.a. sådana här tabbar. Nej, ingen sådan tur. Men där finns Anchor Bay som återigen får bära hundhuvudet efter all svidande kritik och efter försöken att förbättra sitt annars goda rykte. Otack är världens lön.

Vi har "Blue Underground" åtminstone. De har också släppt "The Blind Dead Collection". Och den har ingen äcklig jävel pillat på.