DVD Vs. DVD » Opera : Anchor Bay Entertainment Vs. Arrow Film Distribution


• M e d i a g l u t t •
 
 
 
 

I N F O

 

 
  

PUBLICERAD:

• 7 Augusti 2005 


 

Ö V R I G T

 
 
RELATERADE ARTIKLAR:
• RECENSION:
I. Opera
• DVD RECENSIONER:
II. Anchor Bay Entertainment


 


 
 

Som vanligt är detta inte mycket mer än en ytlig jämförelse mellan två DVD-releaser - I detta fallet den brittiska Region 2 utgåvan av "Terror At The Opera" från Arrow Film Distribution och Region 0 utgåvan från Anchor Bay Entertainment.

Vad som kan vara klart avgörande vid ett inköp är att Anchor Bays release för det första har dokumentären "Conducting Dario Argento´s Opera", vilken bör vara intressant för vem som helst som gillar och älskar filmen. Sedan så har den två utmärkta ljudspår i 5.1 EX och 6.1. (Dolby Digital respektive DTS.)

Skivan från Arrow har inget speciellt utöver ett litet bildgalleri (15 bilder.) och en biografi på italienska. Däremot har den ett vinnande ljudspår trots att det "bara" är i Dolby Digital 2.0, nämligen det italienska som är hästlängder bättre än det engelskdubbade. Det ger nästan filmen en helt annan känsla. En "Opera Fanatica" bör således skaffa båda skivorna.

Och till sist lite screenshots, då. Det är ingen ljusårs skillnad i kvalitet direkt, men den finns trots allt. Färgschemat ser lite annorlunda ut och Arrows har uppenbarligen lite mer bildinformation i nederkanten.

Intressant är de två näst nedersta screenshotsen där Betty springer över fältet. De skiljer sig åt en hel del och efter minst ett par minuters letande kunde jag bara konstatera att det rör sig om två olika kameravinklar. (Kanske finns det fler i filmen?)

(Bilderna i vänster kolumn är från Anchor Bays DVD och, tro det eller ej, bilderna i höger kolumn är från Arrows skiva.)

BITRATES:

Anchor Bays utgåva ligger på en DVD-9 medan Arrows ligger på en DVD-5.

Anchor Bay Entertainment

Arrow Film Distribution

  

S C R E E N S H O T S