Titta inte nu, för fan...


• Real Life Movie Horror •
 
 
 
 

I N F O

 

 
  

PUBLICERAD:

• 25 Juli 2005 


 

Ö V R I G T

 
 
REAL LIFE MOVIE HORROR:
1. Jakten på oklippta versioner av “Zombie 3”
2. Rip-off koncernen - Still going strong!
3. 274 minusgrader Celsius : Gnället kring skräckfilmer fortsätter
4. Har du några nya Snuff-movies...? - Del II : Videobutiksägaren som ropade “S”-ordet (Och andra extraordinärt vansinniga rykten och irrelevanta anekdoter.)
5. Censur förr och nu - Målningar Vs. film
6. Troll 2 : The Science Of S.B.I.G.
7. It´s shit and you know it will be (Suspiria re-maken suger automatiskt - Del II)
8. Ha lite favorit-Horror / Metal och bli en massmördare du också!
9. No Seven Gateways To HD-Hell
10. Viva Jura
11. Se på “The Last Horror Movie” fyra dygn i sträck och bli en mördare du också!
12. Live i Las Vegas : Stand-up komik med NATO
13. Statens Biografbyrå fick in det som MPAA aldrig kommer att få - Alla hästar i stallet
14. Hyr “Wrong Turn” och bli en mördare du också!
15. Dödens många simulerade ansikten
16. Jävlar! Ett vetenskapligt fenomen...!
17. Hjärnblödningsframkallande skratt vi minns - 1999 A.D.
18. Håll i plånboken! George kommer!
19. Full Moon Entertainment - Där Horror tar slut
20. Ett audiovisuellt mordförsök
21. BBFC Of The Braindead
22. Svaret på frågan : “Vilken är världens sämsta film?”
23. Har du några nya Snuff-movies...?
24. No Flies On A Grey DVD
25. För mycket High Tension för U.S.A.
26. Darkness hos Dimension - Ingen Bra Idé
27. Suspiria re-maken suger automatiskt


 


 
 

Tack vare att alla "re-make"-förespråkare som verkar tro att bara en film är ny så är den bra, så fortsätter Hollywood att pumpa ut den ena meningslösa nyinspelningen efter den andra. Alla helt utan varken kulturell eller konstnärlig signifikans. Men det passar trots allt mentaliteten hos dem som ser dem och det är ju bra. Ja, buhu, vad avis man blir...

"The Grudge", "Amityville Horror" och "Dark Water"... Listan kan göras längre, men det lär inte behövas - Det var bara tre exempel på slöseri med pengar / energi / naturresurser och som ingen kommer att bry sig om om ett par år. Precis som alla med åtminstone lite självrespekt idag inte längre bryr sig om vissa mästerregissörers livsverk som "The Haunting", "13 Ghosts" och "Ghost Ship".

Men re-make djungeln är det allt liv i. "The Hills Have Eyes" är som bekant på gång (Vi får väl se om Hollywood torkar ut Alexandre Ajas kreativa ådra innan han ens hunnit göra en film där borta.) och Wes Craven verka tycka att det vore en bra idé att göra om även "The Last House On The Left".

Så vem är nästa att hoppa på desperationståget till Forna Glansdagar Land? Ingen annan än Nicholas Roeg som verkar tycka att det är helt i sin ordning att producenterna Gordon / McLoughlin brutaliserar 70-tals horror-klassikern "Don´t Look Now". Roeg måste vara riktigt vrålhungrig efter uppmärksamhet i show biz, eller vad handlar det om...? (Än så länge inte ett ord om vem som ska regissera eller få huvudrollerna.)

Men i och med "Don´t Look Now" tar det hela ännu ett stort steg mot Dyngpölen med stort D.

Inte nog med att "de" återigen helt nonchalant pissar på originalidén och "kryddar till" handlingen för modern biopublik. (D.v.s. man anpassar det efter människor helt utan fantasi, egen vilja samt ett korttidsminne på 20 sekunder.) Den senaste "trenden" blir nu även att "de" kort och gott tar bort slutet och...

*hostar upp en halv lunga*

Va--?! Tar bort... Slutet... Från "Don´t Look Now"...?!

Jaha, det var ju en jävligt bra idé... Nu måste väl ändå Crack-piporna ha cirkulerat och glödit i skift där borta...?

Jag ringde upp Fan och han visste vad de ska göra istället för det slut som faktiskt skapar hela filmen... (Men eftersom det var Fan själv, så sa han naturligtvis inget om det.) Men! Börjar det inte låta lite väl märkligt nu...?

Chris Bryant som tillsammans med Allan Scott skrev manuset efter Daphne Du Mauriers originalstory har inte direkt grundat någon Fan Club till re-maken och det är väl inte så skitkonstigt. Konstigt är däremot att "de" bara inte börjar återanvända de gamla filmtitlarna och gör vad det är för skit de tänkt göra från början istället för att låtsas att de hyllar originalverken eller bidrar med något värdefullt till filmvärlden. Det handlar om möjligt ännu mindre om det nu än det gjorde förr. Hade producenterna varit "fans" så hade de tänkt lite längre än: "Hmmm... Vilken populär skräckfilm kan vi tjäna lite mer oförtjänta pengar på nästa gång?"

Don´t Look Now... Nej, den här gången svär jag på att det ska jag inte...