Har du några nya Snuff-movies...?


• Real Life Movie Horror •
 
 
 
 

I N F O

 

 
  

PUBLICERAD:

• 26 Juni 2005 


 

Ö V R I G T

 
 
REAL LIFE MOVIE HORROR:
1. Jakten på oklippta versioner av “Zombie 3”
2. Rip-off koncernen - Still going strong!
3. 274 minusgrader Celsius : Gnället kring skräckfilmer fortsätter
4. Har du några nya Snuff-movies...? - Del II : Videobutiksägaren som ropade “S”-ordet (Och andra extraordinärt vansinniga rykten och irrelevanta anekdoter.)
5. Censur förr och nu - Målningar Vs. film
6. Troll 2 : The Science Of S.B.I.G.
7. It´s shit and you know it will be (Suspiria re-maken suger automatiskt - Del II)
8. Ha lite favorit-Horror / Metal och bli en massmördare du också!
9. No Seven Gateways To HD-Hell
10. Viva Jura
11. Se på “The Last Horror Movie” fyra dygn i sträck och bli en mördare du också!
12. Live i Las Vegas : Stand-up komik med NATO
13. Statens Biografbyrå fick in det som MPAA aldrig kommer att få - Alla hästar i stallet
14. Hyr “Wrong Turn” och bli en mördare du också!
15. Dödens många simulerade ansikten
16. Jävlar! Ett vetenskapligt fenomen...!
17. Hjärnblödningsframkallande skratt vi minns - 1999 A.D.
18. Håll i plånboken! George kommer!
19. Full Moon Entertainment - Där Horror tar slut
20. Ett audiovisuellt mordförsök
21. BBFC Of The Braindead
22. Svaret på frågan : “Vilken är världens sämsta film?”
23. Titta inte nu, för fan...
24. No Flies On A Grey DVD
25. För mycket High Tension för U.S.A.
26. Darkness hos Dimension - Ingen Bra Idé
27. Suspiria re-maken suger automatiskt


 


 
 

Filmhistoriens mest seglivade rykte alla kategorier är myten om "Snuff-movies" - D.v.s. en film där någon eller några personer mördas på riktigt framför kameran i kommersiellt syfte. Att jag återigen tar upp detta mytomspunna fenomen beror på alla diskussioner som bara fortsätter att dyka upp på diverse diskussionsforum. Att Michael och Roberta Findlays exploateringsfilm "Snuff" från 1974 startade hela cirkusen vet nog de flesta som är någorlunda insatta eller som har forskat i detta.

"This film could only be made in South America - Where life cheap!" - Det var det påståendet från just "Snuff" som tydligen togs på alltför stort allvar - Så stort att ingen ens tänkte på att ta reda på ifall alla rykten var sanna eller ej.

Diskussionerna, som ofta är mer intressanta än långa, handlade vid ett särskilt tillfälle först om Tobe Hoopers "Texas Chainsaw Massacre" från 1974. Men det handlade snart inte längre om den "Motorsågsmassakern" som vi alla känner till utan en extremt obskyr, olaglig "Snuff"-version. Detta blev en Déjà-vu upplevelse för undertecknad, för detta hade jag diskuterat ett par gånger förut, nämligen för drygt 15 år sedan med några jämnåriga som mer eller mindre gillade skräckfilm. (Och bl.a. en som brukade bli fysiskt illamående av dem.) Och så senare vid ett par tillfällen under ett och ett halvt decenniums tid... Inget svårdödat rykte direkt. Och handlingen var mer eller mindre den samma:

Någon hade helt enkelt valt ut ett tiotal psykfall och sedan släppt ut dem i skogen beväpnade med var sin motorsåg. I skogen fick de sedan ta kål på varandra medan ett filmteam filmade allt. Den versionen jag "visste" fanns då skulle också ha med en scen där en grupp vita män styckar en svart man. Att infödingar mördades i B-filmer hade t.o.m. farsan läst om och även han "visste" att det fanns "Snuff".

Låter det bekant? Känner inte ni också någon som känner någons kompis som vet någon som har denna film? Glöm det där med att fråga Hollandsimportören om denna film för ni får bara Hoopers version. Bry er inte heller om att söka på Internet. Vill ni ha tag i filmen får ni helt enkelt söka upp denna kompisens kompisens kompis.

Men hoppas inte på att personen i fråga har kvar den.

När våldet i filmer och datorspel diskuterats klart började tidningarna skriva om dessa "våldsporrfilmer i vilka skådespelarna mördades". (Minns någon killen (Hette han inte Jonathan Swift?!) som t.o.m. visades på bild på löpsedlar?) Samma där - Inga bevis kom fram och det blev återigen tyst. Blev han mördad så filmades det inte. Punkt slut. (Å andra sidan så vet man ju egentligen ingenting om något som inte finns.) Filmer som "Tesis" och "8 MM" tar upp detta högst känsliga ämne på ett intressant sätt, men troligtvis finns det människor som verkligen tror på att det som händer i "8 MM" också händer i verkligheten.

TCM är dock inte den enda "Snuff-filmen" som finns. Uppföljaren var "Snuff" likaså samt följande filmer:

- THE BURNING - En bekant från skoltiden visste att det här var äkta "Snuff" - "De säger åt skådespelarna att de bara fejkar huggen och sedan hugger de på riktigt."

- THE NEW YORK RIPPER - Samma som ovan. Lurar väl vem som helst om man tänker efter... Nja...

- GUINEA PIG - F.B.I., tullverket i Storbritannien och polisen i Sundsvall har alla beslagtagit denna "Snuff-movie". Vad som är mest skrämmande är att varken poliser eller självaste F.B.I. undrade hur någon kan få 50 käftsmällar utan att dö eller hur någon kan få armar och ben avhuggna utan att förblöda på några sekunder.

- ANTHROPOPHAGOUS - D´amatos Gore-klassiker har nämnts i Brittisk press. Hur djävla korkad får man bli?

- CANNIBAL HOLOCAUST - En välkänd "Snuff-movie" i hela världen. Jag tycker mest synd om Deodato som hamnade i trubbel p.g.a. "sköldpaddsscenen" medan naturdokumentärer på T.V. visar djur som blir mördade - Och på bästa sändningstid utan att någon säger ett djävla dugg...!

- FACES OF DEATH - Bevisligen nästintill 100% fejk och den skulle inte uppfylla kriterierna för "Snuff" även om samtliga sekvenser i filmen vore äkta.

Jag är säker på att ni känner till fler, men de här var några stycken av de mer kända.

Och där har ni det - Rykten och spekulationer, påhitt och anklagelser, men Snuff-movies cirkulerar fortfarande någonstans på den svartaste av alla svarta marknader. Det var inte ens speciellt länge sedan då en f.d. bekant frågade om jag hade några Snuff-movies att låna ut...