No Flies On A Grey DVD


• Real Life Movie Horror •
 
 
 
 

I N F O

 

 PUBLICERAD:

• 29 Mars 2005 


 

Ö V R I G T

 
 
REAL LIFE MOVIE HORROR:
1. Jakten på oklippta versioner av “Zombie 3”
2. Rip-off koncernen - Still going strong!
3. 274 minusgrader Celsius : Gnället kring skräckfilmer fortsätter
4. Har du några nya Snuff-movies...? - Del II : Videobutiksägaren som ropade “S”-ordet (Och andra extraordinärt vansinniga rykten och irrelevanta anekdoter.)
5. Censur förr och nu - Målningar Vs. film
6. Troll 2 : The Science Of S.B.I.G.
7. It´s shit and you know it will be (Suspiria re-maken suger automatiskt - Del II)
8. Ha lite favorit-Horror / Metal och bli en massmördare du också!
9. No Seven Gateways To HD-Hell
10. Viva Jura
11. Se på “The Last Horror Movie” fyra dygn i sträck och bli en mördare du också!
12. Live i Las Vegas : Stand-up komik med NATO
13. Statens Biografbyrå fick in det som MPAA aldrig kommer att få - Alla hästar i stallet
14. Hyr “Wrong Turn” och bli en mördare du också!
15. Dödens många simulerade ansikten
16. Jävlar! Ett vetenskapligt fenomen...!
17. Hjärnblödningsframkallande skratt vi minns - 1999 A.D.
18. Håll i plånboken! George kommer!
19. Full Moon Entertainment - Där Horror tar slut
20. Ett audiovisuellt mordförsök
21. BBFC Of The Braindead
22. Svaret på frågan : “Vilken är världens sämsta film?”
23. Titta inte nu, för fan...
24. Har du några nya Snuff-movies...?
25. För mycket High Tension för U.S.A.
26. Darkness hos Dimension - Ingen Bra Idé
27. Suspiria re-maken suger automatiskt


 


 
 

Kan det vara DVD:n som aldrig kommer...? Eller kanske kommer... (Som "Twin Peaks - Säsong 2"... Eller varför inte Ken Russells "The Devils"?)

(UPPDATERING: 07-02-02 - Jo, jag vet. "Twin Peaks" släpptes några dagar innan man hamnade på ett äldreboende.)

Alla vet ju redan förstås att det är Dario Argentos "Four Flies On Grey Velvet" man menar när man nämner "DVD-utgåvor som aldrig släpps". Paramount som uppenbarligen äger rättigheterna verkar inte på något sätt kunna begripa att det faktiskt finns människor som skulle kunna tänka sig att köpa filmen. Även om man inte kan utföra mirakel med bild och ljud, så vet man ju att de har resurserna att överträffa en och annan bootleg i fråga om kvalitet. Skit samma om det bara ligger en flimrig trailer på disken.

Det är inte precis som om filmer "i sämre tekniskt skick" släppts på DVD bara för att man ska slippa slanta in på mörka, suddiga direkt-rippad-från-en-20-år-gammal-VHS-prints brända på en DVD-R. Jag menar, inte ens tjatet om att "Friday The 13th"-serien borde släppas oklippt gick hem speciellt väl hos Paramount. Och när det väl hände något... Så hände inte direkt mycket.

Men det gick ett år...

Det gick två år...

Och det gick ännu ett år... Bara en massa rykten. "Nästa år kommer den." Men även nästa år (2003) gick... Och det hände inget. Det ryktades t.o.m. ett tag att Dragon Entertainment hade säkrat rättigheterna redan... eh... 2002 (?). (Var det sant?) Och det fanns prat om att Blue Underground skulle släppa den "senare". (Var det sant?)

På en antik förfrågan om vilka titlar fans vill att Paramount ska släppa låg "Four Flies On Grey Velvet" på 3:e plats... Tredje, alltså. Tvåa låg (Självklart.) "Friday The 13th - Part VII" och högst upp "Better Off Dead". Men de lyssnar inte den här gången heller. De skiter i oss... Eller på oss. Från höga höjder.

Och idag, Mars 2005, är den fortfarande inte ens på väg att släppas. Så... Kommer den någonsin att dyka upp? Varför släpps "Critters 4", "Children Of The Corn 512" och filmer från Full Moon Entertainment men inte "Four Flies On Grey Velvet"...?

Paramount kanske inte behöver bry sig egentligen - För mycket pengar som de redan har. Synd att de släpper bra filmer någon gång då och då. Men man grips av en omättlig lust att bli snattare i samma veva. Vetskapen om att man bidrar till att göra Paramount ännu rikare får en att vilja finansiera någon sprutnarkomans heroinberoende istället. Men hey - Vi har ju våra älskade, fina bootlegs. De är åtminstone oklippta och i rätt ratio. Man behöver sannerligen inte oroa sig för att tre sekunder från introt saknas. Eller något annat lika viktigt.

Men chansen är stor-- Större... Att DVD:n helt otippat släpps när man gnällt lite. Det har ju hänt förr, väl?