DVD Vs. DVD » Phenomena : Anchor Bay Entertainment Vs. Medusa


• M e d i a g l u t t •
 
 
 
 

I N F O

 

 
  

PUBLICERAD:

• 28 Oktober 2004 


 

Ö V R I G T

 
 
RELATERADE ARTIKLAR:
• RECENSION:
I. Phenomena
• DVD RECENSIONER:
II. Anchor Bay Entertainment
III. Dario Argento Collection
IV. Dragon Entertainment
• BD RECENSIONER:
V. Arrow Films
• MEDIAGLUTT:
VI. DVD Vs. DVD » Phenomena : Anchor Bay Entertainment Vs. Anchor Bay Entertainment
VII. DVD Vs. DVD » Phenomena : Italian Shock Video Vs. Dragon Entertainment
VIII. DVD Vs. DVD » Phenomena : Italian Shock Video Vs. Medusa


 


 
 

Ungefär när ska jag sluta jämföra bildkvalitén på olika DVD-utgåvor av "Phenomena"...? Tja... Hur mycket tid har ni? Jag kan nog garanterat komma på ett sätt att tråka ut vem som helst med utlägg om just detta.

Men vi skiter i det den här gången. För det ska tyvärr inte bli så mycket mer intressant och informativt än en liten jämförelse (Med hela fyra screenshots!) mellan bilden på Anchor Bays 1999 release (I vänster kolumn.) och Medusas 2004 dito. (I höger kolumn.)

Det är en såpass stor skillnad på bildkvalitén att det egentligen inte är någon vits att jämföra den "rakt av". Men vilken look på filmen man föredrar är så klart en smaksak. Anchor Bays överföring har den "blåa" och "mystiska" looken medan Medusas har den "naturliga". Medusas version har däremot något skarpare och tydligare bild.

Men om man nu råkar tycka att "Phenomena" lätt är en av de bästa förbannade filmer som gjorts: Vilken DVD ska man skaffa så att man inte blir blåst på sina vackra pengar? Vi kan redan och definitivt räkna bort de engelska R2:orna från Divid 2000 respektive Platinum, och, i allra högsta grad, de sönderstrimlade versionerna från kanadensiska Legacy Entertainment och australiensiska MRA Entertainment.

Hittills leder Medusas release med ett par rejäla ess i ärmen - 1) Det är Integral Hard-versionen. 2) Den är i anamofisk Widescreen. Detta slår det faktum att Anchor Bays utgåva har ett engelskt ljudspår. (Medusas utgåva har engelska subtitles som tur är.)

Hur som helst - 6 minuter mer av Phenomena är alltid 6 minuter mer av Phenomena. (Ett berömt ordspråk i Argento-kretsar.)

BITRATES:

Anchor Bay Entertainment

Medusa

  

S C R E E N S H O T S