#16: Det är inte riktigt slut än


• Sista Ledaren! •
 
 
 
 

I N F O

 

 PUBLICERAD:

• 15 Februari 2013 


 

Ö V R I G T

 
 
SISTA LEDAREN!:
1. #15: Världsmästarna i förhalning
2. #14 : Huset som Lucio byggde
3. #13 : Ropa ut dårarna
4. #12 : 30 års misär - Vem behövde “Studio S”?
5. #11 : Upphetsad över HD DVD / Blu-ray än nu?
6. #10 : Detta har änna hänt, typ, liksom, vet la du...
7. #9 : Desperation som bränsle i jakten på det “absoluta”
8. #8 : Stöd svensk Horror
9. #7 : Version III <3 Firefox = Sant LOL
10. #6 : Den som söker med sökord ska finna... Inte ett skit!
11. #5 : Horror will survive but what will be left of it?
12. #4 : God Jul? Varför inte ett gott liv istället?
13. #3 : Upphetsad över HD DVD / Blu-ray än?
14. #2 : Läser du den?
15. #1 : Ge efter för dina begär!


 


 
 

Det kan vara dags att försöka skaka liv i det här kadavret efter nio månaders självförvållad koma... Det är givetvis inte garanterat på något sätt att det kommer att gå lika "smidigt" som "förr", men...

Våren 2012 var det dags för en ny rundresa i hyper-rymden och på den turen försvann både ork, motivation och intresset för "datorer" i en förvånansvärd och snabb domino-liknande följd. Dagarna flöt ihop till en enda gröt och de blev till slut veckor och t.o.m. månader. Satt precis med en kollega och undrade vart fan 2012 försvann, och varför. Jag skyller den personliga motivations-döden helt och hållet på mitt nuvarande yrke - Trixa med trasiga datorer och underhålla datorer som kanske är på väg att bli trasiga. Därmed inte sagt att jag ogillar mitt jobb det allra minsta. Tvärtom - Det är det bästa hittills. Men en taxi-chaffis sätter sig inte i en svart-taxi på fritiden och kör runt folk för nöjes skull. Det är det jag menar. Efter fyrtio timmar datorkrångel per vecka, så är det inte så att man springer hem, driven av längtan, för att programmera, byta hårdvara eller installera program för nöjes skull. Det trytande tålamodet för "skit som krånglar" gjorde sig påmint allt oftare. Eller det hamnade snarare på en absolut nollpunktsnivå.

Vilket märktes på flera olika sätt.

Ännu en uppdatering av Adobes Flash Player var nog för att slagträet skulle luftas, skivor som inte startade orsakade samma sortens svordomar som när väckarklockan ringer på morgonen (Fast Blu-ray på Windows har ju alltid fungerat lika bra som "Hjälp"-funktionen i Windows 95, 98, 2000, ME, XP, Vista, 7 och 8.), och datorn var på väg ut genom ett stängt fönster vid ett tillfälle när det femte YouTube-klippet frös tio sekunder in. Genuint datorhat. Av den sorten där man vill köpa en Kalashnikov och fixa nya ventilationshål till fanskapet. "Lite extra kylning", som det heter i branschen. Ibland förstår man "FPS Russia" så oerhört väl att skratten fastnar i halsen.

Så den korta semestern var förvisso oerhört välkommen, men tyvärr var detta under den sämsta sommaren sedan 2000 - Bortsett från de två, två och en halv eftermiddagar i Juli då det inte regnade och man faktiskt kunde vara utomhus utan att frysa ihjäl, så kunde man i alla fall glo på rullar och spela. Playstation 3, för i helvete. Gudasänd jämfört med en PC med Windows i sammanhanget - Skivorna startar på några sekunder och allting funkar på riktigt. Man slipper se skymten av reklam-banners och annonser. Filmer kan ses utan att någon jävla dialogruta poppar upp helt utan orsak. Inga uppdateringar stup i kvarten. Inget tjafs. Och bra knark / botemedel i form av lir. Skit samma om inte grafiken är i klass med "mådéerna Pée-cées" när man ändå inte kan spela exempelvis "Gran Turismo 5", "Child Of Eden" eller "Bayonetta" på Windows.

Men vips som fan, så var man tillbaks på jobbet. Säsongen började med att flera hundra burkar skulle ominstalleras inom organisationen. Och sedan skulle nya burkar ut i samma veva. Sprang man då inte hem efter arbetsdagen till tangentbordet och (dator)musen i våras, så tog man långa omvägar nu. Och det var bara Augusti. Det fanns inte ett skit på "datan" som inte genererade mer ilska och trötthet. Konstigt kan man tycka - Speciellt om man växte upp vid en Commodore 64 och Amiga. (Inte "med" utan "vid".)

Mer lirande, med andra ord. Spel som "Ace Combat: Assault Horizon" och "Sleeping Dogs" var associerade med äkta glädje. Så som det var förr, bara det att nu fanns ju spelen man drömde våta drömmar om som tonåring. Vad som helst gick bra, bara man slapp se felmeddelanden eller svära okontrollerat åt Windows-skit. Men så fort t.ex. datorn motvilligt behövde användas och Windows fick för sig att sabba något igen, så ledde det till lite plötsliga materiella förluster: Flertalet tangenter på ett tangentbord slutade fungera när Firefox hängde sig en gång för mycket på en och samma kväll. En Netgear-router blev överhettad och började brinna med hjälp av lite aceton och tändsticks-stimulerad värme. Det var verkligen tur att man hann ta ut den på balkongen först. Och en extern hårddisk som helt plötsligt fick för sig att sluta fungera blev omdesignad av gravitation efter en snabb liten flygtur.

Vi som ältar allt i långbänk minns ju gärna att hösten ju var rätt så lik sommaren - Lika mycket regn, bara lite färre plusgrader. Och så vintern, då. Ingen förändring där.

Så inget avgörande har hänt på slagfältet. Sajten blev åtta bast där strax efter nyår. En del skit har i alla fall lugnat ned sig nu så pass att man inte längre får ont i knogarna så fort ett förut fungerande VB-script hänger sig i en loop eller när ett program kraschar och vägrar starta igen.

Men säg de mönster som inte upprepar sig. Det kommer något nytt jävelskap innan man vet ordet av.

Själva sajten, då?

Njaeeeooo. Nu ska vi inte vara såna. Men "Filmarkivet" fick göras om så att den listar en bokstav åt gången. Detta innebar en extra meny direkt under rubriken, men man slipper den långa listan som redan under 2011 började se för jävlig ut.

Vi får se. Men säger som A-lagarna på Järnbron när de tar en titt i flarran: "Det är inte riktigt slut än."