Finkulturella Releaser » The Human Centipede 2 (Full Sequence)


• Allmän Anstiftan •
 
 
 
 

I N F O

 

 
  

PUBLICERAD:

• 22 April 2012 


 

Ö V R I G T

 
 
ALLMÄN ANSTIFTAN:
1. European Goddess » Brigitte Skay
2. Double Bill » W.I.P. à la Bruno Mattei
3. Single Bill » Uruguyansk Horror : The Silent House
4. Le Vrai Roi Est Mort - Vive Le Roi!
5. All-Nighter » Alien Anthology
6. Finkulturella Releaser » A Lizard In A Woman´s Skin
7. All-Nighter » 5 Hillman-Klassiker
8. Double Bill » Jörg Buttgereit : Der Todesking / Schramm
9. Finkulturella Releaser » The New York Ripper
10. All-Nighter » Coffin Joe
11. Double Bill » Thierry Zéno : Vase De Noces / Des Morts
12. Paura - Lucio Fulci Remembered : Volume I
13. Årets julklapp 2008
14. The New Wave Of French Horror
15. Söder om himlen : Lamberto Bavas “Demons”
16. Triple Bill » En konstant jakt på “Sapphic Sweetness”
17. Double Bill » Holocaust 2 / Lager SSadis Kastrat Kommandantur
18. Double Bill » Le Deportate Della Sezione Speciale SS / L´Ultima Orgia Del III Reich
19. Finkulturella Releaser » The Beyond
20. All-Nighter » Black Emanuelle
21. Absolut Kvinnlig Skönhet
22. Dr. Slaktare & Zombieförintelsen
23. Resident Evil : Apocalypse : Theatrical Cut Vs. Extended Cut
24. Zombi 12... Eller 13?
25. Phenomena : Integral Hard Vs. Director´s Cut


 


 
 

Istället för att försöka slösa bort allas tid på fyra separata och dåligt sammanhängande texter om diverse "The Human Centipede II (Full Sequence)"-relaterat, så ska vi bara ta och bl.a. tjôta lite om de olika DVD / BD-utgåvorna som finns där ute nu i April 2012. Det här hade inte varit så mycket att orda om om det inte vore för det faktum att vissa av dem är fulare klippta än en snubbe som har friserat sig själv med en fårsax och med en kastrull på skallen.

För det har hänt en del sedan man trodde att ingen skulle få se filmen oklippt - Någonsin. Detta vid sidan om förbud, hatkampanjer och sjunkande IQ. Ungefär som skitsnacket kring "klimathotet" som förutsätter att man inte bryr sig om att tänka alltför mycket.

Att då en filmregissör, år 2011, måste säga:

"My dear people: It is a fucking MOVIE. It is all fictional. Not real. It is all make-belief. It is art. Give people their own choice to watch it or not."

...är alarmerande. Jävligt alarmerande. Men det är å andra sidan bara ett säkert tecken på att mentaliteten har sjunkit så lågt att fler och fler verkar ha direkta problem med att skilja mellan vad som är på låtsas och vad som är på riktigt. 2011. Och det är "efter Kristus". Lite mer insiktsfullhet i dessa tider är inte för mycket begärt av den kollektiva mänskligheten. Om nyss nämnda mentalitet på något sätt kunde omvandlas till en enda representant, så skulle resultatet bli en 30-årig blöjfetischist som fortfarande sover i sin morsas säng och som måste ha lappar med orden "höger" och "vänster" på skorna.

Inte just han, men David Cooke på BBFC kläckte så klart ur sig en bortförklaring inte värd ett urinprov:

"It is the Board’s carefully considered view that to issue a certificate to this work, even if confined to adults, would be inconsistent with the Board’s Guidelines, would risk potential harm within the terms of the VRA, and would be unacceptable to the public."

Fucka deras Guidelines. Men de fick i alla fall något fräscht att gnälla om den här gången också, så det är ju bra. Och säkerligen är det "försiktigt övervägt" när BBFC påstår något. Lika försiktig som en överfallsvåldtäkt. Det är milt uttryckt rätt så svårt att tro på dem efter decennier av godtyckliga beslut och otal idiotiska infall som i antal lätt överträffar de gånger där man faktiskt har tyckt att de har gjort något bra.

"The Board also seeks to avoid classifying material that may be in breach of the Obscene Publications Acts 1959 and 1964 (OPA) or any other relevant legislation."

...sa han innan han rökte en näringsrik cigg och drog en runk med plasthandskarna på. "För man vill ju inte få håriga handflator! Men jag vill bli känd och framgångsrik, så det är nog bäst att ta sig en cigg till för säkerhets skull."

1959 och 1964 (Då rökning inte var farligt - Det var liksom kopplingen.) alltså - Relevant! Hur i helvete vore det om de slutligen såg över de här 50 ÅR GAMLA lagarna och riktlinjerna?! BBFC är verkligen den instans som man baserar alla världens bakåtsträvare och torra, myglande kommunpolitiker på. För nu finns det vid sidan om MPAA definitivt inget annat mer mossigt och mer inskränkt. Eller det vore väl den där jävla mumien som växte fast på sin kontorsstol 1959-- Nej, just det - Det var ju han som slängde ihop Obscene Publications Act, ja.

Med andra ord försöker de undvika att... Typ "jobba"... (Tur att inte alla myndigheter resonerar likadant! - "Det kan innebära svårigheter så vi... Skiter i det!")

I och för sig blir hela efterföljande veckan sabbad när man tänker på BBFC, så det är lite för sent nu att säga: "Men nu tar vi och skiter i dem ett tag till igen." Men nu tar vi och skiter i dem ett tag till igen. Ty under tiden som detta pågick har hela Sverige hållit andan i väntan på att Tom Sixs "The Human Centipede"-rullar ska komma ut på marknaden. Få trodde först att det överhuvudtaget skulle bli av. Men nu sker det alltså - Båda två samtidigt eftersom filmerna släpps i samma box. (Eller fodral.) Det preliminära datumet var satt till 11:e April, men det blev den 20:e. Och visst - Hela en butik (Discshop) fick in den på lager samma dag. (Fler följer helt säkert.)

Tyvärr ser det inte ut som det kommer någon BD-utgåva - Än i alla fall. (Är man orolig för att de inte ska gå att kränga i tillräckligt stort antal?) De bästa nyheten är ändå att vi snackar om "Unrated Director's Cuts". Jag menar - "A Serbian Film" släpptes ocensurerad här, va? Då kan ju i princip vad som helst släppas utan att produktionen av en andlig efterträdare till "Studio S" får grönt ljus och dessutom en plats i T.V.-tablån på bästa sändningstid. Vad som t.o.m. är ännu mer fantastiskt än att Sverige snart är det enda landet där man kan skaffa alla nya extrema rullar helt oklippta är att "Human Centipede"-filmerna fick en 15-årsgräns. 15! Det är ju som bekant t.o.m. lägre än åldersgränsen för s.k. "vuxenfilm" i Nederländerna. På tal om det - G2 Pictures ligger bakom releasen som Skandinavien delar med Nederländerna.

Extramaterialet varierar något mellan releaserna, men allihop har en tio minuter lång "Making Of", en bortklippt scen, en snutt som visar hur vissa ljudeffekter skapades samt en schysst och saklig intervju med Six. IFC Films release har dessutom ett kommentarspår med Six och "Martin", lite teasers, trailers och annat smått och gott.

Innan IFC Films släppte sin "Unrated Version" (91 minuter. Och med PAL-speedup blir det ju runt 87.) av filmen på DVD och BD nu i Februari (Också 2012 eftersom det hade varit lite svårt att släppa den 2011.), så fanns det enda oklippta alternativet bara på Video-On-Demand från Bounty Films. (87.12 lång. Den Skandinaviska är 86.58, men de extra dussinet sekunder består av den animerade "Monster Pictures"-loggan.) För några få pund kunde man dra ned den i MP4-format och i 720p - För iTunes, Apple T.V., iPhone, iPad, PSP och, självfallet, HumancentiPad.

En annan version som cirkulerade initialt var den som först dök upp på Torrents, d.v.s. en annan Video-On-Demand som dock var precis lika mycket censurerad som den amerikanska bioversionen. Allt Splatter fanns kvar, men den hade ändå fyra klipp på sammanlagt 182 sekunder. Rediga sådana, alltså. Nyckelord: "sandpapper" och "taggtråd". (Denna version är 88.01.) Men det måste motvilligt medges att den är rätt så "snyggt" klippt. (Läs: Det är inte säkert att man märker klippen om man inte vet vad man ska titta efter.) Men något fan lär inte upptäcka att vederbörandes pungkulor spontant klistras mot låren av upphetsning under en sittning. (Fast då kanske man å andra sidan har lite andra bekymmer än att en film är censurerad.)

Och till sist så har vi den BBFC-granskade utgåvan. (84.21) Som alla vet nu, så blev den också sönderklippt. Men klippen är inte alls gjorda på samma sätt som i nyss nämnda "Video-On-Demand"-version. Delar av alla de hårdaste scenerna finns kvar, men allt som fick BBFC att gråta som en liten skolflicka antyds bara med hjälp av "finurliga" klipp istället för att man snittar bort minuter åt gången. Men kanske kan filmen trots detta ha kvar dess ursprungliga impact?

Haha, det var ju jävligt roligt.

Den censurerade "Video-On-Demand"-utgåvan - Kanske till viss del. BBFCs version med 27 klipp på totalt 182 sekunder (också) - Det är väl klart att den inte kan ha det. Det blir en Light-produkt, och alla vet ju hur de smakar. Men dum i huvets pojk (Eller brorson.) som man är, så sätter man sig ändå ned för att slösa bort ca. 90 minuter på en film som inte är hel. Jag önskar att jag med handen på hjärtat kunde säga att det känns exakt lika snopet som det gjorde förr i tiden, men positionerna har flyttats bakåt (Eller vilket förbannat håll det nu blir.) - BBFC har förvisso fortfarande saxat bort skitmycket, men t.ex. 1992 hade vi snackat om skitmycket gånger tio. Och det om inte filmen hade blivit bannad från första början. På den tiden tålde de verkligen inte ett skit, för det finns fortfarande en hel del grisiga bitar kvar i denna version - Det måste sägas. Men det hela är oacceptabelt.

Så vad är borta här, då?

OBS! Spoiler av BBFC-klass:

Sandpappers-skinnhissen, tand-hamrandet, en hel del diarré-smaskande, överrasknings-sexet medelst taggtråds-inlindad snale och snutten där en säkert två sekunder gammal unge får skallen squishad under en gaspedal.

Slut på Spoiler

D.v.s. inget som man annars ser i... Vilken rulle som helst... (Förutom att man garanterat kommer att se mycket äckligare saker i en film som t.ex. "Sex And The City: Return Of The Jizzdumpsters".) Men ändå. BBFC var alltså noga med att spoila allt det här långt innan filmen ens var släppt, så man kan inte påstå annat än att de alltid lyckats komma på nya samtida sätt att göra bort sig. Eller generera nyfikenhet. Vilket som.

Men då väntar vi väl egentligen bara på någon hysterisk historia som hänger ihop med T.H.C. nu? Vem blir först ut att lipa i kvällspressen? Eller har vi växt ifrån sånt trams? Tio mot ett på att det i så fall blir någon som tänkte ha en mysig filmkväll med familjen, köpte / hyrde filmerna mot jävligt mycket bättre vetande och sedan blev "djupt äcklad och förstörd för resten av livet". Skillnaden är bara att förr i tiden tog man det som en man - Idag börjar man skrika efter förbud som en liten fjortis när inte "Studio S" är där och håller en i handen.

Vi har sett det förr. För mycket, mycket mindre.