Jakten på oklippta versioner av “Zombie 3”


• Real Life Movie Horror •
 
 
 
 

I N F O

 

 
  

PUBLICERAD:

• 3 Oktober 2011 


 

Ö V R I G T

 
 
REAL LIFE MOVIE HORROR:
1. Rip-off koncernen - Still going strong!
2. 274 minusgrader Celsius : Gnället kring skräckfilmer fortsätter
3. Har du några nya Snuff-movies...? - Del II : Videobutiksägaren som ropade “S”-ordet (Och andra extraordinärt vansinniga rykten och irrelevanta anekdoter.)
4. Censur förr och nu - Målningar Vs. film
5. Troll 2 : The Science Of S.B.I.G.
6. It´s shit and you know it will be (Suspiria re-maken suger automatiskt - Del II)
7. Ha lite favorit-Horror / Metal och bli en massmördare du också!
8. No Seven Gateways To HD-Hell
9. Viva Jura
10. Se på “The Last Horror Movie” fyra dygn i sträck och bli en mördare du också!
11. Live i Las Vegas : Stand-up komik med NATO
12. Statens Biografbyrå fick in det som MPAA aldrig kommer att få - Alla hästar i stallet
13. Hyr “Wrong Turn” och bli en mördare du också!
14. Dödens många simulerade ansikten
15. Jävlar! Ett vetenskapligt fenomen...!
16. Hjärnblödningsframkallande skratt vi minns - 1999 A.D.
17. Håll i plånboken! George kommer!
18. Full Moon Entertainment - Där Horror tar slut
19. Ett audiovisuellt mordförsök
20. BBFC Of The Braindead
21. Svaret på frågan : “Vilken är världens sämsta film?”
22. Titta inte nu, för fan...
23. Har du några nya Snuff-movies...?
24. No Flies On A Grey DVD
25. För mycket High Tension för U.S.A.
26. Darkness hos Dimension - Ingen Bra Idé
27. Suspiria re-maken suger automatiskt


 


 
 

Det har redan uppmärksammats vitt och brett att alla officiella DVD-utgåvor (Från Japan Shock, Media Blasters / Shriek Show och Another World Entertainment.) av "Zombie 3" a.k.a. "The Nights Of Terror" a.k.a. "Burial Ground" inte är helt oklippta. (Och Blue Undergrounds monumentalt blodförgiftande Fanskap till BD-utgåva ska vi inte ens prata om mer. Man kan bara säga att den, för att använda en klassisk och otroligt bra liknelse, är lite som att pissa på sig avsiktligt för att man råkar frysa utomhus mitt i vintern. Det blir förvisso varmt, men sedan upptäcker man betydligt fler nackdelar än fördelar.) Ska man då se 100% av den riktiga versionen av filmen, så måste man (tyvärr) söka sig (tillbaks) till VHS:ens karga och oförlåtande domäner.

Det är även känt över hela världen att den japanska VHS-utgåvan från TCC är den helt oklippta och riktiga versionen av "Zombie 3". Vi pratar om fyra sekunder som saknas i alla DVD-utgåvor och som faktiskt inte kan nonchaleras hur som helst.

Men det finns en till oklippt version till...! Den holländska VHS:en från Eagle 6 har också dessa ursprungliga sekunder. Länge gick rykten att det skulle handla om en extra snutt Gore (Ett huvud som squishas.), men det är bevisat bortom all tvivel att det "bara" rör sig om... Tja... Man skulle kunna säga att det är lite viktig karaktärisering av Simone Mattiolis rollfigur James. Under de avgörande sekunderna i filmen ser man att James faktiskt är förtvivlad över att se en av tjejerna bli köttad av en hord Zombier. I DVD-utgåvan får man intrycket att han bara stänger fönstret, skiter i vilket och går vidare med sitt äventyrliga liv.

Det här är då en av de sista bildrutorna i scenen från "DVD-utgåvan" (Dock taskigt screen-cappad från YouTube där man just nu (3/10 2011) kan se hela filmen i åtta delar... Minus fyra sekunder!):

Men sedan har vi resten av scenen - Rippad från Eagle 6s version:

Bildbevis.

Nackdelen med den här utgåvan är så klart att den är i Fullscreen och att någon har bytt ut filmtiteln under förtexterna från denna:

till denna:

På något sätt smäller det inte lika högt. Men jag antar att "The Nights Of Terror" hade blivit förvirrande i sammanhanget då den titeln inte nämns någonstans på fodralet.

Och sedan är ju inte bildkvalitén något att hurra för heller... Och det där med Fullscreen är bara... Så fel... Någon skulle t.o.m. säga att de hellre ser den klippta DVD-versionen än letar upp och tjackar en VHS-utgåva, köper en ny eller begagnad videobandspelare, rippar den till datorn alternativt kopplar in den till antingen en platt- eller tjock-T.V. och glor först då. Men å andra sidan - Vill man sitta där en kväll med sina bästa vänner och ca. 40 minuter in i filmen få höra: "Tog du in en klippt “Zombie 3” i mitt hus, ditt jävla svin...?"

Tänkte väl inte det.