DVD Vs. DVD » House With Laughing Windows, The : Image Entertainment Vs. Nouveaux Pictures


• M e d i a g l u t t •
 
 
 
 

I N F O

 

 
  

PUBLICERAD:

• 20 Juli 2011 


 

Ö V R I G T

 
 
RELATERADE ARTIKLAR:
• RECENSION:
I. The House With Laughing Windows


 


 
 

Det verkar som den definitiva releasen av Pupi Avatis "The House With Laughing Windows" dröjer... Ett obestämt tag till. (I Juli 2011 finns den i alla fall fortfarande inte.)

Nouveaux Pictures är ett av de få bolag som överhuvudtaget har brytt sig om att släppa filmen. (Och det var första gången den släpptes i Storbritannien.) Men de gjorde en liten blunder genom att bränna in engelska subtitles i bilden. Det har aldrig någonsin varit snyggt på DVD, och det är definitivt inte snyggt i dessa tider.

Annars kan man låta screenshotsen nedan tala för sig själva. Originalkällan är garanterat inte den samma för Nouveauxs release (Screenshots i höger kolumn.) som för Image Entertainments, vilket man kan se på färgerna och hur bilderna är frameade. I Nouveauxs fall ser man klart och tydligt att det finns mer bildinfo och att den inte är lika "skevt" skalad som Image Entertainments. Images är bild är dock ljusare och man ser kontrasterna lättare. Båda överföringar är anamorfiska, men Nouveaux fick till en lite skarpare sådan i PAL-format. Plus att färgskalan ser mer naturlig ut.

Så båda releaser har sina för- och nackdelar... Och är det verkligen inte alltid så?

  

S C R E E N S H O T S