DVD Vs. DVD » Cut And Run : Anchor Bay Entertainment Vs. NSM Records


• M e d i a g l u t t •
 
 
 
 

I N F O

 

 
  

PUBLICERAD:

• 11 Juni 2011 


 

Ö V R I G T

 
 
RELATERADE ARTIKLAR:
• RECENSION:
I. Cut And Run


 


 
 

Ah... "Cut And Run"... Det är en lustig film på många sätt. Man kan se den en gång och sedan undra om man någonsin kommer att vilja se den igen. Men sedan börjar man tänka på den efter kanske något år, och man måste bara ställa sig frågan om den verkligen var så bra / dålig som man minns att den var. Och hur en eventuell repris går fram beror givetvis på vilken version man får tag på. Är det den censurerade R-rated versionen som bl.a. Kanal 5 har visat, så är det kört - Man lämnar filmen med en lång rad svordomar och ett för tidigt nyårslöfte till själv om att aldrig mer slösa bort tid på fanskapet.

Den oklippta däremot - Det är en helt annan femma. Djungel-våldet förbättrar upplevelsen avsevärt.

Turligt nog har ingen fått för sig att släppa den kortade versionen av den enkla anledningen att ingen vill se den. Och det gjorde varken Anchor Bay Entertainment (Screenshots i vänster kolumn.) eller österrikiska NSM Records - Båda är ocensurerade och NSM släppte dessutom sin utgåva i en fin Steelbook. Men förmodligen har de samma ursprungskälla med tanke på den mest kända Gore-scenen i filmen (Trädfällan.) - En snutt av den kommer nämligen från en VHS-version och ser därför inte särskilt grann ut. Men övergången från denna snutt till det nyare restaurerade materialet är digitalt fixad för att undvika ett distraherande hack, och den ser identisk ut i båda releaser.

Skillnaden i bilden är annars färgerna. Anchor Bay grillar ju gärna på med lite ljus och mättnad, medan andra aktörer nöjer sig med original-paletten. NSMs överföring har också en oväntat hög (8,2 Mb/s.) och stadig bitrate. (Men så har ju en PAL-bild lite mer pixlar att fräsa ut på skärmen per sekund också.) Men i fråga om skärpa och detaljer verkar det inte vara någon större skillnad.

  

S C R E E N S H O T S