DVD Vs. DVD » Inferno : Anchor Bay Entertainment Vs. Studio S Entertainment


• M e d i a g l u t t •
 
 
 
 

I N F O

 

 
  

PUBLICERAD:

• 20 December 2010 


 

Ö V R I G T

 
 
RELATERADE ARTIKLAR:
• RECENSION:
I. Inferno
• DVD MINI-RECENSIONER:
II. Anchor Bay Entertainment
• BD RECENSIONER:
III. Arrow Films


 


 
 

Bolaget som konstant bidrar med underhållning åt det forna "Studio S"-teamet (Och alla andra på köpet.) släpper ännu ett häromkring hitintills ej på DVD sett guldkorn. Och det är inte kattguld direkt, utan "Inferno". Och detta blev då den tredje Argento-rullen från Studio S Entertainment efter "Deep Red" och "Two Evil Eyes". Fox distribuerade i och för sig "Inferno" back in the days, men det sket sig direkt när Statens Biografbyrå skulle "granska" den.

En "granskning" senare saknades fem minuter och arton sekunder från sex scener (Sex stycken scener, alltså... Inte "sex-scener".), vilket helt säkert ledde till svåra problem när den släpptes på VHS - En sådan vedervärdig version omvandlade garanterat alla kassetter till anti-materia som ju förstördes vid kontakt med materia. Det är förmodligen den enda orsaken till varför dessa X-rentals knappt går att få tag på längre.

Och lika bra är väl det!

Den oklippta är då äntligen här, och än en gång lönar det sig att sluta sukta efter gamla dyra OOP Anchor Bay-releaser eftersom Studio S Entertainments utgåva (Screenshots från denna i höger kolumn.) är märkbart bättre på både bild- och ljudfronten. (Bilden är inte beskuren och man får även med det italienska original-ljudspåret på köpet.) Överföringen kommer förmodligen från samma master som Arrow Films använde till sin release.

Och så är ju skivan snorbillig - Till råga på allt...!

  

S C R E E N S H O T S