DVD Vs. DVD » Zombie 3 - Nights Of Terror : Japan Shock Video Vs. Njutafilms


• M e d i a g l u t t •
 
 
 
 

I N F O

 

 
  

PUBLICERAD:

• 14 December 2010 


 

Ö V R I G T

 
 
RELATERADE ARTIKLAR:
• RECENSION:
I. Zombie 3 - Nights Of Terror
• DVD RECENSIONER:
II. Japan Shock Video


 


 
 

The One And Only har gjort det igen. Vi snackar om ett visst bolag / distro som gör mer för mänskligheten än vissa andra organisationer som påstår sig hjälpa människor som har det svårt. (Rädda Barnen, exempelvis. Men hade de bara fått se lite fin Eurocult emellanåt, så hade de garanterat inte varit rädda.)

Och nu har det blivit lite lättare för alla och envar. "Zombie 3" a.k.a. "The Nights Of Terror" stod på tur. Och med en gång har Njutafilms release ett trumfkort i bakfickan - Det italienska original-ljudspåret! (Som mig veterligen inte finns på speciellt många släpp.) Det ligger ljusår från samma bottennivåer som det engelska och nu låter ju t.o.m. Peter Bark nästan helt normal igen...! Det är så att filmen blir snäppet roligare att titta på när inte hörsel-organen antastas konstant av horribla skrik (Vissa av dem loopade.) och dialog som två tyska porrfilms-dubbare hade kunnat läsa in med mer inlevelse.

Och precis som en gammal kamera, så ljuger inte heller screenshots alltför mycket. Det är givetvis inte rättvist alla gånger att jämföra bilder rakt av, men man får i alla fall ett litet hum om skillnaderna i färg, detaljer, etc. Och Njutafilms (Höger kolumn.) slår lätt den gamla skivan från Japan Shock Video. (Japp - Det står så på fodralet: "Manufactured, sold & distributed in The Netherlands by Japan Shock video and film distribution". Fast den egentligen är "känd" som en utgåva från "Italian Shock DVD Entertainment". Det har säkert sin förklaring någonstans.) Bilden är inte bara marginellt bättre framead, utan den är 16:9-fixad och utan den där pissgula looken i många scener.

Det är väl ungefär så bra det kan bli, va...?

Ja, just det: En Blu-ray-release av "Zombie 3 - Nights Of Terror" kommer aaaldrig...!

UPPDATERING: Ha! Menade givetvis: En optimal, fan-glädjande Blu-ray-release av "Zombie 3 - Nights Of Terror" kommer aaaldrig...!

  

S C R E E N S H O T S