DVD Vs. DVD » Hell Of The Living Dead : Anchor Bay Entertainment Vs. Njutafilms


• M e d i a g l u t t •
 
 
 
 

I N F O

 

 
  

PUBLICERAD:

• 1 November 2010 


 

Ö V R I G T

 
 
RELATERADE ARTIKLAR:
• RECENSION:
I. Hell Of The Living Dead


 


 
 

Att "Hell Of The Living Dead" ens släpptes i Sverige är en Automatisk Big Deal eftersom filmen alltid har varit ett svart får inom Horror. Många hånar den så fort tillfälle ges och skulle hellre skicka pengar i förskott för en sprillans ny MacBook Pro till Blåsar-Olle på Blocket än betala femtio spänn för filmen.

Men Njutafilms gjorde det igen, och nu har betydligt fler privilegiet att bli charmad av Bruno Matteis mästerverk. Och något annan än en ocensurerad version var det nog aldrig något tal om att släppa. Samtidigt är inte filmens fans bortskämda med DVD-utgåvor av filmen, och minst hälften av de officiella releaserna (Vipcos och Viking Videos, t.ex.) har icke-anamofisk bild. Så där försvinner ju de ur leken direkt.

Bara det bästa duger åt denna films fans.

Och hur är då Njutafilms release (Screenshots från denna i höger kolumn.) jämfört med den hittills bästa som finns där ute, d.v.s. Anchor Bay Entertainments / Blue Undergrounds? I stort sett lika bra, skulle man väl kunna påstå. Den enda skillnaden är att bilden är något ljusare och en obetydlig aning mer oskarp ibland, men utöver det är det riktigt surt att se några skillnader som skulle besvära på något sätt.

Njutafilms (Och självklart Another World Entertainment.) vinner ändå i slutändan eftersom skivan är billigare och lättare att få tag på.

Det är något speciellt med tidigare outgivna kult-rullar som helt plötsligt finns på den svenska marknaden. Plus att det är Motherfuckin' "Hell Of The Living Dead"...!!!

  

S C R E E N S H O T S