DVD Vs. DVD » Phenomena : Italian Shock Video Vs. Medusa


• M e d i a g l u t t •
 
 
 
 

I N F O

 

 
  

PUBLICERAD:

• 2 September 2004 


 

Ö V R I G T

 
 
RELATERADE ARTIKLAR:
• RECENSION:
I. Phenomena
• DVD RECENSIONER:
II. Anchor Bay Entertainment
III. Dario Argento Collection
IV. Dragon Entertainment
• BD RECENSIONER:
V. Arrow Films
• MEDIAGLUTT:
VI. DVD Vs. DVD » Phenomena : Anchor Bay Entertainment Vs. Anchor Bay Entertainment
VII. DVD Vs. DVD » Phenomena : Anchor Bay Entertainment Vs. Medusa
VIII. DVD Vs. DVD » Phenomena : Italian Shock Video Vs. Dragon Entertainment


 


 
 

Här kommer då ännu en DVD-utgåva av "Phenomena". (Hur många finns det nu? 10? 15? Och hur många av dem kan man skippa med gott samvete? 10?)

Det finns egentligen inte så mycket mer att tillägga än att Medusas utgåva av filmen är en fröjd att beskåda. Lita på att det verkligen är så.

Bilden är anamorfisk (1,66:1), färgerna är klarare och mer naturliga än någonsin tidigare och detaljrikedomen är enastående för en film med 20 år på nacken. Så det är inte bara Anchor Bay som skapar visuella mirakel på DVD-formatet.

Skivan innehåller dock "bara" det italienska ljudspåret i Dolby Digital 5.1. och 2.0. eftersom den oklippta 111 minuters-versionen bara dubbades till italienska.

Har vi då räknat ut Anchor Bays gamla release? Svar: Ja. Av just den enkla anledningen att det inte är Integral Hard versionen. (Som ni säkert vet vid det här laget med tanke på hur mycket jag tjatar om den i var och varannan uppdatering.) Sedan så hade den inte någon amamorfisk bild. (Detta är alltid störande.)

Frameningen, då? Den är tyvärr inte perfekt i någon av utgåvorna - Alla (D.v.s. Anchor Bay Entertainment, Medusa, Italian Shock och Dragon Entertainment.) ser ut att vara skurna i någon kant.

Men återigen låter vi screenshotsen tala för sig själva - Bilder från Italian Shocks disk i vänster kolumn och bilder från Medusas i den högra. De är sparade i maximal kvalitet så att man lättare kan se skillnaden. (Observera att bilderna inte har modifierats på något sätt, därav det utsträckta formatet från den anamorfiska källan.)

BITRATES:

Italian Shock Video

Medusa

  

S C R E E N S H O T S