Slösa bort lite tid med “The Euroslasher”


• Lens Flare! : Augusti 2010 •
 
 
 
 

I N F O

 

 PUBLICERAD:

• 21 Augusti 2010 


 

Ö V R I G T

 
 
LENS FLARE!:
1. Fan, Det É På Riktigt » Best Worst Movie
2. Fan, Det É På Riktigt » The Real Cannibal Holocaust
3. Skitsnackaren och Halmdockan hälsar så gott
4. Fan, Det É På Riktigt » Once Upon A Time In Norway
5. Test » DVD-Reparationskit
6. Gamla DVD-försäljningstrick som även är “Blu-ray”-säkrade
7. Mys-skräcken har 1000 brunögon » The Wicker Man (2006)
8. Cinemalfunctions » Alone In The Dark
9. Cinemalfunctions » House Of The Dead
10. Fan, Det É På Riktigt » Grizzly Man
11. KULT - Döden Är Bara Början
12. 63 minuter sketcher med “Studio S”
13. Slutet På VHS-Eran » Del III : 90-talet sög oavsett
14. Så stoppar vi patetiska censurivrare
15. Digital Holocaust
16. Gammal skåpfilm » Afganistan - The Last War Bus
17. Halloween : Filmtajm Djävlar Anamma!
18. Slutet På VHS-Eran » Del II : Piratkopior köpes till varje pris!
19. Slutet På VHS-Eran » Del I : X-rental-freaksen Vs. Bootleg-svinen
20. Forskare : Skräckfilm är bra för hälsan
21. Ät skit, Antipiratbyrån!
22. Sjuk i huvudet nu?
23. 50 filmer som skrev historia
24. Läskiga Grejer - 1982 A.D.
25. Hellre oseriös än en av de där
26. Den Slutgiltiga Plagiatören
27. Insikten Om Utsikten Över Sanningarnas Fundament
28. Forbidden Forest
29. Fattiglappens Widescreen T.V.
30. Halloween : Idiotisk Trick Or Treating


 


 
 

Tjena, alla monsterdiggare. I väntan på bättre tider (Eller något!) ska vi idag slösa bort lite av de sämre tiderna. Här är lite skit som aldrig blev några längre / färdiga texter och som nu läggs upp här utan någon egentlig orsak...

---

Man drabbas så klart förr eller senare av djupare funderingar kring den s.k. meningen / vitsen med tillvaron. Kanske är allt som i "The Matrix" och att det finns en sämre värld där någonstans där man förvisso inte behöver leva på nudlar och knäckebröd, men där man ändå sitter i ett livslångt fängelse. (Fast det där låter ju väldigt bekant.) Förhoppningsvis är det bara Science Fiction. Men om det nu vore så, så är ju alltid det "rätta" att göra det bästa av tillvaron. Allt detta kombinerat i denna värld skulle kunna se ut så här:

Hade det varit exakt så här från början, så hade man haft en bra orsak till att aldrig komma ut - 37 grader varmt, ett rör rakt in i magen som man får näring genom och asbra rullar dygnet runt.

Men verkligheten är ju inte perfekt ens på en 50/50-nivå. Så det kan alltså lika gärna vara p.g.a. bristen på finkultur som man föds. Förr eller senare.

Ibland drabbas man av tillbakablickar då man börjar fundera lite över vad som har hänt genom åren. För egen del har jag förträngt en stor del av 70-talet. Det skulle kunna ha att göra med "discon" (Eftersom jag faktiskt minns lite av "punken".), men den svåra blackouten där innan 1973 måste bero på något annat. (Som av en ren slump står det 1973 på mitt jävla leg?!)

Men, tja... Första kontakten med "Horror" var ju inte helt oviktig:

Detta var definitivt den. Noveller av de allra bästa - Från Edgar Allan Poe till Arthur Conan Doyle och från Charles Dickens till Ambrose Bierce.

Året kan ha varit 1982 då jag lånade "Spöktimmen" på biblioteket, läste allting några gånger och var skraj varenda kväll. (T.o.m. de efterföljande kvällarna då jag inte hade läst något. Så man var rätt tuff och cool på den tiden med.)

1985 släpptes "Nya Spöktimmen" med nio nya berättelser. Det blev ett trevligt återbesök, och de allra flesta novellerna var precis lika bra som man mindes dem då - "Mannen En Trappa Upp", "Metzengerstein", "John Bartines Klocka", "Likkistfabrikanten" och "Den Bruna Handen" minns man fortfarande lika klart och tydligt som då.

Och med bl.a. sådana här illustrationer - Vad kan gå fel?

Hans Arnold i sitt esse som vanligt. På tal om det - Jag läste Gunnel Lindes "Jag är en varulvsunge" enbart för att Arnold hade illustrerat. Och jag köpte glassen som hette "Monster" av samma orsak:

Alltså glass som heter "Monster"...! Omslagspappren hade sammanlagt 25 olika monster som inte syntes förrän man tog ut glassen ur frysen. (Ännu mer korkad som man var i sin s.k. ungdom, så sparade man dem inte. Omslagspappren, alltså. Idag hade nog glassen smakat som skolmaten på 80-talet, d.v.s. en blandning av ammoniak, disktrasa och skogstjärns-marinerad porrtidning.)

“That's fucking hard core.”, som de säger.

Japp. 80-talet, ja... Mycket nytt och mycket uppfinningar för konsumenten - Videobandspelare, hemdatorer (Nya system varje månad!), T.V.-spel, infertilitets-zappande mikrovågsugnar och, sist men fan inte minst, Video Invest.

VIDEO INVEST! Årtiondets tuffaste distro. Alla andra såg riktigt veka ut. Få (Inget, snarare.) bolag släppte så här relativt få titlar i två serier (Lite Sleaze och porr släppte de också.) och där allt enbart var den bra skiten. Men det fanns två kategorier beroende på om en sax hade varit framme eller inte:

UPPFUCKADE

1. The Beyond :´(

2. Boogeyman

3. Cannibal Ferox

4. Cannibal Holocaust

5. City Of The Living Dead (Staden Med De Levande Döda)

6. Eaten Alive (Omänsklig Fasa)

7. Nightmare City

8. Return Of The Zombies (Zombis Återkomst)

9. Zombie Holocaust

10. Zombie Flesh Eaters a.k.a. Zombi 2 (Zombie)

DA SHIT

1. Blood Ceremony (De Dödas Slott)

2. Blood For Dracula (Dracula)

3. Bloody Birthday (Blodig födelsedag)

4. The Burning (Brännmärkt)

5. Flesh For Frankenstein (Frankenstein)

6. Frightmare

7. Inseminoid

8. Hatchet For The Honeymoon (Honeymoon)

9. The House By The Cemetery

10. House Of Whipcord (Tukthuset)

11. Schizoid

12. Necrophagus (Necrofania)

13. The New York Ripper

14. Nightmare

15. Terror Express

16. The Toolbox Murders (Verktygsmördaren)

Någon som har båda serierna i Mint Condition kan räkna med att omringas av heta och sugna donnor varje gång han / hon går ut / går och lägger sig. Men att just "The Beyond" var sönderstrimlad var värre än oljekrisen några år tidigare. Men räddningen kom ju flera gånger om över 20 år senare.

Det hela påminner om en anekdot som inte är det minsta överdramatiserad och som inträffade så sent som 2007:

Jag brukar då och då besöka den lokala prylmarknaden, mestadels i jakt på begagnad och obskyr film. I nio fall av tio är det som att leta efter fabriksnya bilar på en bilskrot, men genom åren har man i alla fall hittat några godbitar som har genererat glädje och gjort att sökandet har känts som att det har varit värt besväret.

En strålande lördag eftermiddag kollade jag bland de "nya" grejerna de hade fått in och där i ett glas-skåp, inklämt mellan diverse Mainstream-rullar på DVD, stod "The Beyond". Problemet var bara att det var "House Of Horrors" utgåva. De kan vara som att köpa svinet i den svarta plastsäcken, men just den här DVD-utgåvan råkade vara den oklippta Anchor Bay-rippen.

Jag sa till gubben bakom kassan att jag var intresserad av filmen. (Vem som helst hade i och för sig sagt det samma, så det var nog därför han såg rätt så irriterad ut.) Han låste upp skåpet och tog fram den. Femtio spänn var trots allt inte så mycket begärt för en film i nyskick. (I och med att utgåvan faktiskt är oklippt.)

Bredvid mig stod en blond kvinna i 40-årsåldern som också var intresserad av något i skåpet. (Något prydnadsföremål, och inte "The Beyond" turligt nog.)

-"Den där är väl inte bra?!", sa hon plötsligt med ett skratt och syftade på "The Beyond".

...

Jag vet... Hade jag haft en plunta med 80-procentig Stroh i innerfickan (Samt en jacka på mig med självaste innerfickan först och främst.), så hade jag varit tvungen att ta några rejäla supar ur den för att ens kunna ta mig ut därifrån för egen maskin. Kraften sviker en omedelbart vid sådana här tillfällen. En bajonett i lungan känns mindre smärtfylld. Chocken höll på att ta kväva mig medan jag darrande sträckte fram min sista, skrynkliga femtio-lapp till gubben... Jag minns att jag vacklade ut i middagssolen, men sedan är allt en enda minneslucka...

Orden ekar fortfarande i skallen de få minuter jag inte är inlåst i mig själv i ett katatoniskt chocktillstånd: "Den där är väl inte bra?!" Att bara kalla "The Beyond" för "Den där" är... Bara så ohyggligt... Ohyggligt bortom all förståelse... Denna oförståelse... Överallt...! Vart man än går...!

Så ibland hamnar man verkligen i situationer där man bara inte vet vad man ska säga eller hur man ska reagera. Men vem hade trott att man i vissa fall faktiskt kan ta hjälp från dialogen i "The Beyond"?

1. Någon ber dig att kika på något.

-"Let’s take a look..." (Det här måste sägas självsäkert och med en gammal kloakråttas yrkesvana.)

2. Någon vill få något bekräftat.

-"Trust me. I’m a doctor."

3. Någon undrar hur lång tid något tar.

-"It will take... As long as it takes..."

4. En kvinna frågar om du kan ta dig till en bestämd plats.

-"I’m on my way, honey!"

5. Zombier invaderar samhället.

-"I think I'm going crazy! Here they come!!"

Scenariot på loppis kunde i och för sig ha undvikits med lätthet eftersom detta var innan FRA och IPRED. Förr tankade man ju ned film / skivor, vilket ingen gör längre. Det är otroligt hur det där hemska bara upphörde över en natt. Men det är ingen större förlust, ärligt talat... Lättåtkomlig kultur i all ära och censurerad YouTube i all vanära, men en sak är säker - Det går inte att tanka ned såna här rullar hur som helst:

Världskultur - "Casablanca", "Belle De Jour", "Seven Samurai", "The Godfather", "Once Upon A Time In The West" och "Alien From The Deep" - Vem som helst hör ju för fan att det rimmar bra.

Jodå. Och tiderna fortsätter att förändras. Men ibland går det för snabbt och ibland hänger man helt enkelt inte med. Skulle man våga berätta vissa saker för dagens ungdomar, så skulle de skratta åt en, misshandla en med järnrör, filma det och lägga ut det på YouTube. Så här är tio "snabba" saker som ingen tror på 2010 men som var sant 1990:

1. Det gick inte att köpa oklippta skräckfilmer hur som helst.

2. Kompisar och bekanta kopierade filmer sinsemellan fast kvalitén var minst sagt obra.

3. Andra köpte bootlegs och ingen gnällde för att någon gjorde det.

4. Vissa lade flera hundringar och t.o.m. tusingar på ett VHS-original. Ett.

5. Filmen var det viktigaste - Inte att några bildrutor saknades någonstans eller att ljudet var lite svajigt.

6. Ingen började fundera på självmord p.g.a. att det fanns ett par stavfel på ett fodral.

7. Nästan ingen visste vad Widescreen var och hur faen det fick plats i en T.V.-ruta.

8. Laserdisk var lika med Science Fiction för många. Tänk dig själv - En CD-skiva stor som en LP. Och flera millimeter tjock. Och man kunde spela den "oändligt" många gånger utan att bilden blev sämre.

9. Det var censurens fel att våldsfilmer såldes på svarta marknaden.

10. Man kunde se en hel film fast det var en sjundegenerationskopia som knappt hade färg. Att en film hade färg kunde t.o.m vara ett dragplåster.

-"Är den oklippt?"

-"Självklart!"

-"Hur är kvalitén?"

-"Tja, det är ju färg på den."

-"Wow. Vill du bli farsa till mina barn? För genernas skull?"

Ja, det var allvarliga saker på den tiden. Det är bara noggrant utvärderade psykologiska test som är allvarligare. Gärna sådana som klämmer åt en där det känns mest och som river ned den lilla mur som man har hunnit bygga upp.

För det händer att man måste vistas i "samhället" och kanske ta in lite nya intryck. Samtidigt brukar spontana svar på frågor som man får oftast säga en hel del om ens psyke. Det här tar psykologin till vara på när tillfälle ges.

OBS! Spoiler för filmen "Deep Red" under bilden nedan. (Alltså, bilden är inte spoilern.) Om du inte har sett filmen, se det här som ett annat test (Fast på din viljestyrka.) om du kan undvika att läsa meningen som står där.

Titta på bilden och fundera på frågan:

"Vad är det första du tänker på när du ser det igenmurade fönstret ned till höger?"

Om svaret är: "I rummet innanför finns det mumifierade liket efter en snubbe som blev köttad av sin fru. Och deras lilla son blev vittne till mordet.", så är två saker helt solklara:

1) Du har sett på för många Gialli och kan ha tagit lite skada.

Och:

2) Skadan är både bra och permanent.

Men två utlåtanden är ju alltid bättre än ett, så:

"Skadan" kan även tolkas som att du har tagit det avgörande steget mot att bli en mer stabil och harmonisk människa.

Exakt. Men som alla inser, så var det en kuggfråga. Man kan först och främst inte se på för mycket Gialli.

Fast något som fortfarande saknas är en reklamfri T.V.-kanal! Allt annat är bara slöseri med CRT eller TFT-teknologi. Hade det inte varit lika skadligt som att sniffa terpentin, så hade man t.ex. kunnat använda MTV till att bota ens insomnia. Men det saknas lik förbannat ocensurerade, obskyra filmer i T.V.-rutan. Det saknas hela konserter - Legendariska spelningar av band som kan spela riktiga instrument och som skriver sina egna låtar. Det saknas Grindhouse-kultur. Och det saknas en show med Zombie-dödsmatcher! - Ett igenkännligt gäng var från en nu svunnen era. Funkar det inom Wrestling, så funkar det överallt. (Och det där är ju inte ens på riktigt.)

Två lag åt gången. Alla mot alla. Last Zombie standing!

1. Matuul Beach Patrol

Lagkapten : Masköga-Zombien

Fördelar : Går mycket på instinkt. Vädrar käk på flera kilometers håll och är Karibiska mästare i natt-orientering.

Nackdelar : Strand-patrullen är ganska så seg att få igång och det kan ta ett bra tag innan de samlas.

2. The Green Army Frontline

Lagkapten : Hans namn förblir okänt, men han var känd som "German Soldier" innan han och hans kompisar blev pangade och dumpade i en sjö.

Fördelar : Smidigheten. Kan slåss med knytnävar och knivar när orden inte går fram. (De gör de aldrig i det här fallet.)

Nackdelar : Måste återvända till sjön och vila om det blir för sent.

3. Kito Fine Young Zombies

Lagkapten : Dr. Obrero

Fördelar : De har fått det bästa av två världar från levande döda samt människor som är för fina för gris- och nötkött. Själv är sig själv närmast, o.s.v.

Nackdelar : Lever i någon sorts likgiltighet som om varje dag vore den sista. Total brist på organisation.

4. The Bark Milfhunters

Lagkapten : Michael

Fördelar : Kan tänka strategiskt, använda varandra för att komma förbi hinder samt bruka diverse tillhyggen. Mycket bra på knivkastning.

Nackdelar : Teamet tappar fokus alt. blir handlingsförlamat om lagkaptenen får syn på sin morsa.

5. Dunwich Service Crew

Lagkapten : Fader William Thomas

Fördelar : Snabbhet som med all rätt kan förväxlas med teleportering.

Nackdelar : Måste komma åt huvuden på sina motståndare för att kunna klämma sönder dem. Men det är å andra sidan ett väldigt effektivt trick som kallas för Dunwich-greppet.

6. Seven Doors Hotel Boys

Lagkapten : Schweick

Fördelar : Styrkan är 7DHB:s främsta egenskap. Kan göra djur besatta och blodtörstiga genom enkel handpåläggning samt överleva det mesta - Överjordiska stormar är ingenting att oroa sig för och på sjuk- och bårhus kan man samla ihop ett pålitligt gäng som fan inte bangar när det blir för tufft.

Nackdelar : Extremt långsamma rent fysiskt.

7. Pagsanjan Legion

Lagkapten : Det får bli killen som i och för sig mår bra, men som törstar efter Patricias blod.

Fördelar : Antalet. De här jävlarna är överallt. På en och samma gång.

Nackdelar : Tål inte så värst mycket fysiska skador.

8. Anathanum Zombie Executive Crew

Lagkapten : Rod

Fördelar : Uthålliga och de kan hoppa och springa i all sortens undervegetation. Snabbt och obehindrat.

Nackdelar : Tål inte heller så värst mycket. Behöver inte nödvändigtvis ett headshot för att kola igen.

9. The Dead Black Six

Lagkapten : Killen med skäran ser ju för fan stenhård ut.

Fördelar : Träffsäkra lirare. Hugger de efter ett öga, så får de med sig ett också.

Nackdelar : Begränsad rörlighet p.g.a. kedjorna runt fötterna. (Som om inte Rigor Mortis var nog.)

---

...Nu är min Internet-tid slut och det dags för medicinerna. Det var allt för den här gången.

...hälsar The Euroslasher. (Jag fick inte ha någon kniv, så jag fick "Photoshoppa" in en i Paint. Titta helst inte på den.)